spot_imgspot_img
spot_img
-0.9 C
Vaslui
09-dec.-2023

Poliţist împuşcat în cap

- Advertisement -

Poliţistul comunitar Florentin Nache, de 50 de ani, s-a împuşcat în cap cu pistolul din dotare. Cadavrul acestuia a fost găsit, ieri dimineaţă, sub pasarela de pe drumul european E 85, în apropiere de Coteşti. Poliţistul nu a mai răspuns la telefon de luni, din jurul prânzului. Anchetatorii spun că acesta s-a sinucis deoarece suferea de o boală necruţătoare. În biletul de adio găsit în maşină, poliţistul şi-a cerut iertare pentru ceea ce a făcut şi a scris că nu mai putea suporta boala.

Florentin Nache, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Comunitare Focşani, s-a sinucis, luni. El a fost găsit împuşcat în cap marţi dimineaţă, în jurul orei 9.00, sub o pasarelă de pe drumul european E 85, în apropiere de Coteşti. Trupul neînsufleţit al bărbatului a fost găsit de un cioban.
Potrivit anchetatorilor, Florentin Nache s-a împuşcat cu un pistol marca Glock, de calibru 9 milimetri, luat din depozitul de armament al Poliţiei Comunitare Focşani. „În această dimineaţă ( ieri dimineaţă –n.r.), în jurul orei 9.00, am fost sesizaţi cu privire la faptul că sub pasarela de pe drumul european a fost descoperit cadavrul unui bărbat. În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, s-a stabilit că bărbatul s-a împuşcat în cap. Se pare că este vorba de sinucidere. Continuăm cercetările pentru a stabili cu exactitate cauzele şi împrejurările“, a declarat procurorul de caz, Nicolae Pârcălăbescu.
Anchetatorii spun că poliţistul şi-a abandonat maşina în apropierea podului şi şi-a pus capăt zilelor sub nişte copaci, de pe marginea drumului european. Nimeni nu a auzit focul de armă, mai ales că traficul în zonă este intens, iar zgomotul pe măsură.
Florentin Nache a tras o singură dată. Şi-a băgat pistolul în gură, iar glonţul i-a ieşit pe lângă urechea dreaptă. A fost găsit aşezat pe iarbă în şezut şi cu pistolul în mână. Suspiciunile cu privire la cauza morţii sunt aproape inexistente. Toate documentele, telefoanele şi cheile de la maşină au fost găsite asupra lui.
Surse din rândul anchetatorilor spun că Florentin Nache nu s-a împuşcat ieri dimineaţă, ci cu o zi în urmă. Pe drumul de la marginea şoselei nu erau urme proaspete de maşină, iar cauciucurile de la autoturismul său erau curate. Dacă s-ar fi si-nucis ieri dimineaţă, la faţa locului ar fi trebuit să existe urme de cau-ciucuri, mai ales că plouase.

Suspect de cancer

Din verificările făcute până acum, reiese că singurul motiv pentru care poliţistul nu a mai vrut să trăiască a fost boala cumplită de care suferea. Apropiaţii spun că fusese diagnosticat cu cancer la corzile vocale, iar în perioada următoare trebuia să meargă la un spital din Bucureşti pentru a fi supus unui tratament.
În urmă cu aproximativ o lună, Florentin Nache a fost supus unei intervenţii chirurgicale, în timpul căreia i-au fost scoase două corzi vocale. Suferinţa provocată de această boală reiese şi din biletul de adio găsit în maşină. În cele câteva rânduri, Florentin Nache a spus că regretă şi că îşi cere iertare pentru ceea ce a făcut, dar că nu mai poate trăi din cauza problemelor medicale. Colegii săi ne-au spus că în ultima perioadă era abătut şi afectat de ceea ce i se întâmplă. „În ultima perioadă, a mers de două ori la control şi când s-a întors era destul de supărat şi abătut, dar nu mă aşteptam să facă aşa ceva. Era o persoană plăcută şi nu am avut niciodată discuţii în contradictoriu. L-am văzut că avea nişte tăieturi la mână, dar ne-a spus că s-a tăiat cu nişte cioburi. Dumnezeu să-l ierte!“, a povestit unul dintre colegii lui Florentin Nache.

