spot_imgspot_img
19.5 C
Vaslui
29-sept.-2023

Poliția Locală Bârlad, cu ochii pe fluidizarea traficului rutier! (FOTO)

- Advertisement -
BINE DE ȘTIUT… În curtea interioară a fostei Școli nr. 2 a fost amenajată o parcare, ce poate fi folosită în mod gratuit

GREU CU FLUIDIZAREA… Polițiștii locali din cadrul Poliției Locale Bârlad au acționat în perioada 12-21 august, în scopul prevenirii faptelor de nerespectare a normelor legale privind oprirea și staționarea autovehiculelor. Deși traficul este infernal în Bârlad, având în vedere lucrările de reabilitare apă-canalizare, polițiștii locali spun că periodic, au fost efectuate verificări pe sectorul de drum cuprins între “Cerbul de Aur” și intersecția cu sens giratoriu situată în imediata apropiere a S.C. Confecțiii S.A. Bârlad, unde se fac aceste lucrări. În acest context, au fost aplicate pe parbrizul autoturismelor un număr de 260 de flyere cu mesaje de informare referitoare la amplasarea indicatoarelor rutiere ce interzic oprirea autoturismelor. Cu ocazia activităților întreprinse s-a impus aplicarea unui număr de 79 de sancțiuni contravenționale.

În domeniul circulației pe drumurile publice, poliția locală are următoarele atribuții: asigură fluența circulației pe drumurile publice din raza teritorială de competență, având dreptul de a efectua semnale regulamentare de oprire a conducătorilor de autovehicul exclusiv pentru îndeplinirea atribuțiilor conferite de prezenta lege în domeniul circulației pe drumurile publice; constată contravenții și aplică sancțiuni pentru încălcarea normelor legale privind oprirea, staționarea, parcarea autovehiculelor și accesul interzis, având dreptul de a dispune măsuri de ridicare a autovehiculelor staționate neregulamentar.

“Precizăm că lucrările de refacere a străzii Dragoș – Vodă au impus devierea traficului greu, către sudul localității, pe segmentul de drum la care facem referire, valorile de trafic au crescut considerabil, iar staționarea autoturismelor pe partea carosabilă îngreuna fluența circulației. Aceleași inconveniente se produceau și autovehiculelor care circulă dinspre S.C. Confecțiii S.A. Bârlad către centrul municipiului Bârlad. Necesitatea interdicțiilor de oprire pe acest segment de drum a fost analizată în cadrul Comisiei de Siguranță Rutieră constituită de autoritatea publică locală și avizată de structurile specializate ale Poliției Române”, este precizat pe pagina de socializare a Poliției Locale Bârlad

Cu ocazia activităților întreprinse s-a impus aplicarea unui număr de 79 de sancțiuni contravenționale, astfel: 37 sancțiuni contravenționale cu avertisment scris și 42 de sancțiuni contravenționale cu amendă, în cuantum total de 10.585 lei.

“Poliția Locală Bârlad recomandă conducătorilor auto să respecte semnificația indicatoarelor rutiere și să înțeleagă importanța fluidizării traficului rutier în localitate. De asemenea, informăm deținătorii de autoturisme care au activități ori locuiesc în zonă, cu privire la faptul că în curtea interioară a fostei școli nr. 2 a fost amenajată o parcare, ce poate fi folosită în mod gratuit”, este scris tot pe pagina de socializare mai sus amintită.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

14 COMENTARII

 1. Subscriu! Maimutoiul asta, este dovedit ca, INAPT ,din punct de vedere psihologic ! De unde are maimutoiul asta permis de conducere ?
  Omul este dus cu capul…… Acesta-i protagonistul-afacerist, care si-a vandut pe OLX echipamentul din dotare a Politiei Locale Barlad.
  Maimutoiul o cauta cu lumanarea! Face mare cinste institutiei din care face parte. A fost insutat de 5 ori, iar bancile comerciale ,sunt specialitatea lui. Toate sunt gaurite de el, si taica-su! Portalul instantelor sunt pline de litigiile maimutoiului….adica, teparrr!

 2. Orașul era foarte aglomerat și înainte sa înceapă lucrările lui peste. Unde sa parcheze oamenii? Dacă era puțin creier prin capul celor care iau decizii mai întâi făceau sosea de centura și după aceea se apucau de săpat.

 3. In timp ce strada Dragos Voda este distrusa si locuitorii ,din blocurile de pe partea dreapta in sensul de mers catre Confectii, nu pot intra in parcarile din jurul blocurilor cu masinile personale Mitica ii haituieste trimitand Politia Locala sa ii amendeze. Pai nu aveau dreptate Celentano si Firicel din Las Fierbinti cand rosteau celebrele replici: „-Bai, esti prost?” si „Bai, esti nebun?”?

 4. Daca cu adevarat se vroia sa se faca ceva pentru acest oras se facea.
  Insa de treizeci si ceva de ani numai se fura , se construiesc cariere politice pentru nreamuri si prieteni, si pentru cetatenii platitori de taxa nimic.
  Inca odata se vede faptul ca plaga purulenta si fara leac al acestei tari este clasa politica din 90 si pana in prezent, fara nicio exceptie.

   • Asa îl cheamă pe fraierul din poza???Ahaaa ii place și zdapi!!!E bun de pandar analfabetul, e în culmea gloriei profesionale, face poze, da amenzi, o ia sus de la toți șoferii și si-a abandonat și familia zici!!

  • Fără supărare!!!!Dacă e asa de doritor sa ne dea la toți șoferii din oraș și chiar și celor în tranzit, pana face bube dulci

 5. Ce sa fluidizeze ăștia? A fluidizat bouros orașul de l a dărâmat. Bravo dl primar, tine o tot așa, mai ai puțin și ne duci in evul mediu. Sper ca ești mandru

 6. Un nenorocit de primar, un incapabil, un oraș distrus complet fără nici o noima și o turma de toparlani pe post de așa-zisa politie locala de fapt Paza Contractuala redenumita condusa de un pensionar de lux, hulpav și slugarnic

 7. Dl primar se pare ca dna Vintilă cu Chelaru va sabotează, va ia voturile , toate se canalizează pe sabotaj și hoție militieneasca, dar sa nu va para rău că e oamenii dumneavoastră.

 8. Un dobitoc sa gândit că se fluidizeaza circulația și o armata de șoferi îl tefu în gât, sa va iau neamul în pu..la, mari polițiști, mai proști ca ei nu găsești!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.