Politica si camionul, povestea cu scandal de la Pãdureni!

URMÃRI… ELECTORALE! Camionul de la Pãdureni, lãsat de mai bine de douã luni în centrul satului, de cãtre proprietarul sãu, un bãrbat de 48 de ani, plecat la muncã în Franta, a fost “ridicat” de pe domeniul public. Reprezentatii Primãriei au luat vehiculul si spun cã l-au dus într-o parcare, însã gestul l-a supãrat rãu pe proprietar, care si-a angajat un avocat si spune cã va duce toatã disputa în instantã. “E politicã la mijloc! Primarul s-a rãzbunat pe mine”, afirmã, mânios, Eugen Toderascu, sofer de TIR la o firmã din Franta. Surprinzãtor este cã primarul Pãdureniului crede cã tot politica e principa relelor în acest caz, dar numai cã cel vinovat de “rãutãti gratuite” este Toderascu, cel care si-a abandonat în mod intentionat vehiculul pe domeniul public, tocmai pentru a stârni scandalul în comunã. Motivul ar fi cã soferul de TIR a sustinut un alt candidat la alegerile locale, care însã a pierdut la urne.

Campania electoralã s-a dus, însã animozitãtile rãmân! La Pãdureni, iatã, un camion tulburã linistea în comunitate, chiar si dupã o lunã de la încheierea alegerilor. Lãsat pe domeniul public încã din septembrie, undeva în centru, în proximitatea scolii din satul resedintã de comunã, vehiculul a devenit pricina unei tensiuni între proprietar si edilii locali. Primarul Temistocle Diaconu este convins cã Eugen Toderascu a lãsat în mod intentionat camionul în centrul satului, dupã alegeri, când ar fi vãzut cã acel candidat sustinut de el pentru functia de primar, nu a avut succes în alegeri. “Noi am cãutat sã fim de înteles, sã vorbim cu dumnealui, sã îsi ia camionul din drum, cãci nu e normal ca acest vehicul sã fie abandonat pe domeniul public, chiar în fata Dispensarului, a Centrului de zi, a scolii, afectând siguranta pietonilor, dar si traficul rutier din zonã. Putea sã îl lase într-una din parcãrile amenajate în sat. Nu se poate sã vrei sã îti bati joc asa de toti oamenii, nu e normal. Am cãutat cu vorba bunã sã îl convingem sã îsi mute camionul de acolo, dar dumnealui nu a înteles, pentru cã dânsul îsi doreste, de fapt, sã facã scandal. În campania electoralã nu l-a deranjat nimeni când tot muta camionul cu afise de sustinere pentru un anumit candidat când în fata scolii, când în fata Primãriei… Am zis cã fiecare este liber sã se comporte cum stie. Dar acum, sã lase camionul de asemenea dimensiuni, abandonat pe domeniul public si sã plece în Franta? E sfidare pe fatã! Camionul a stat pânã acum în curtea pãrintilor sãi, de ce nu l-a mai lãsat acolo? În privinta ridicãrii din acel loc si a transportãrii sale într-o parcare de lângã Primãrie, domnul Toderascu trebuie sã stie cã s-a procedat legal, pânã în cele mai mici detalii. Ne-am consultat cu avocatul care ne acordã consiliere juridicã la Primãrie, am pus o somatie scrisã pe bordul vehiculului, prin care trebuia sã ridice camionul în termen de 5 zile, apoi am adus o firmã specializatã din Iasi, care a luat vehiculul si l-a dus într-o parcare, unde este supraveghere video, luminã si asa mai departe. Deci, noi am cãutat sã eliberãm domeniul public, pentru cã acolo avem de fãcut si un trotuar, iar siguranta zonei era afectatã de camionul abandonat în fata Dispensarului, a Centrului de zi, a scolii. Pur si simplu, totul e politic”, a explicat primarul Temistocle Diaconu. 

“S-a fãcut un abuz. Mã duc sã-i dau în judecatã”

De partea cealaltã, soferul din Franta s-a fãcut foc si parã, când a auzit cã primarul a fãcut demersuri, pentru ca acel camion sã fie urnit din loc si dus în altã parte. “Cum sã facã asa ceva? Eu nu am lãsat camionul într-un loc unde sã încurce pe cineva, sub nicio formã. Cu ce drept au luat de acolo camionul, dacã nu este gata cardul tahograf, în lipsa cãruia masina nu poate fi luatã din loc?! E pandemie în întreaga lume, nu doar la noi, asa cã toate lucrurile merg mai greu. Eu am dat 20.000 de euro pe acest camion si vã dati seama cã nu puteam sã-l las nici pe câmp, nici nu puteam sã-l duc la mine acasã, cã nu stã nimeni acolo si nu era în sigurantã. Am spus sã îl las în acel loc ferit, unde nu încurca pe nimeni, doar pânã era gata cardul tahograf. Apoi veneam imediat si îl luam de acolo. Trebuia sã gândeascã omeneste. Primarul Diaconu însã, care are o mare ciudã pe mine, din cauza politicii, cã am sustinut un alt candidat la Primãrie, întrucât ne-am sãturat de pesedisti mincinosi în tot judetul, acum s-a rãzbunat. De unde stiu eu cã nu mi-a stricat camionul, cã nu i-au fãcut ceva?! Am vorbit cu un avocat bun, care va merge acolo sã vadã ce se întâmplã, ca sã deschidem proces împotriva celor care au comis acest abuz. Din punctual meu de vedere este un abuz clar. Am sunat la Prefecturã, am scris la Ministerul de Interne. Vreau sã mi se facã dreptate. Oamenii din sat m-au anuntat cã se ia camionul de acolo, mi-au arãtat imagini si cu ele voi merge în instantã, pentru ca cei care au comis abuzul, sã rãspundã”, sustine Eugen Toderascu, proprietarul camionului cu bucluc.

 
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