spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
18-mai-2024

Politico: Klaus Iohannis are șanse să devină șeful Comisiei Europene

- Advertisement -

Deși actuala președintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, rămâne favorită să obțină un nou mandat la șefia guvernului european, poziția ei nu mai este la fel de sigură ca în trecut, scrie Politico, care enumeră o serie de posibili înlocuitori ai acesteia – printre care și președintele României, Klaus Iohannis.

Iohannis este văzut ca un posibil candidat cu șanse în condițiile în care este „apreciat” de liderii europeni, mai ales de cei conservatori, ia România a avut un comportament „exemplar” în regiune în timpul războiului din Ucraina și a crizelor provocate de acesta. Klaus Iohannis este al patrulea nume de pe lista Politico, cotat cu o șansă de 1 din 5 să devină succesorul Ursulei von der Leyen. Președintele României este văzut ca fiind un exponent de stabilitate și un „favorit” al liderilor europeni, mai ales ai celor conservatori – și președintele Macron dar și cancelarul Scholz l-au lăudat îndelung pentru faptul că și-a menținut țara ancorată ferm în tabăra pro-europeană și pro-occidentală, în contextul invaziei rusești din Ucraina – un lucru care nu poate fi spus despre Ungaria, Slovacia sau Bulgaria, scrie Politico.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/politico-klaus-iohannis-are-sanse-sa-devina-seful-comisiei-europene-2772311

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.