Politistii audiati în dosarul lui Vizitiu recunosc lipsa instruirii si a tragerilor cu arma

DECLARATII….Mai multi politisti audiati în dosarul în care Mihai Vizitiu a fost trimis în judecatã au recunoscut lipsa pregãtirii în ceea ce priveste tragerea cu arma din dotare. Mai mult, în fata magistratilor acestia au povestit cã, dupã incidentul în urma cãruia un tânãr si-a pierdut viata, împuscat de Vizitiu, au fost fãcute mai multe sedinte de tragere. Numai cã “minunea” a tinut o scurtã perioadã de timp, apoi s-a revenit la cele douã trageri anuale. Astfel, declaratiile martorilor din dosarul politistului sunt în favoarea lui Vizitiu, mai ales cã acesta spunea, încã din perioada în care a fost arestat preventiv, cã pregãtirea politistilor în ceea ce priveste folosirea armamanetului din dotare lasã de dorit. De asemenea, au fost martori care s-au trezit acuzati de mãrturie mincinoasã de cãtre procurori atunci când declaratiile lor nu au fost pe placul acestora sau unii martori oculari au devenit peste noapte amnezici.

În timpul cercetãrilor penale, politistul Mihai Vizitiu, acuzat cã a ucis, cu arma din dotare, un tânãr de 27 de ani, s-a apãrat spunând cã pregãtirea lui în ceea ce priveste folosirea pistolului lasã de dorit. Acum, în timpul audierilor martorilor, în fata magistratilor, câtiva politisti au povestit acelasi lucru. Astfel, acestia au declarat cã tragerile cu armamanetul din dotare se fãcea de cel mult douã ori pe an. De asemenea, aceiasi politisti au povestit cã, dupã incindetul din Zona Industrialã, tragerile s-au îndesit, dar acest lucru a durat o scurtã perioadã de timp, apoi s-a revenit la cele douã trageri anuale. Toatã povestea a început în urmã cu doi ani, în luna martie, dupã ce agentul de politie Mihai Vizitiu l-a oprit pe Adrian Munteanu, de 27 de ani, în trafic, în Zona Industrialã. Tânãrul s-a dat jos din masinã si a luat-o la fugã cu Vizitiu pe urmele lui. Conform declaratiilor oamenilor legii, tânãrul a fost somat verbal sã se opreascã, dar nu a fãcut-o. Mihai Vizitiu a plecat în urmãrirea lui cu pistolul din dotare în mânã. În momentul în care l-a ajuns, l-ar fi prins de umeri cu ambele mâini si arma s-ar fi descãrcat, soferul murind pe loc.

Cum a fost împuscat Adrian Munteanu

REMEMBER…Politistul Mihai Vizitiu a intrat în atentia anchetatorilor dupã ce, în luna martie, a folosit arma din dotare pentru a opri un tânãr care încerca sã scape, cu fuga, de rãspundere. Din pãcate, glontul tras de arma lui Vizitiu a lovit capul lui Adrian Munteanu. Tânãrul de 27 de ani a fost resuscitat de cãtre medicii de pe ambulantã de douã ori, dar dupã mai bine de douã ore, a fost declarat decesul. Cazul a fost apoi preluat de procurorii Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui, dar la cererea avocatei familiei victimei, dosarul a ajuns acum în atentia procurorilor din cadrul Parchetului General. Ca o coincidentã, victima este nepotul unui alt politist cunoscut din judetul Vaslui, subcomisarul Iulian Munteanu. Si tot ca o coincidentã, politistul care avea sã facã denuntul la DNA în urma cãruia Munteanu, mai multi politisti si oameni de afaceri din Vaslui au ajuns acum în boxa acuzatilor, a fost cel care l-a împuscat pe Adrian Munteanu. Conform declaratiilor martorilor, victima ar fi bãut ceva, apoi s-a urcat la volan, chiar dacã avea permisul suspendat. Nu a reusit sã parcurgã o distantã prea mare si a dat nas în nas cu masina politiei rutiere. Stiindu-se bãut si cu permisul suspendat, Adrian Munteanu a coborât din masinã si a luat-o la fugã. Pe urmele lui a pornit si politistul Mihai Vizitiu, cu arma în mânã. L-a somat verbal sã se opreascã si, în momentul în care l-a ajuns, l-a prins de umeri. Avea pistolul în mânã în acel moment, dezasigurat. Arma s-a descãrcat si glontul l-a lovit în cap pe Munteanu.
10 COMENTARII

 1. Sa scoata armele politistilor ca deja au inceput sa traga dupa soferii care nu opresc la semnal, contraventie. Nicaieri in lume nu se intampla asta decat daca au informatii solide ca au arme. Sunt urmariti si blocati nu impuscati. Eu nu vad masini scumpe, trag doar in deseuri condusa de necajiti.

 2. Problema nu sta atat in instruirea prin nenumarate sedinte de tragere cat in selectarea mai riguroasa a celor ce doresc sa devina politisti.Au fost mult prea multe cazuri de politisti si cadre militare care se sinucid cu armamentul de serviciu si ne punem problema ca nu fac suficiente sedinte de tragere?

 3. Toti politicienii vor sa aiba politia sub control. Acest lucru se face prin numirea in functii de conducere de persoane slabe din punct de vedere profesional pentru a putea fi manipulate. Daca un subaltern ridica o problema imediat i se face dosar penal.Din acest motiv apar toate aceste dificultati in exercitarea atributiilor de servici. Managerii nu au capacitatea si preg.profesionala pentru a lua decizii corecte si rapide in situatii de risc major, ei asculta de politicianul care i a pus in functie.

 4. Doamne Dumnezeule, cat de redusi sunteti! Pai, recunoasterea faptului ca politistii nu erau suficient de bine pregatiti nu face altceva decat sa deschida calea introducerii MAI si a IPJ, ca partea responsabila civilmente, in acest proces! Pentru ca institutiile sunt culpabile fata de lipsa de pregatire profesionala a angajatilor! Deci, daca pe linia actiunii penale politistul va fi achitat in contextul solutionarii actiunii civile cele doua institutii vor plati catre familia victimei despagubiri, in solidar cu Vizitiu!

 5. Toți politicienii numiți miniștri pe la aecst minister..puteau prevedea câte o tragere pe lună ..pentru polițiștii din serviciile care acționează în stradă..intervenții etc.

  • Ce ministru vorbesti sa ia astfel de decizii. Ce stia Carmen Dan de MAI ,decat sa puna in toate functiile de conducere din toate structurile slugi psd iste.

   • Da Velica pe cine a pus in functie la ISU Vaslui? Nu mai latra aiurea ca toti fac la fel! Numai ca ei isi fac gusa mare iar tu le lustruiesti sezutul moca, fraiere!

 6. Sa li se ia armele daca sunt incompetenti. Eu nici acu nu am uitat cum se desface PM-ul si am facut armata acu 20 de ani. In Anglia nu au arme, exista o sectie speciala pentru asta si in Anglia sunt interlopi cu arme si droguri nu rapanosi cu femeile lor la produs. Poate ca in felul acesta militienii vor invata sa foloseasca vocabularul si vor avea o atitudine de politist european fara pistol.

 7. Da. Dar cei care au absolvit o școală de poliție au avut ca materie, Pregatirea Militara unde exact mânuirea armamentului au învățat și mai mult, la final de școală au avit și proba la examenul de absolvire tragere si manuirea armamentului.

LĂSAȚI UN MESAJ