Polițiștii au dat-o la pace cu rromii la priveghi, dar aceștia i-au sfidat și au pornit din nou paranghelia! (FOTO, VIDEO)

MANELE ȘI TRANSMISII LIVE

REVOLTĂTOR… Toate regulile impuse de pandemie au fost încălcate cu dispreț la priveghiul unui cetățean de etnie romă din Simila-Zorleni, Călin Secretar, de 50 de ani, membru al clanului Sandu din Murgeni, care a murit în urma unui infarct, în Franța. Spectacolul oferit în spațiul public a fost jalnic: cântece de jale, urlete peste sicriu, chiar și dedicații, toate transmise live pe rețelele de socializare. De măști sau distanțare fizică nici nu a putut fi vorba. Polițiștii și jandarmii au descins în zonă, au fost și au discutat cu membrii familiei, încercând să îi convingă să își plângă mortul în liniște și să respecte regulile în pandemie. Membrii familiei s-au înțeles cu forțele de ordine, care au stat la 500 de metri distanță de casa unde are loc priveghiul, au spus că vor respecta regulile impuse și au oprit și live-urile. În scurt timp, la doar câteva ore, cetățenii de etnie rromă au uitat total promisiunile, au călcat în picioare orice înțelegere și au reluat paranghelia, iar manelele au răsunat din nou, live! Călin Secretar este unul dintre romii „de seamă” din clanul Sandu din Murgeni, acesta a murit în urma unui infarct. Apropiații spun că bărbatul ar fi luat niște pastile, iar apoi a consumat alcool. Acesta va fi înmormântat abia joi, iar până atunci rromii din zonă vor veni în pelerinaj. Polițiștii și jandarmii au transmis că vor „priveghea” și ei până joi, dar de la distanță, în special pentru a fi siguri că se vor respecta regulile impuse în pandemie. Cetățenii rromi par să nu se sinchisească de prezența polițiștilor și jandarmilor și își continuă nestingheriți, circul.

Secretar Călin a fost adus ieri, 28 martie, în sicriu, din Franța și depus la locuința sa din comuna Zorleni. Bărbatul era în această țară de mai mult timp, iar reședința oficială și-o mutase în comuna Zorleni, de câțiva ani. Secretar a murit în Franța, în urmă cu câteva zile, din cauza unui infarct miocardic masiv, provocat, din câte se spune, de consumul de alcool, după ce luase câteva medicamente contraindicate. Rudele, prietenii și în general toată suflarea etnicilor din Murgeni, Bârlad și Zorleni au început să vină la priveghi, iar jandarmii au instituit o zonă de siguranță pentru a proteja cât de cât cetățenii din proximitatea locuinței decedatului. În imaginile transmise chiar de ei live pe Facebook, se poate vedea, lângă sicriu, că regulile de pandemie nu se mai aplică! Rudele cuprinse de o suferință demonstrativă, au uitat complet de mască și distanțare fizică. Cum înmormântarea se pare că va fi joi, 1 aprilie, pelerinajul la căpătâiul defunctului se anunță a fi unul de proporții, unii spunând că sunt așteptați sute de etnici rromi din țară. De asemnea, nu vor lipsi maneliști de frunte, care vor jeli maxim la priveghi. Nici până acum decedatul nu a stat fără muzică, pentru că în filmulețele difuzate pe internet, se vede cum un cântăreț cântă de jale, lângă rudele care bocesc în hohote.

Polițiștii și jandarmii monitorizează zona unde are loc priveghiul lui Secretar

Polițiștii și jandarmii din Bârlad și Vaslui au împânzit zona unde locuiesc rromii din Zorleni, după ce aceștia au transmis live pe Fecebook de la priveghiul lui Călin Secretar.

“În urma apariției în spațiul public, pe o rețea de socializare, a unui material, despre un eveniment desfășurat în localitatea Simila, comuna Zorleni, Compartimentul Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui este abilitat să comunice următoarele: Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Judetean Vaslui, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui au monitorizat situația încă de la apariția primelor date despre eveniment. În acest moment, se desfășoară activități specifice în vederea asigurării și menținerii ordinii și liniștii publice. Totodată, au fost demarate verificări pentru identificarea persoanelor care nu au respectat prevederile legale și recomandările polițiștilor, pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID-19, cât și pentru luarea măsurilor legale, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.
8 COMENTARII

 1. Vor sa va omoare cu “vaccinurile” experimentale pe baza de mRNA , feriti-va de moartea in halat alb.

  Elita miliardarilor globalisti vor sa depopuleze planeta , s-au saturat de prostime , vor sa scape de noi toti.

 2. Mai comentatorilor, dar nu va e putina rusine? Cei din poza de mai sus, sunt oameni saraci, cinstiti si buni votanti pentru partid (stiti voi care). Si ei la randul lor au deputati si senatori care ai reprezinta si care ti-l ia pe domnul comisar sef si ti-l scutura de ramane cu izmenele in mana.
  Hai, treceti la munca si lasati-i in pace pe minoritari.

 3. Sunteti penibili! Mai aveți tupeul sa cereți respectarea distantei sociale populariei când voi sunteți făcuți varza de niste …….! Sunteți demni de mila! Cum adică ati dat o la pace? Adică cum vine asta? Legea se negociază? Penibililor? Legea este lege și este nenegociabila! Ați dat o iar cu mucii în fasole ca și cu Pian! Dezgustător!

  • Aveti dreptate!
   Ati surprins foarte bine INEFICIENTA politiei. Si asta pentru ca daca nu sunt sefi energici, care sa sustina subordonatii in demersurile lor, atunci slabiciunea este evidenta.
   Ar trebui ca ministrul sa aplice sanctiuni sefilor vasluieni, sau sa-si prezinte el insusi demisia.

LĂSAȚI UN MESAJ