0.9 C
Vaslui
04-dec.-2022

Poliția își trage două elicoptere în dotare, pentru monitorizarea traficului

- Advertisement -
PROIECT…Va fi achiziționat un elicopter cu autonomie de zbor de cel puțin 120 de minute și un alt elicopter cu autonomie de zbor de cel puțin 240 de minute de către Inspectoratul General de Aviație.

DOTĂRI… Guvernul a aprobat, miercuri, un proiect de hotărâre pentru aprobarea Notei de fundamentare privind necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții „HeliPol”. Acesta presupune achiziția a două elicoptere de ultimă generație pentru Poliție, care vor fi utilizate și pentru urmăriri în trafic.

“Astăzi, Guvernul a aprobat nota de fundamentare pentru necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții HeliPol. Acest proiect va conduce la creșterea gradului de siguranță și securitate pe infrastructura rutieră, prin implementarea unui concept de acțiune integrată sol-aer și întărirea capabilităților Poliției Române de a monitoriza și gestiona traficul rutier”, a declarat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, la finalul ședinței de miercuri a Executivului. El a mai precizat că “în cadrul proiectului urmează a fi achiziționat un elicopter cu autonomie de zbor de cel puțin 120 de minute și un alt elicopter cu autonomie de zbor de cel puțin 240 de minute de către Inspectoratul General de Aviație, dar și de 200 de unități de mobilitate terestre, care vor fi echipate după nevoile Poliției Române, la care se adaugă un hub satelitar, terminale VSAT și autospeciale de comunicații. Valoarea totală a acestei investiții este de 293.000.000 de lei, iar finanțarea acestora se va realiza din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Afacerilor Interne”, a conchis Cărbunaru.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.