0.8 C
Vaslui
01-dec.-2022

Politist snopit în bãtaie de hotii prinsi la furat de lucernã

- Advertisement -

NU MAI AU NICIO RUSINE….Momente de groazã pentru un bãrbat în vârstã de 45 de ani, din localitatea Dumesti, care a ajuns la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, dupã ce a prins mai multi minori furându-i lucerna de pe un teren agricol pe care acesta îl detinea în apropierea satului Valea Mare. Desi i-a prins în fapt, bãrbatul s-a rezumat doar la a-i ruga pe hoti sã plece de pe pãmântul tatãlui sãu. Acestia au plecat, dar si-au chemat în ajutor alti membri ai familiei si împreunã au sãrit sã-l batã pe proprietarul terenului. Dupã ce i-au distrus masina cu furci si coase, au sãrit pe el cu pumnii si picioarele, iar pe tatãl lui l-au lovit de mai multe ori cu o scândurã. Atât bãrbatul, care lucreazã în cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bacãu si care în momentul incidentului se afla în timpul sãu liber, cât si tatãl lui au fost dusi la spital cu multiple traumatisme, iar agresorii au fost retinuti pentru 24 de ore.

Furturile masive din bunurile agricole ale fermierilor vasluieni se lasã, în ultimul timp, cu vãrsare de sânge. Mai exact, pe terenurile din nordul judetului, aproape fiecare tentativa de furt se lasã cu agresiuni asupra proprietarilor de teren, care încearcã sã îsi apere cu propriile forte avutia, iar cei prinsi asupra faptului se rãzbunã, mai nou, cu furci si pietre. La sfârsitul sãptãmânii trecute, doi bãrbati din comuna Dumesti, tatã si fiu, au ajuns la spital cu multiple rãni, bãtuti chiar de hotii care le coseau lucerna. Furtul a fost descoperit de bãrbatul în vârstã de 45 de ani, care a surprins mai multi minori pe pãmântul sãu, sustrãgând lucerna. Acesta le-a cerut hotilor sã pãrãseascã terenul agricol, dar acestia au chemat în ajutor alti membri ai familiei si împreunã s-au rãzbunat cu vârf sI îndesat atât pe cel care a avut curajul sã-i fugãreascã de pe proprietatea sa, cât si pe tatãl lui.

I-au atacat masina cu furcile

Violenta cu care hotii si-au fãcut propria dreptate este una iesitã din comun. Acestia si-au blocat victimele pe un drum public din localitatea Valea Mare, iar dupã ce le-au distrus masina cu furcile au sãrit la bãtaie. „Politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale au probat activitatea infractionalã a trei bãrbati cu vârste cuprinse între 23 si 41 de ani, din Dumesti, judetul Vaslui, bãnuiti de comiterea infractiunilor de lovire sau alte violente si distrugere. Din cercetãrile efectuate s-a stabilit faptul cã, în seara zilei de 5 iulie a.c. un bãrbat în vârstã de 45 de ani din municipiul Bacãu, însotit de tatãl sãu, în vârstã de 67 de ani, din Dumesti, a depistat mai multi minori care sustrãgeau lucernã de pe un teren agricol detinut de acesta, în proximitatea satului Valea Mare, comuna Dumesti. La cererea bãrbatului de 45 de ani, minorii au pãrãsit terenul agricol pe care au fost gãsiti, dar au chemat în ajutor membri ai familiei. Astfel, pe un drum public din satul Valea Mare, în timp ce se întorceau spre locuintã, bãrbatul de 45 de ani a fost oprit în trafic de trei bãrbati cu vârste cuprinse între 23 si 41 de ani, din Dumesti, care l-au lovit atât pe el, cât si pe tatãl sãu si folosind o furcã si pietre au provocat daune autoturismului folosit pentru deplasare de persoanele vãtãmate” au declarat reprezentantii IPJ Vaslui.

Control judiciar pentru 60 de zile pentru agresori

Faptele comise de bãtãusi n-au fost considerate chiar atât de grave de cãtre procurorii Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui, care au dispus ca cei trei bãrbati sã stea sub control judiciar pentru o perioadã de 60 de zile. „În data de 6 iulie, cei trei bãrbati au fost retinuti pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de duminicã au fost prezentati Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui, care a dispus luarea mãsurii preventive a controlului judiciar, pentru o perioadã de 60 de zile, fatã de acestia”, au mai precizat reprezentantii IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.