Polițiști, haiduci la drumul mare: „dacă vreau, scot pistolul și îți zbor creierii” (FOTO)

TRIST… O tânără din Bârlad acuză trei polițiști din comuna Voinești de comportament abuziv, aceasta fiind amendată fără motiv întemeiat!

PURTARE ABUZIVĂ

ACUZAȚII GRAVE… Un caz extrem de controversat s-a petrecut în localitatea Voinești. O femeie din Bârlad, Cristina Miron, și tatăl ei Vasile Dangă, din comuna Voinești, acuză o patrulă de poliție de purtare abuzivă și amenințări. Femeia a depus o plângere la IPJ Vaslui, împotriva a trei agenți de la Postul de Poliție din comuna Voinești: Bogdan Macovei, Cristian Artene și Suciu care nu a vrut să se prezinte cu numele întreg și care ar fi amenințat: „o să mai auziți voi de mine”! Femeia relatează cu lux de amănunte, precizând că are și martori, umilințele la care au fost supuși părinții ei. Aceasta susține că cei trei agenți au proferat amenințări de genul: „dacă vreau, scot pistolul și îți zbor creierii”. Totul a culminat cu amendarea femeii, pentru că „nu avea decât un triunghi reflectorizant la mașină”, deși al doilea se afla sub roata de rezervă! IPJ Vaslui, prin biroul de presă, a transmis că s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de purtare abuzivă, sesizarea fiind înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad.

Sub „umbrela” pandemiei de Covid-19, agenții de poliție din satele vasluiene au început să devină niște mici „Dumnezei”, încălcând fără jenă drepturile cetățenilor pe care nu prea îi au la „mațe”. Este știut și de necontestat că la țară, în special în județul Vaslui, abuzurile polițiștilor reclamați ajung să facă obiectul multor dosare peste care se așterne un praf gros…politic! O femeie din Bârlad, care s-a plâns de abuzurile a trei agenți de poliție din comuna Voinești, s-a alăturat și ea celor care, sătui de atitudinele sfidătoare și nelegale, făcute de agenții de poliție din comună, fac plângeri penale și speră că polițiștii își vor primi pedeapsa, așa cum orice infractor din țara asta o primește… teoretic. Iată ce ne-a relatat Cristina Miron, referitor la incidentul care a avut loc pe 11 aprilie, la părinții ei, la țară!

„Dacă vreau, scot pistolul și îți zbor creierii!”

„Duminică seara, pe la orele 18.30, un echipaj de poliție a venit la magazinul părinților mei. Au intrat și au solicitat actele pentru control, cu un ton autoritar, chiar răstit, spunând <<Haideți, doamnă, mai repede!>>. Tatăl meu le-a cerut să să legitimeze și să arate ordinul de serviciu, iar unul dintre polițiști, care s-a recomandat agentul Suciu de la IPJ, a zis <<Nu vreau să ți le arăt! Dacă vreau, scot pistolul și îți zbor creierii!>>. Sunt martori cei care erau pe terasă! Mai mult, i-a zis tatei că, dacă era cu 10 ani mai tânăr, îi punea și cătușele! Tata a scos atunci telefonul să filmeze, iar un alt agent, Bogdan Macovei, i l-a smuls din mână și nu a vrut să i-l mai dea. Tata i-a zis că-i bunul lui și nu are voie să-i pună mâna pe telefon și, când a văzut că tata insistă, agentul a izbit telefonul de tejghea. Tata m-a strigat să vin eu ca să filmez abuzul, iar atunci agentul Suciu de la IPJ, că așa s-a recomandat, a sărit în fața mea și m-a întrebat << Ce faceți aici? Nu aveți voie, că sunteți fără mască!>>. Eu i-am zis că sunt acasă la părinții mei, că am ieșit din curte după copilul meu de 3 ani, care fugise în drum și am venit repede după el să nu-l calce vreo mașină. Ce era să fac? Să las copilul în pericol și eu să mă întorc în casă să caut masca? Eram la părinții mei acasă! M-a amenințat cu sancționarea pentru că nu aveam mască!”, ne-a relatat Cristina Miron.

