spot_img
20.6 C
Vaslui
25-iul.-2024
spot_img

Poliţiştii acuză: Emil Boc a trecut pe roşu

- Advertisement -

Vicepreşedintele Cartel Alfa Toader Paraschiv îl acuză pe premierul Emil boc că ar fi încălcat Codul Rutier şi a trecut pe roşu. Mai exact, este vorba de momentul plecării lui Boc de la Aeroportul Otopeni după ce a revenit în ţară din vizita în SUA.

Sâmbătă noapte pe la 4.00, grăbit să îşi reia activitatea la întoarcerea din vizita oficială în SUA, Boc a refuzat deplasarea cu poliţia rutieră, ceea ce înseamnă că a încălcat legea.

Paraschiv spune că a aflat de la colegii de la aeroport că premierul a trecut pe roşu. „Premierul îşi dă astfel cu stângul în dreptul. Comite o ilegalitate, pentru că maşina SPP-ului este maşina Poliţiei, iar ofiţerul SPP care o conduce este îmbrăcat în uniformă de Poliţie. Sâmbătă seara, însă, această maşină a avut aprinse lămpile albastre, nu cele roşii şi nu avea voie să treacă pe culoarea roşie a semaforului”, a declarat Paraschiv pentru Gândul.

Odată maşina Poliţiei Rutieră plecată, coloana lui Boc nu mai este una oficială, ci doar o coloană cu regim prioritar. Mai precis, maşina SPP-ului avea aprinse luminile albastre, care, potrivit Codului Rutier, impun doar acordarea priorităţii de trecere şi trebuie să se oprească la culoarea roşie a semaforului, fapt ce nu s-ar fi întâmplat, potrivit vicepreşedintelui Cartel Alfa.

Paza şi protecţia premierului este asigurată de Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP), iar trecerea coloanei oficiale cât mai rapid prin trafic este asigurată de Poliţia Rutieră.

Premierul Emil Boc a decis să renunţe la serviciile Poliţiei la venirea din vizita în SUA, iar duminică dimineaţă nu a mai fost escortat de Poliţie. Potrivit purtătoarei de cuvânt a Guvernului, Ioana Muntean, înştiinţarea MAI s-a făcut verbal, nu scris, oficial.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.