spot_img
17 C
Vaslui
15-iun.-2024
spot_img

Politisti din Bârlad, acuzati cã au bãtut doi bârlãdeni! (foto)

- Advertisement -

AGRESIUNE SI VIOLARE DE DOMICILIU Doi bãrbati si o femeie acuzã vehement doi politisti aflati în misiune în seara de 1 Mai, de fapte incredibile: agresiune, abuz în serviciu, violare de domiciliu, loviri si alte violente. Vasilica Olaru, contabila sefã a Primãriei Perieni, acuzã cã un politist, agentul Marian Pavel, i-a intrat în casã cu forta, în prezenta a cinci persoane si l-a bãtut pe lucrãtorul care îi monta faianta si gresia în apartament. La nici o orã dupã ce s-a petrecut fapta prezentatã de contabila Primãriei Perieni, a apãrut un alt caz, tras la indigo: Lucian Panainte, de 25 de ani, acuzã cã un politist si un jandarm, aflati în patrulare, l-au dus cu forta la sediul Politiei Bârlad unde a fost bãtut pânã la lesin, doar pentru cã a refuzat sã se legitimeze. Ambele victime, atât muncitorul agresat în casa Vasilicãi Olaru, cât si Lucian Pananinte, reclamã cã politistii respectivi nu s-au legitimat, conform legii, mai întâi ei si apoi sã le cearã lor sã se legitimeze. Ambele cazuri s-au lãsat cu plângeri penale împotriva politistilor si a jandarmului aflat în patrulare. În replicã, IPJ Vaslui precizeazã cã politistii respectivi au actionat ca la carte si fãrã a lovi pe niciunul dintre reclamanti!

Vã supunem atentiei douã cazuri identice, petrecute la Bârlad în seara de 1 Mai. În ambele cazuri sunt acuzati poltistii bârlãdeni de agresiune asupra unor cetãteni care n-au vrut sã se legitimeze. Într-unul din cazuri, politistul este acuzat si de violare de domiciliu si abuz în serviciu.

Primul caz: agresiune si abuz în serviciu

În seara de 1 Mai, în jurul orelor 21.00, la spitalul din Bârlad s-a prezentat un cetãtean, Lucian Panainte, de 25 de ani, care era lovit în barbã, avea multiple escoriatii si vânãtãi pe corp, acuzând si dureri intercostale, dobândite, dupã declaratia lui, la Politia Bârlad, unde a fost bãtut pânã la lesin de un politist si un jandarm. “În jurul orelor 20.00, mergeam pe stradã în Bârlad si m-am întâlnit cu un prieten al tatãlui meu, m-am oprit si l-am salutat. M-a oprit un politist si un jandarm care patrulau pe totuarul din fata parcului, în fata Parcului <<V.I. Popa>> si mi-a cerut sã mã legitimez. I-am întrebat cine sunt, sã îmi spunã ei mai întâi si de ce îmi cer actele. Nu s-au prezentat, nici acum nu stiu cine sunt, au chemat interventia, m-au suit în dubã, m-au dus la Politie la sediu si acolo au început sã mã loveascã. Politistul si jandarmul mi-au dat la coaste si în masinã, zicând cã suntem smecheri si, când am ajuns la politie, au început sã-mi dea cu pumnii si picioarele în gurã, peste corp. Asta s-a petrecut la parter, în primul birou din fatã. M-a bãtut politistul, apoi a venit jandarmul, mi-a dat cu pumnii în cap. M-au lovit cu mopul, apoi mã udau cu apa din gãleata cu mopul. Le-am zis ca sã chem pe tata, sã am martori si atunci s-au potolit, mi-au luat declaratia si mi-au spus sã semnez. Eu le-am spus cã nu semnez, pentru cã nici mãcar nu stiam ce scrie, cã ei au scris si pe mine nu m-au întrebat nimic. Doar mã puneau sã semnez. N-am semnat nimic. Mã astepta tata afarã, asa cã am plecat. Am venit la spital cu pãrintii mei, pentru cã mã dor foarte tare coastele, m-au lovit pânã la sânge în barbã, mi-a curs sânge din nas. Vreau sã se constate agresiunea si sã-mi scot certificat medico-legal”, a spus Lucian Panainte. Toate cele spuse de bãiatul de 25 de ani au fost sustinute si de tatãl acestuia, Julien Panainte, care a precizat cã va depune plângere penalã împotriva politistului si jandarmului respectiv.

Varianta politiei: politistul a actionat corect!