Scandal cu iz politic

Scandalul nu s-a terminat însă aici, deoarece Cristina și tatăl ei, Vasile Dangă, au îndrăznit să le arate polițiștilor puși pe fapte mari, că la ei pe terasă sunt doi clienți la mese diferite, cu mască, iar la barul de peste drum, unde se pare că administratorul este unul pe placul administrației pesediste din Voinești, erau 12 consumatori, toți fără mască! „Când le-am arătat asta, au țipat la mine << Nu-i treaba ta!>>. Cum pot oare să facă așa ceva, pe față, să-mi terorizeze părinții doar pentru că tata este consilier PNL la Voinești?”, a mai spus Cristina Miron. Ca adevărați polițiști, bărbați și „haiduci la drumul mare”, cei trei polițiști, care făceau parte dintr-un echipaj mult mai numeros – trei mașini de poliție cu 15 agenți în total, au pândit mașina Cristinei Miron, sărind în fața ei și oprind-o pentru control!

Haiducii din Voinești! 15 polițiști după o mașină… care era în regulă!

„După ce au plecat, tata mi-a zis, după vreo 20 de minute, să merg cu el în satul Mărășești la un prieten de-al lui. M-am dus și, când m-am întors, au apărut de după un dâmb, unde pândeau, trei mașini de poliție, cu 15 agenți! Agentul Suciu <<de la IPJ>> a sărit practic din mașină înaintea mașinii mele, iar eu am oprit. I-am spus că din bun simț am oprit, că el nu avea nici girofar pornit la mașină, nici baston reflectorizant și nici nu mi-a făcut vreun semn să opresc, ci pur și simplu s-a pus în fața mașinii mele. Eu zic că asta este un abuz clar, nu? Mi-a cerut documentele, erau în regulă. Nemulțumit, a întrebat atunci dacă am trusă medicală, extinctor și triunghiurile reflectorizante. I-am zis că am și i le-am arătat în portbagaj. A zis că am doar un triunghi și iarăși i-am zis, că al doilea este sub roata de rezervă și nu pot să ridic roata, că este grea! I-am zis să ridice el roata și n-a vrut să se convingă. A văzut că am mașina puțin lovită, de când a intrat în mine un taximetrist. Mi-a cerut documente de reparații, le aveam și pe alea! Nu a mai zis nimic, a plecat și a cerut să aștept la mașină. A venit după vreo 20 de minute, cu un proces verbal de amendă cu 870 de lei, pentru că nu aveam un triunghi! Nu am vrut să semnez așa ceva, pentru că eu aveam al doilea triunghi reflectorizant în mașină. Ba îi spune tatălui meu că și el o să primească 3000 de lei amendă că nu avea centură de siguranță! Tata i-a zis <<De ce să pun centura dacă staționăm și sunt jos din mașină??>>. L-am întrebat pe agentul Suciu care îi este prenumele, că nu s-a recomandat așa cum este legal, cu tot numele și acesta mi-a zis <<Nu te interesează. Oricum, o să mai auzi de mine!>>. Tata a sunat la 112 și a făcut o plângere, specificând că i s-a smuls telefonul, că a vorbit foarte urât, că au țipat la ei, că l-a amenințat că îi zboară creierii cu pistolul din dotare, iar cel de la Poliție a spus că va trimite sesizarea la Parchetul Bârlad. Am făcut și eu o sesizare către IPJ Vaslui, în scris, și probabil că ne vom angaja un avocat pentru că umilințele la care am fost supuși, eu și părinții mei, întrec orice limită a bunului simț și a legilor în vigoare din această țară!”, a spus Cristina Miron.

