21.2 C
Vaslui
04-iul.-2022

Poliţiştii au pus ochii pe motocicliştii din Vaslui. A început vânătoarea celor care merg cu viteză şi fac zgomot

PE DREAPTA… Poliţiştii rutieri vasluieni împreună cu inspectorii Registrului Auto Român- Vaslui, au demarat weekend-ul acesta o amplă acţiune de control care a vizat conducătorii de motociclete. Potrivit viceprimarului municipiului Vaslui, Lucian Braniște, controalele au fost făcute ca urmare a reclamațiilor tot mai numeroase înaintate către primărie de cetățenii orașului, nemulțumiți de zgomotul făcut de aceste motociclete, mai ales pe timpul nopții.

 Odată cu debutul perioadei primăvară-vară, motocicliștii cărora le place să organizeze curse devin mai activi. Zgomotul acestor motociclete creează un disconfort, mai ales vasluienilor ale căror ferestre au vedere la principalele strazi ale orașului. Apelurile locuitorilor pentru ajutor în rezolvarea acestei probleme au început să primească și răspuns din partea autorităților locale, care weekend-ul acesta, în parteneriat cu IPJ Vaslui și RAR Vaslui, au organizat prima acțiune de control a motocicliștilor. Polițiștii au legitimat zeci de motocicliști, iar inspectorii de la Registrul Auto Român- Vaslui au adus cu ei echipamentul pentru verificarea stării tehnice a motocicletelor. Potrivit viceprimarului municipiului Vaslui, Lucian Braniște, astfel de controale vor mai avea loc pe parcursul acestui an. “Cu toții știm că debutul perioadei de primăvară – vară, redeschide și “sezonul motoarelor” și reapare problema motocicliștilor care circulă pe străzile municipiului cu motoarele turate, în special pe timpul nopții, când traficul este redus, problema reclamată tot mai des de cetățeni în ultimii ani în Municipiul Vaslui.  Astfel de acțiuni vin să atragă atenția asupra unei conduite civilizate în trafic, din partea conducătorilor mijloacelor de transport pe doua roƫi, și vor continua în Municipiul Vaslui pe tot parcursul anului. În speranța ca acțiunea și-a atins scopul, să nu uităm cu toții de respectul reciproc, indiferent că suntem pe două roti sau pe patru roti, scopul este același – eliminarea evenimentelor nedorite în trafic.”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

10 COMENTARII

  • E si vina celor de la Kaufland ca nu-si securizeaza parcarea pe timpul noptii. Adica au mofturi in ceea ce priveste modul in care parchezi si cum iti lasi masina, dar nu se implica in montarea unei bariere care sa restrictioneze intrarea in parcare pe timpul noptii. Asta se numeste management defectuos din partea conduceri Kaufland, care trebuie sanctionat.

 1. Sa circule cu bicicleta daca nu respectă codul rutier.Sunt niste frustrați.Daca tot vrei să circule cu viteză mergi spre Constanța.Ai pe unde sa mergi.Dar si pe acolo riști să te agate MILITIA.Este un dobitoc care are numărul de la motor pus oblic.Intreb si eu: poate cunoscătorii stiu.De ce are acel individ plăcută de înmatriculare pusă oblic? Este smecher? Nu vrea sa-i vada lumea numărul de înmatriculare?Sau este vorba de aerodinamica? Face zgomot plăcută de înmatriculare în aer.

 2. Din practica altor tari? Cum se procedeaza acolo in astfel de situatii?
  Cred ca trebuie sanctionate si firmele care comercializeaza dispozitive de amplificare de zgomot pentru „ascutitorile” de 100 cmc denumite pompos „motoare”.

 3. Foarte bine, de altfel ar trebui sa urmăriți camerele de pe Ștefan cel Mare după spital către M Grecilor și sa vedeți cum zmei pe 2 roți încurcă traficul pe unde n ar trebui ei sa meargă, merg cu 20 la ora după care dacă încerci sa i depășești accelerează cât pot pârâitoarele alea… Un exemplu filmat de altfel de camera unor mașini este cel de pe motocicleta VS 69 BTA… dacă tot vreți exemple, poftiți seara, duminica după amiaza către M Grecilor și va lămuriți. Degeaba stați, voi polițiștii la Silver sau postați o mașină la Vastex peste drum, ei îi dau tare de la Vascovin pana la parcarea de la capăt de troleu… Nu veți face nimic, pariu?

 4. Dar rezultatul concret al controalelor care este draga poliție! Îi opriți,le verificați actele, și ? Le spuneți drum bun?!
  Legea spune că aceste mijloace de transport trebuie sa se incadreze între anumite limite de zgomot! Deține poliția vreun aparat de măsurare a decibelilor? Că aici e problema!
  Motocicletele astea ,noi,costa o groaza de bani,mai scumpe decît o mașină! Dar la noi sunt cumpărate la mîna a 3-a,deja uzate și scot un zgomot infernal,nu că așa le place motocicliștilor sa accelereze! Pur și simplu călăresc niște jafuri! Așadar ce se verifică ,care sunt consecințele acțiunii poliției???

 5. Foarte bine fac! Nu poți să ai un pic de liniște, de cum începe căldura!
  Parcă-s demenți! Turează motoarele la maxim, să facă spectacol, îi doare undeva de restul oamenilor!
  Să-i amendeze de să le sară ”capacele” de la motoare, pe oriunde îi găsesc!
  Degeaba mor o mulțime dintre ei în fiecare an, că tot ….,…..,….,rămân!
  Măcar să aibă asupra lor carnete de donatori de organe!

 6. Sa se confiste motorul si sa fie suspendat permisul de conduce pe un an de zile.
  Nu este nimeni obligat sa le suporte zgomotul motoarelor.
  In Barlad dupa ora 16:00 pana seara e teroare pe Republicii spre confectii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here