spot_imgspot_img
17.6 C
Vaslui
30-sept.-2023

Poliția se înarmează pentru lupte corp la corp, dar nu își neglijează nici parcul auto

- Advertisement -
ACHIZIȚII… Poliția cumpără peste 1.800 de autovehicule: microbuze, autobuze, autovehicule pentru misiuni speciale, pentru ordine publică, circulație, precum și laboratoare criminalistice.

ACHIZIȚII… Poliția Română a deschis, zilele trecute, o licitație prin care urmărește achiziționarea a 15.000 de bastoane telescopice. Nu sunt singurele cumpărături pe care Ministerul Afacerilor Interne le are în plan. Săptămâna trecută, potrivit celor de la Bugetul.ro, Poliția Română a mai deschis o licitație, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, pentru parafarea unui acord-cadru ce urmează a fi încheiat în vederea achiziționării unui număr maxim de peste 1.800 de autovehicule: microbuze, autobuze, autovehicule pentru misiuni speciale, pentru ordine publică, circulație, precum și laboratoare criminalistice.

Licitația privind achiziționarea bastoanelor telescopice, care este în curs de desfășurare și care are o valoare de 3,6 milioane de lei, se va încheia pe data de 9 iunie, la ora 15:00. „Autoritatea contractantă va răspunde în mod clar și complet tuturor solicitărilor de clarificare/informațiilor suplimentare: 6 zile înainte de termenul limită stabilit pentru depunerea ofertelor. Numărul de zile până la care se pot solicita clarificări înainte de data limită de depunere a ofertelor: 12. Estimări ale cantităților minime și maxime care ar putea fi solicitate: Cantitate Acord-cadru: Minim 1000 buc, maxim 15.000 buc. Cantitate estimată pentru un contract subsecvent: minim 1000 buc. , maxim 7.500 buc.”, se precizează la descrierea succintă a licitației.

307 milioane lei pentru 1800 de vehicule

Ministerul Afacerilor Interne nu vrea doar să-și doteze agenții cu bastoane telescopice, ci să-și îmbogățească și parcul auto. La 2 ani de la ultima achiziție, făcută în mandatul fostului ministru de Interne, Marcel Vela, Inspectoratul General al Poliției Române, are în plan o nouă achiziție de autospeciale. Potrivit reporterilor de la bugetul.ro, pe data 5 mai, Poliția Română a deschis o licitație, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, pentru parafarea unui acord-cadru ce urmează a fi încheiat în vederea achiziționării a unui număr maxim de peste 1.800 de autovehicule, conform caietului de sarcini. Valoarea totală a licitației lansate de IGPR se ridică la 307.650.000 de lei.  Din această sumă, 7.5 milioane lei vor fi alocați pentru achiziționarea de motociclete, 24 de milioane de lei pentru achiziționarea de laboratoare criminalistice VAN, 13,3 milioane lei pentru laboratoare criminalistice – PICK UP, 30,3 milioane pentru autovehicule de circulație, 40 de milioane de lei pentru autovehicule de ordine publică, 79,5 milioane de lei pentru autovehicule transport efective și intervenție, 30 de milioane de lei pentru autovehicule transport persoane și/sau materiale 5 locuri (4×4), 16,6 milioane lei pentru microbuze 16 plus1 locuri, iar 7,9 milioane lei pentru autocare cu o capacitate de minim 44 locuri. De acești bani, Poliția Română își va mai cumpăra și autovehicule pentru transport câini, dar și mașini pentru misiuni speciale.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.