IPJ Vaslui: „Parchetul de la Bârlad va cerceta și va decide măsurile care se impun”

„Cu privire la situația pe care o semnalați, Compartimentul Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui este abilitat sa comunice următoarele: În ziua de 11 aprilie 2021, ora 20.34, Secția 8 Poliție Rurală Iana a fost sesizată, prin SNUAU 112, cu privire la intervenția unei patrule de ordine publică, la un spațiu comercial din sat/comuna Voinești. În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul comiterii infracțiunii de purtare abuzivă, sesizarea fiind înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, spre competenta soluționare.”, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.
27 COMENTARII

 1. Exista o singura solutie: NU VA MAI PLATITI TAXELE SI IMPOZITELE, IN SEMN DE PROTEST FATA DE ABUZURILE AUTORITATILOR. Astfel, cand n-or sa-si mai primeasca salariul, si militienii or sa-si dea repede seama ca salariul ala nu le vine “de la minister”, ci DIN BUZUNARUL CETATEANULUI ALA, PE CARE IL BATJOCORESC, de parca nu ei ar fi in slujba lui, ci invers!

 2. SCRISOARE PUBLICĂ CĂTRE IPJ VASLUI
  Subsemnatul Rusu Jenică….
  Având în vedere că polițiștii vasluieni sunt binecunoscuți de către populația județului Vaslui pentru actele de violență comise asupra cetățenilor, amenințări cu moartea sau intervenții soldate cu zburarea la propriu a creierului unei persoane, amenzi abuzive date la ordin politic ca urmare a unor acte de poliție politică, cetățenii județului Vaslui fiind urmăriți pe stradă cu tehnică specială aflată în mașini ale MAI, înscenări și mârșăvii judiciare, acte de violență de nedescris chiar și asupra unui minor, polițiștii vasluieni fiind cunoscuți și ca infractori de drept comun trimiși în judecată pentru proxenitism, șantaj, accesare ilegală a unor sisteme informatice, nu mai vorbesc de acte de corupție, dar și pentru imoralitate, vezi cazul polițistului care se fotografia și trimitea fotografii amanților lui cu organul sexual sau morcovul în anus,
  solicit IPJ VASLUI:
  – RETRAGEREA TUTUROR POLIȚIȘTILOR DIN MUNCA OPERATIVĂ ACUZAȚI DE VREO FAPTĂ PENALĂ ȘI RETRAGEREA LOR DIN INTERACȚIUNEA CU PUBLICUL,
  acești polițiști reprezentând un real pericol public la viața și integritatea cetățenilor.
  Tot județul Vaslui este efectiv terorizat de asemenea polițiști care amenință cetățenii cu moartea, ba chiar îi bat pe unii, îi răpesc de pe stradă, le dau amenzi abuzive, iar altora le fac chiar dosare penale bazate pe invențiile polițiștilor.

  Citiți cu atenție articolul și veți înțelege cam ce se petrece în județul Vaslui, ce comportament abuziv au polițiștii, dar mai ales ceva important, nu este ziarist in Vaslui care să nu cunoască că polițiștilor li s-a promis protecție politică de la PNL – USR – PLUS, că pot face absolut orice în această perioadă.
  Din plângerea persoanelor vătămate rezultă că polițiștii au comis inclusiv infracțiunea de tâlhărie, comisă prin smulgerea telefonului din mâna proprietarului, pe lângă celelalte infracțiuni la care se face referire în comunicatul IPJ Vaslui.
  „Tata a sunat la 112 și a făcut o plângere, specificând că i s-a smuls telefonul, că a vorbit foarte urât, că au țipat la ei, că l-a amenințat că îi zboară creierii cu pistolul din dotare, iar cel de la Poliție a spus că va trimite sesizarea la Parchetul Bârlad. Am făcut și eu o sesizare către IPJ Vaslui, în scris, și probabil că ne vom angaja un avocat pentru că umilințele la care am fost supuși, eu și părinții mei, întrec orice limită a bunului simț și a legilor în vigoare din această țară!”, a spus Cristina Miron.
  IPJ Vaslui: „Parchetul de la Bârlad va cerceta și va decide măsurile care se impun”
  „Cu privire la situația pe care o semnalați, Compartimentul Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui este abilitat sa comunice următoarele: În ziua de 11 aprilie 2021, ora 20.34, Secția 8 Poliție Rurală Iana a fost sesizată, prin SNUAU 112, cu privire la intervenția unei patrule de ordine publică, la un spațiu comercial din sat/comuna Voinești. În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul comiterii infracțiunii de purtare abuzivă, sesizarea fiind înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, spre competenta soluționare.”, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

