Polițiști în stradă: 300 de amenzi și 28 de permise suspendate în câteva ore!

PERICOL PUBLIC… Sute de șoferi sunt total inconștienți atunci când ies în trafic, aceasta este concluzia polițiștilor, în urma unor acțiuni desfășurate pe drumurile publice ale județului Vaslui. Scopul acțiunii a fost de prevenire a activității infracționale, creșterea siguranței traficului rutier și prevenirea producerii accidentelor rutiere. În cadrul activităților din 6 și 7 martie, au fost verificate peste 340 de vehicule și legitimate peste 370 de persoane. În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 300 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 140.000 lei, pentru încălcări ale legii privind circulația pe drumurile publice. De asemenea, au fost reținute 28 de permise de conducere.

Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost depășirea limitei legale de viteză cu mai mult de 50 km/h (22), depășirea neregulamentară (5) și neprezentarea la unitatea de poliție competentă, în termen de cel mult 24 de ore, de la producerea unui eveniment rutier (1). Cu ocazia derulării acțiunii, s-a constatat și săvârșirea a 2 infracțiuni la regimul rutier, respectiv “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și “încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere unei persoane despre care știe că nu posedă permis de conducere”.

Fără permis la volan, la 21 de ani! Fără comentarii!

Sâmbătă, 6 martie a.c., ora 12:30, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Huși din cadrul Poliției Municipiului Huși, aflați pe drumul comunal DC 34, din localitatea Stănilești, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 21 de ani, din comuna Tansa, județul Iași. Procedând la efectuarea de verificări, s-a stabilit că bărbatul depistat conducând autoturismul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. <<Totodată, polițiștii efectuează cercetări și pentru a stabili modalitatea în care i-a fost încredințat autoturismul tânărului, spre a fi condus, în condițiile în care, la momentul depistării, proprietarul (o tânără de 22 de ani, din comuna Stănilești) se deplasa în calitate de pasager, în autoturismul depistat. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și “încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere unei persoane despre care știe că nu posedă permis de conducere>>, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Respectați legea! Poliția vă recomandă o conduită preventivă

Pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulație, polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă, să respecte cu strictețe regulile de circulație și să circule cu o viteză adaptată în permanență la condițiile de drum.

„Rulați cu o viteză redusă, adaptată permanent condițiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranță, se impune și mărirea distanței în mers între vehicule. Purtați centura de siguranță! Utilizați sistemele de retenție omologate pentru ocupanții din autovehicule! Nu utilizați telefonul mobil sau alt dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timp ce conduceți autovehicule pe drumul public. Nu bruscați comenzile autoturismului și efectuați fiecare manevră doar după o temeinică asigurare. Acordați prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate și semnalizate. Nu îngreunați traficul și nu obstrucționați vizibilitatea prin opriri sau staționări neregulamentare! Nu consumați alcool sau substanțe interzise! Acestea vă vor scădea capacitatea de reacție, concentrarea, atenția, reflexele și viteza de execuție a mișcărilor. Totodată, polițiștii le recomandă pietonilor să își ia toate măsurile de precauție, pentru a fi siguri că sunt observați în trafic de către șoferi și să fie întodeauna responsabili atunci când traversează strada. De asemenea, bicicliștii sunt sfătuiți de polițiști să se asigure temeinic înainte de efectuarea vreunei manevre, să circule cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă să aibă bicicleta echipată corespunzător”, a mai menționat Bogdan Gheorghiță.
3 COMENTARII

  1. Ma face sa rad acest articol,oare cum o sa dovedeasca domnii de la politie ca domnisoara stia sau nu ca el avea permis ?Domnisoara l a obligat sa vada acel permis ?Nu exista in lege asa ceva

  2. Faceți acțiuni nonstop… Sunt o mulțime de teribiliști fără permis, în stare de ebrietate, sub influenta etnobotanicelor, etc…. De asta vă plătim dragi polițiști… Preveniți, amendați, suspendați, etc, etc

LĂSAȚI UN MESAJ