“Politistii aflati în patrulare în zna Parcului <<V.I. Popa>> din Bârlad, au observat un tânãr care era agitat si se lovea intentionat de unele persoane care se plimbau prin parc. Politistul a intervenit încercând sã comunice cu tânãrul pentru a-l linisti, solicitându-i sã se legitimeze. Acesta a refuzat si a încercat sã plece de la fata locului. A fost imobilizat si condus la sediul Politiei Bârlad, unde i s-a stabilit identitatea si i s-a adus la cunostintã cã va fi sanctionat conform Legii 61/1991. Legea prevede cã, în cazurile nerespectãrii dispozitiilor date de politist, acesta este îndreptãtit sã foloseascã forta”, a precizat Mihaela Straub, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Al doilea caz: violare de domiciliu, abuz în serviciu si loviri

Cel de-al doilea caz în care sunt acuzati politistii de abuz, s-a petrecut tot pe 1 Mai, în jurul orelor 19.30, iar cetãteanul care reclamã cã a fost bãtut de omul legii, agentul Marian Pavel, s-a prezentat la spitalul din Bârlad, în jurul orelor 23.30, dupã ce a depus în prealabil o plângere penalã la sediul politiei. Practic, reclamanta este Vasilica Olaru, contabila sefã a Primãriei Perieni, în casa cãreia s-a produs incidentul, ea precizând cã victima politistului lucra la ea în apartament, montând gresia si faianta. “Eu fac curatenie în apartament si aveam la mine pe Marcel Guicã, muncitorul care lucra. Un vecin de-al meu, un domn Papuc, a sunat la politie spunând cã îl deranjeazã zgomotul de la mine din casã. Au venit la mine la usã trei agenti de politie, am deschis usa, mi-au cerut buletinul, le-am prezentat actul de identitate si mi-au luat datele. Între timp au venit si oamenii care lucrau la mine în casã, sã vadã ce se întâmplã. Un politist, pe care am aflat ulterior cã îl cheamã Pavel Marian, mi-a intrat în casã, fãrã sã-l invit. N-am zis nimic, cã eu am bun-simt. A intrat pânã la mijlocul holului si a cerut sã se legitimeze toti din casã. Unul dintre muncitori, Marcel Guicã, i-a spus <<Domnule, dar mata te-ai legitimat? De ce sã mã legitimez eu?>>. Politistul a intrat fortat peste el, si-a bãgat mâna-n gâtul lui si l-a târât pânã-n sufragerie. Ceilalti politisti au vrut si ei sã intre si am tipat în gura mare cã n-au dreprtul sã intre-n casa mea fãrã mandat. Si nici sã-mi legitimeze musafirii, cã erau în casã, nu pe stradã. M-am panicat si am închis usa si politistul care era în sufragerie, îl strângea de gât pe Marcel Guicã. Am sunat la 112 si mi-a dat Politia din Bârlad, le-am spus sã vinã sã facã ceva cã îmi sunt agresati musafirii în casã, iar ofiterul de serviciu a zis sã mã duc acolo sã fac plângere. M-am dus la politie, am fãcut plângerea unde am spus ce abuzuri a fãcut politia la mine-n casã. Voi depune plângere penalã si la Parchetul Bârlad, pentru cã efectiv mi-a fost violat domiciliul, iar acest domn politist a fãcut clar abuz în serviciu si a lovit fãrã drept o persoanã aflatã la mine-n casã”, a spus Vasilica Olaru. Marcel Guicã (foto), prezenta urme de violentã pe gât si era la UPU pentru a fi consultat în vederea obtinerii unui certificat medico-legal, care sã ateste agresiunea.

Versiunea politiei : politistul a respectat întocmai procedurile!

“La 112 a fost un apel fãcut de un bãrbat, care a sesizat faptul cã un vecin de-al sãu, care îsi renoveazã apartamentul, face prea mult zgomot. Politistii au mers la fata locului, la blocul respectiv, au discutat cu petentul initial si ulterior cu persoana unde se efectuau lucrãri. Proprietara apartamentului a invitat pe unul dintre politisti în locuinta sa, afirmând cã doreste sã-i arate cã se efectueazã lucrãri si zgomotul nu este produs în mod intentionat de a deranja vecinul. Politistul a încercat sã aplaneze conflictul între doi vecini, însã la un moment dat a intervenit unul dintre muncitori si care a afirmat cã el nu doreste sã înceteze lucrul. Politistul i-a solicitat relatii cu privire al identitatea sa, însã acesta a comunicat numai date false. Ulterior politistul a stabilit identitatea realã a acestuia si i-a comunicat faptul cã va fi sanctionat conform Legii 61/1991. Politistul a respectat întocmai procedurile de lucru si a luat mãsurile care se impun fatã de persoana care a încãlcat prevederile legale”, a precizat si în acest caz Mihaela Straub, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.