  Polițiști, încetați cu abuzurile asupra populației județului Vaslui.
  – Un OM al Societății Civile, Rusu Jenică

  • Chiar credeti ca ei nu stiu ce se intampla? Numai virusul intr-o forma la fel de agresiva ca militia sau un razboi va mai schimba ceva.

  • De la oi au ajuns direct cu bastonul si pistolul in mana,fara scoala sau pregatirea necesara
   Analfabeti functionali,idioti
   Cei mai slabi politisti sunt in judetul Vaslui

  • Janeee, alupigus! Sa belesti motanul psihopatule, mai lasa parerile pt pagina ta, tine-ti cacatul la tine sub plapuma! Hai ia poola!

 3. Poate are dreptate doamna,poate nu,dar ce este sigur ,este faptul ca politia din România s a erijat în stăpâni! Nu dragilor ,nu sunteți stăpânii nimănui! Va trebuie doar decenta, comportament exemplar,de om al legii! Vreți sa fiți respectați? Respectati dragilor orice cetățean întâlnit ca sub haina statului pe care o purtați sunteti înainte de toate cetățeni și nu aveți 2 perechi de ouțe! Voi vreți sa credeți asta, dar nu! Noua generație de polițiști este o generație de fetițe care se cred ceea ce nu sunt! Le lipsesc în primul rand cei 7 ani de acasă și sunt intradevar fetite în fata smecherilor! Ei sunt mari în fața oamenilor cuminți care și vad de treaba lor!

  • 👍In gradinita,in scoala,in liceu,facultate (daca au facut ),in familie,au fost niste pasarici.Acum prinzand haina statului se dau si ei vulturi la cei cu bun simt,iar la vulturii adevarati se pun in genunchi si le da la ….gurita

 4. Va spun eu ce se intampla acum pentru ca atacul e cea mai buna forma de aparare. Partidul Comunist Roman ii va da amenda doamnei ca nu avea masca iar militianu va fi “mustrat” de ochii ziarelor si cam atat.

 5. Imi place asta cu doua triunghiri :)). Mai paduchiosilor… voi nu sunteti in stare sa faceti o masina dar sunteti mai tari ca nemtii care echipeaza masini zburatoare cu un triunghi. Nu mai vorbim de extinctor, trusa medicala, perfuzie, tub de oxigen si defibrilator care tre sa la am sa fac munca bugetarilor… imi mai trebuie un chitantier sa-mi dau singur amenzi si nu mai vad rolul vostru 🙂

 6. Jeguri! Politia romana a ajuns de panarama! Roby din Las fierbinti intruchipeaza exact realitatea politistului roman, de la sat si nu numai!
  Abuzurile unor politisti fara educatie, fara moralitate, fara bun simt, fac rau institutiei politiei, si asa macinata de incompetenta si coruptie!
  Sa cauti nod in papura ca sa amendezi un om…inseamna ca esti cretin!
  Sa ameninti cu folosirea pistolului ( chiar sunt curios daca stie sa traga cu el…) e deja prea mult!
  Sunteti politisti in slujba cetatenilor, mai ghiogari cretini! Nu sunteti smardoi platiti de cetateni! Meritati dati afara toti si macar fiecare cate 1 an de puscarie! Sa va vina mintea la cap! Smecherilor!

