Polițist cercetat de Parchet, după ce a pus doi minori să care un mort cu pătura!

TRAUMATIZAT…Un minor de 17 ani, pus de un polițist să care un mort, are nevoie de consiliere psihologică, din cauza spaimei prin care a trecut!

SCENE ȘOCANTE

TERIFIANT… Un polițist vasluian a făcut isprava vieții sale, iar acum dă cu subsemnatul la Parchet. Acesta este cercetat după ce a pus doi minori să care un mort, doar că unul dintre ei a suferit o adevărată traumă, în urma acestui experiment. Minorul de 17 ani a ajuns în stare gravă, pe mâinile psihiatrilor, după ce a fost nevoit să care, alături de un alt minor, un mort într-o pătură! Polițistul din comuna Zorleni fusese chemat să constate o crimă, iar cadavrul era pe un teren din localitatea Popeni. Pretinzând că îl doare spatele, le-a cerut copiilor veniți să caște gura la ce se întâmplă, să care cu o pătură cadavrul, până la locuința de domiciliu a decedatului. Nu le-a fost prea ușor celor doi copii să care trupul neînsuflețit, mai ales că afară ploua cu găleata. După ce au pus pe prispa casei corpul defunctului, băiatul de 17 ani l-a putut vedea cu ochii deschiși, iar imaginea l-a îngrozit, încât a intrat într-un blocaj psihic. După acel moment, familia lui Laurențiu a mers la psihiatru, dar și la preoți. Deși a trecut un an de zile de la această întâmplare, băiatul nu își mai poate reveni. Familia a depus plângere penală împotriva polițistului pe care îl acuză și îl face răspunzător pentru traumele suferite de Laurențiu.

Un procuror din cadrul PJ Bârlad anchetează un caz mai puțin obișnuit, în care un polițist este acuzat că s-a folosit de niște minori pentru a transporta un cadavru de la locul crimei până la domiciliul defunctului. Totul s-a întâmplat în localitatea Popeni, comuna Zorleni, pe data de 3 mai 2020. Laurențiu I., de 17 ani, se afla pe terenul din sat cu alți minori și jucau fotbal. Cu toții au mers din curiozitate să vadă cum se face anchetă la moartea unui consătean, Mihai N., care a fost găsit decedat în câmp. Polițistul care era la locul decesului a cerut ajutorul la doi dintre adolescenții care erau mai voinici. Le-a spus să aducă o pătură și să-l ajute să care mortul până la casa unde locuia, deoarece pe el îl doare spatele și nu poate! Zis și făcut, cei doi adolescenți au luat decedatul cu pătura, l-au cărat pe ploaie destul de greu, iar când l-au pus pe prispa casei, Laurențiu a văzut fața bărbatului mort, cu ochii deschiși și a avut un șoc! A fugit acasă și le-a spus părinților ce-a văzut și, din acel moment, a avut insomnii, n-a putut dormi efectiv o săptămână, avea flashback-uri cu imaginea mortului, stări de tristețe, anxietate, tresărea, tremura, mai ales când ploua.

A fost nevoie de psihiatru!

Legenda… ÎNGRIJORARE…Carmen și Marian P., părinții lui Laurențiu sunt în continuare îngrijorați, copilul fiind și acum speriat!

Părinții lui Laurențiu, Carmen și Marian P., din Popeni, Zorleni, s-au adresat imediat unui psihiatru, dar și Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad (PJB), unde l-au reclamat pe polițist pentru trauma psihică a copilului lor. „Am făcut plângere la Parchetul Bârlad, pentru că am tras multe după ce copilul a fost atât de speriat. Era foarte trist, tresărea, nu dormea, avea coșmaruri, trebuia să stăm lângă el, se speria, deschidea ușa să iasă afară… L-am dus și la preot, s-a dezbrăcat pe el, a slujit părintele, l-am dus și la psihiatru, a luat tratament. L-am acuzat pe polițist că l-a pus să care mortul de pe deal, pe ploaie. Când l-a pus pe prispă pe mort, acesta a deschis ochii și băiatul s-a speriat și au intrat lichiturile în el. Era minor, pe timp de ploaie, s-a speriat de tot!”, a spus Carmen P.

Psihologul: Minorul are sindrom de anxietate post traumatică!

Iată ce scrie în raportul de psihodiagnostic și evaluare psihologică, privind pe minorul I.L, realizat de un psiholog autorizat din Bârlad, la care l-au dus părinții pe Laurențiu. „Trauma sau traumatisul psihic reprezintă un eveniment din viața subiectului care cauzează o foarte puternică reacție afectivă și emoțională ce-i poate afecta echilibrul psihologic. Din relatările minorului a rezultat că producerea evenimentului a determinat apariția următoarelor simptome: anxietate cu anticipări afective, perioadă de tristețe prelungită, lipsă de concentrare, tulburări de atenție, palpitații, transpirații, tulburări de somn, tulburări de apetit (lipsa poftei de mâncare), hipervigilență, agitație, neliniște, imagini recurente a persoanei decedate. Rezultatul indică faptul că pacientul prezintă un Sindrom de anxietate post traumatică, subiectul având o inteligență de nivel mediu, bună. Rezultatele evidențiază scoruri ridicate la scara de anxietate, acuză nervozitate și tremur, spaimă fără motiv, somn întrerupt, frică de întuneric, ploaie”, scrie psihologul în referat. Acesta este depus la dosarul aflat pe masa procurorului de caz, din cadrul PJ Bârlad, care efectuează cercetări.

Anchetă în pas de melc la Parchet, IPJ așteaptă decizia procurorului…

Până acum a fost audiat doar tânărul Laurențiu I., săptămâna trecută, el relatând cu lux de amănunte trauma suferită. Nici părinții nu au fost audiați și nici polițistul acuzat care le-a traumatizat copilul punându-l să care mortul cu pătura! „Referitor la situația semnalată de dumneavoastră, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui a dispus efectuarea de verificări, urmând ca în funcție de rezultatul acestora sa fie dispuse măsuri legale.”, a spus Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.
3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