Gest premeditat

Poliţistul şi-a preme-ditat moartea. Luni a mers la muncă şi a făcut cerere pentru a primi două zile libere. În mod normal, nu ar fi trebuit să plece din unitate cu pistolul, dar nimeni nu a văzut arma pentru că a ascuns-o pe sub haine. Mai mult, nimeni nu l-a verificat deoarece era armurierul unităţii şi doar el avea cheia de la depozitul de armament.
În urmă cu câteva zile, Florentin Nache a mai avut o tentativă de suicid. Acesta a încercat să-şi taie venele. Şeful său, Ion Gheorghe, a confirmat acest lucru şi a spus că l-a văzut cu răni la mâini, dar a motivat că s-a tăiat într-un bol.
De asemenea, ideea de a-şi lua adio de la viaţă nu i-a venit pe moment. Biletul de adio, locul în care şi-a luat viaţa, pistolul luat din depozitul de armament şi mai ales tentativa anterioară sunt indicii care duc către o sinucidere premeditată. „A mai avut o tentativă de suicid în urmă cu câteva zile, când a încercat să-şi taie venele. I-am văzut zgârieturile de pe mână şi a spus că s-a tăiat în nişte cioburi. Când familia m-a sunat şi mi-a spus că nu dă de el, am început să-l căutăm. În momentul în care am ajuns la el acasă, pe una din perne am găsit o pată de sânge prove-nită, cel mai probabil, de la tentativa anterioară de suicid. Probabil că a încercat să se sinucidă acasă şi pentru că nu a reuşit a făcut acest gest. Îşi luase două zile libere ca să meargă la Bucureşti. A trecut luni pe la serviciu şi atunci a luat şi pistolul din depozitul de muniţie la care avea acces“, a declarat Ion Gheorghe, şeful Poliţiei Comunitare.

Colegi îngroziţi…

Colegii lui Florentin Nache sunt îngroziţi. Nu s-au gândit niciodată că acesta ar fi în stare să recurgă la un asemenea gest. Şeful Serviciului de Ordine Publică, Nelu Ioniţă, colegul său de birou, spune că dacă ar fi ştiut ce-i trece prin cap, l-ar fi legat cu cătuşele de el. „Gestul său ne-a luat prin surprindere pe toţi. După ce s-a operat se schimbase puţin, dar mereu l-am îmbărbătat. Ştia de boala de care suferă. L-am văzut bandajat la mână, dar nu pot spune că a vrut să se sinucidă sau nu. El era armurier şi răspundea de pistoale. A venit la muncă, şi-a făcut cererea pentru cele două zile libere şi apoi a plecat. Pe la 13.00 l-am sunat, dar nu a răspuns. Chiar stăteam luni la birou şi vorbeam cu el despre faptul că pleacă la Bucureşti şi nu mi s-a părut nimic suspect. Ne-a lăsat muţi pe toţi şi dacă ştiam ce vrea să facă îl legam de mine cu cătuşe. Este o pierdere“, a precizat Nelu Ioniţă, şeful Serviciului de Ordine Publică.

…mama împietrită de durere

Sfâşiată de durere, mama poliţistului a spus că nu a ştiut nimic şi că niciodată fiul său nu i-a dat ceva de bănuit. „Nu avea probleme şi nu ştiu de ce a făcut asta. Avea casă, maşină, un salariu bun. Avea tot ce îi trebuia. Era necăjit din cauza unor probleme de sănătate. Avea pro-bleme cu gâtul şi astăzi (ieri – n.r.) trebuia să meargă la Bucureşti la spital. Duminică a venit acasă, am mâncat împreună, i-am dat mâncare şi la el, la Focşani, pentru că era de serviciu şi nu a dat nimic de bănuit. Am auzit azi dimineaţă (ieri – n.r.) că a fost găsit împuşcat sub pasarelă, aici lângă Urecheşti. Nu înţeleg de ce băiatul meu a făcut asta. Fata m-a anunţat dimineaţă şi nu mai pot“, a declarat mama poliţistului Florentin Nache.
Chiar nimic nu dădea de bănuit cu privire la acest incident nefericit. În luna iunie, toţi angajaţii Poliţiei Comunitare au dat testarea psihologică, iar evaluarea a fost bună. La nivelul Poliţiei Comunitare nu se va face nicio anchetă, deoarece Florentin Nache era singurul care avea cheie de la depozi-tul de armament, iar la părăsirea unităţii nu se face un control. Ancheta în acest caz va fi făcută de procurori, care vor încerca să stabilească cu exactitate împrejurările în care s-a produs acest incident, dar şi pentru a stabili dacă poate fi vorba de un vinovat.
monitorulvn.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.