 7. Credeam ca tânăra generație o sa ia o haina noua a civilizației . Nu știu ce sa întâmplat acolo dar in general așa se comporta tinerii polițiști care nu au experiența dar ce e mai grav ca se dau superiori fata de toți , au legea in mâna poate și șefii ca de aici pornește totul . Speram intr-o schimbare de mentalitate dar e foarte grav ,au preluat aceasta ștafeta care nu are nimic comun cu modul de a fi om .Înțeleg sa fie pedepsit ăla care greșește dar și atunci trebuie o vorba buna sa înțeleagă omul ca a greșit nu amenințat cim se face in general. Dacă nu au cine săi învețe pe acești învățăceii măcar sa se uite la filme .

 8. Doamna ziarist cum puteti face asemenea articole? Nu va e clar ca acesti oameni au provocat un intreg scandal? Legea Politiei zice clar ca un politist in uniforma se legitimeaza prezentandu-si numele, gradul si unitatea din care face parte!! Ce aberatii sunt astea ca sa arate legitimatie si ordib de serviciu?!?! Stiti la ce foloseste ordinul de serviciu? O data pe an sa le deconteze un drum in concediu si pt situatiile in care parasesc judetul, ATAT!! Nu aberatii!! Iar pt oprit o masina nu e nevoie de bastoane, sirene si girofar, in ce film traiti? Mai si scrieti ca se asterne praful pe dosare, pai ce solutie sa dea procurorul cand treaba e clara? Domnul are un magazinas la tara, e consilier local si incalca toate regulile sub umbrela acestor calitati iar apoi face panarama ca nu ii convine….

  • Iar fata este Alba că Zăpadă și taica – sau expert in “public relation”…enormități și gogoși gazetărești…Citește tartanul și își dă cu părerea..abuz, rasism, calamități,soc,cuvinte luate de la antena 3 și r.tv…gunoaie

  • Cred ca tu esti politist si vrei sa tii cu politistii! Daca e asa, e f grav! Inradevar, nu are nevoie de ordin se serviciu un politist, dar sigur are mevoie de baston reflectorizant pt a opri o masina! Sau sa faca niste semne regulamentare, bu sa aara din masina direct in fata ta! Tu opresti asa…la semnul oricarui politist?
   Sunteti f slab pregatitu mai dle politisti! Corupti si prosti! Cabd va iau tiganii la bataie chemati jandarmii sa va scape de necaz! Dar in rest sunteti cocosi! Cu pantalonasi mulati pe buci, barbitia atent ingrijita, freza unsa cu muci de sta fixa de zici ca e cioplita! Epilati si pensati! Asta e noua generatie de politisti! Cand te opresc nu stii ce sa faci, sa-i futi in cur sau sa-i pupi!

  • Esti prost facut gramada! Orice deplasare a unui auto de serviciu a MAI trebuie insotita de un ordin de serviciu iar pentru orice actiune se emite un ordin de misiune, in care se precizeaza activitatile si locatiile in care acestea se efectueaza. Nu face nenea militica ce il taie capul, pentru ca nu e de capul lui si trebuie sa ceara aprobare de la seful ierarhic superior.

   • Prost esti tu!! Exista un buletin in care sunt trecute echipajele si itinerariul de deplasare. Pe langa faptul ca habar n-ai te mai dai si cunoscator.

 9. Si repetentii de la “cancan de vaslui” nu au auzit de GDPR… adresa doamnei in toata splendoarea. Era de ajuns sa spuneti ca a depus plangere nu neaparat sa o postati. Ce sa zic, gabori de c*cat imbracati peste noapte din sursa externa fara scoala, fara creier ca sa fie la numar… slugile societatii nu au respect pentru platitorii de taxe. Ar trebui demisi pe capete pana invata cine lucreaza pentru cine. Asta e Romania

LĂSAȚI UN MESAJ