8 C
Vaslui
08-dec.-2022

Politicieni la comemorarea lui Stefan cel Mare

- Advertisement -

Bagare in seama

MASCARADÃ Au adus judetul Vaslui în pragul falimentului dar nu pierd niciun prilej sã iasã în fata la marile sãrbãtori. Dumitru Buzatu, Vasile Mihalachi, Dan Marian si altii mai mãrunti au pozat ieri în mari patrioti. Au depus coroane în memoria lui Stefan cel Mare, au rostit cuvinte „înflãcãrate” si, la sfârsit, au mâncat si au cinstit un pahar împreunã! Emotionant, sublim, genial!

Dumitru Buzatu a fost prezent atât în comuna Stefan cel Mare cât si în comuna Munteni de Jos, acolo unde au fost organizate manifestãri în memoria lui Stefan cel Mare. Nu a pierdut ocazia sã prea o lectie de istorie: „Stefan cel Mare a avut o domnie lungã si, în timpul sãu, Moldova a cunoscut o înflorire fãrã precedent. Sã fim mândri cã trãim în Moldova, cã trãim într-o tarã independentã, sã-l comemorãm si sã-i cinstim memoria”, a spus Buzatu

Mihalachi „Noi suntem urmasii lui Stefan cel Mare, nu ai lui Traian!”

Nici Vasile Mihalachi nu a rãmas mai prejos si, în ciuda studiilor de inginer agronom, a tinut sã arate cã are si el cunostinte istorice. Ba chiar si-a permis o analizã mai complexã: „Noi suntem urmasii lui Stefan cel Mare, nu ai lui Traian, cum spun altii. Dumnezeu sã vã aibã în grijã”, a spus Mihalachi la sãrbãtoarea din comuna Stefan cel Mare. Dupã ce au au rostit aceste adevãruri tulburãtoare atât Mihalachi cât si Buzatu s-au urcat repede în masinã si au mers la Bãcãuani pentru a nu rata sã fie pozati si acolo. Si ca sã nu fie singuri au luat-o cu ei si pe Ramona Mocanu. Evident, directorul muzeului judetean s-a abtinut de la discursuri.

Întâlnire de gradul 0: Buzatu si Dan Marian

Senatorul Dan Marian n-a vrut nici el sã rateze manifestarea prilejuitã de împlinirea a 510 ani de la moartea domnitorului si 523 de ani de atestare documentarã a localitãtii Muntenii de Jos. Nu avea cum pentru cã a fost invitatul special al colegului sãu de partid, primarul Dãnut Cretu. Chiar si asa au fost în minoritate fatã de delegatia de mare anvergurã a PSD-ului: Dumitru Buzatu, Vasile Mihalachi, Adrian Tighici, Valeriu Caragatã, prefectul Andrei Puicã, Ramona Mocanu, etc. Presedintele Dumitru Buzatu si prefectul Andrei Puicã au fost singurii care au rostit alocutiuni. Foarte inteligente! Ulterior, politicienii au depus coroane de flori la statuia ecvestrã de la Bãcãoani, una din partea autoritãtilor judetene, respectiv a Prefecturii si a Consiliului Judetean Vaslui, si o alta din partea Primãriei si Consiliului Local Muntenii de Jos, primarul Dãnut Cretu fiind însotit de colegul sãu de partid, senatorul Dan Marian.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.