spot_img
28.9 C
Vaslui
17-iun.-2024
spot_img

Polițiștii cer procent din valoarea lemnului confiscat în trafic. „Ar fi motivant“

- Advertisement -

Președintele Corpului Național al Polițiștilor din Suceava, Marius Ciotău, este de părere că polițiștii ar trebui să primească un procent din valoarea lemnului pe care îl confiscă în trafic.

El a explicat că o astfel de prevedere legislativă a existat până în 2010, când legea a fost modificată. În prezent, o parte din fondurile obținute din valorificarea masei lemnoase confiscate revin instituției din care face parte agentul constatator, nu intră în buzunarul polițistului care a muncit efectiv pe teren.

Dorim să prezentăm această propunere Corpului Național al Polițiștilor. Cerem la revenirea legislației în conformitate cu HG 232 din 7 martie 1990, care în prezent este abrogată. Acea hotărâre spunea, la articolul 3, că pentru cointeresarea personalului silvic și a organelor de Poliție în apărarea pădurilor se propune constituirea unui fond special de premiere. Mai exact, 35% din valoarea materialelor legal confiscate prin acte de contravenții silvice și valorifiate de ocolale silvice, precum și 20% din valorificarea materialelor lemnoase și a despăgubirilor stabilite pe baza actelor de constatare constituie fond de premiere. Acele fonduri de premiere stimulau într-o anumită măsură activitatea de constatare”, a declarat Marius Ciotău…https://adevarul.ro/stiri-locale/suceava/politistii-cer-procent-din-valoarea-lemnului-2222710.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.