Politia Localã Vaslui, actiuni de control la afisele comerciale

În luna iunie 2014, politistii locali din cadrul Serviciului Urbanism, Mediu, Comercial au efectuat un numãr de 6 actiuni specifice, cu efective mãrite, pentru verificarea amplasãrii afiselor comerciale în locuri neautorizate, respectiv: ziduri, stâlpi de iluminat public, statii de autobuz, mobilier stradal sau alte dotãri ale domeniului public.

Cu ocazia desfãsurãrii acestor actiuni au fost identificate si sanctionate un numãr de 14 persoane fizice, care au lipit afise publicitare în locuri neautorizate, valoarea contraventiei fiind de 600 lei. Un numãr de 4 persoane responsabile pentru afisaj ilegal au fost surprinse în flagrant de cãtre politistii locali, iar celelalte au fost identificate cu ajutorul datelor de contact înscrise pe afise.

Conducerea Politiei Locale Vaslui solicitã sprijinul comunitãtii civile pentru a semnala problemele si neregulile legate de afisajul ilegal pe domeniul public. În acest sens, recomandã respectarea prevederilor cap IX, art. 16, pct. 1 din H.C.L. nr. 66/2009, conform cãruia lipirea, expunerea afiselor, posterelor sau anunturilor publicitare ori scrierea anunturilor, pe stâlpi, garduri, peretii clãdirilor, statiile de autobuz sau în alte locuri decât cele autorizate se sanctioneazã cu amendã cuprinsã între 200 – 600 lei. Problema afisajului este în atentia Politiei Locale Vaslui, care va continua monitorizarea mijloacelor de publicitate montate ilegal si luarea mãsurilor ce se impun pentru eliminarea acestui tip de publicitate, iar în perioada urmãtoare actiunile pe aceastã temã vor fi intensificate.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