spot_img
38.5 C
Vaslui
13-iul.-2024
spot_img

Polițiștii cu aspirații de șefi la Huși, note de 4 și 5 la concurs!

- Advertisement -

GHINION… Funcția de șef al Poliției municipiului Huși a fost scoasă la concurs și nu unul, ci trei polițiști s-au înscris și s-au arătat dornici să ajungă în postul de conducere. În urmă cu două zile a avut loc proba interviului bazat pe subiecte profesionale ce țin de managementul resurselor umane în unitățile de poliție, ceea ce, teoretic, ar fi trebuit să fie floare la ureche pentru aspiranți, însă rezultatul a arătat că realitatea nu e deloc așa. Doi dintre polițiștii chestionați de comisia de examen au fost notați cu 4,00 și, respectiv, 4,28, iar cel de-al treilea, pregătit mult mai serios decât colegii săi, a reușit să treacă de pragul psihologic al notei 4,00 și să ia chiar… 5,33. Numai că exigențele concursului au făcut ca niciunul să nu fie, totuși, admis pentru funcția de șef al Poliției Huși, dar asta nu îi împiedică să revină cu forțe proaspete la următorul examen, când, cine știe, planetele se vor alinia mai cu noroc.

Șefia Poliției municipiului Huși presupune o mare responsabilitate, chiar dacă, aparent, orașul este unul liniștit. Zona de competență presupune multe și complexe activități, mai cu seamă că este vorba despre un spațiu de frontieră. Cântărind aceste aspecte, după scoaterea dregătoriei la concurs, trei ofițeri s-au autoevaluat și au înțeles că au toate calitățile necesare pentru a ocupa această funcție. Au trecut cu brio de evaluarea psihologică, semn că aici sunt toate la locul lor, și a mai rămas proba de interviu, fixată, conform calendarului, pe data de 10 octombrie, la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui din municipiul reședință de județ. Candidații s-au prezentat la examinare, numai că aici lucrurile s-au… împotmolit. O arată rezultatele obținute de cei trei polițiști, care s-au “zbătut” în jurul notelor de 4 și 5, precum școlarii din spatele clasei. Acest lucru nu a scăpat colegilor, care i-au tachinat.

“Sunt mulți polițiști în Poliția județului Vaslui competenți și serioși, dar din păcate nu sunt promovați, sunt lăsați în umbră”

“Să fim serioși, ce subiecte le-a dat? Rezumatul la Neamul Șoimăreștilor, formula apei sau ce le-a dat? Le-a dat teme din profesia pe care o exercităm cu toții și din managementul unităților Ministerului de Interne. Cum să iei 4 și 5, că stă urât. Eu am alte probleme, nu îndeplinesc una dintre condiții, însă m-aș fi înscris și cred că aș fi luat o notă mai bună. Ar mai putea fi o explicație, că postul, de fapt, trebuie să ajungă la altcineva, care, probabil, nu s-a înscris acum și atunci le-a pus ăstora notele pe care le-am văzut cu toții. Dar e doar o presupunere meschină, așa că mergem pe ideea că cei trei colegi s-au dus fără a ști la perfecție legislația pe care se bazează activitatea noastră de zi cu zi. Nu exclud că poate se dorește, în sfârșit, alegerea în funcție a unor oameni care merită să fie șefi în Poliție și atunci concursul e mai sever. Să dea Dumnezeu să fie așa! Ar fi bine, pentru că să știți că sunt mulți polițiști în Poliția județului Vaslui competenți și serioși, dar din păcate nu sunt promovați, sunt lăsați în umbră”, au comentat unii colegi. Într-adevăr, subiectele date la examen au fost structurate pe teme profesionale potrivit O.M.A.I. nr. 140/2016, privind acvtivitatea de management a resurselor umane în unitățile de poliție ale MAI. Candidații care ar fi avut o șansă să obțină postul de conducere al Poliției Huși ar fi trebuit să ia o notă de cel puțin 7.00.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

  1. ” sunt mulți polițiști în Poliția județului Vaslui competenți și serioși, dar din păcate nu sunt promovați, sunt lăsați în umbră” – Sper ca respectivul s-a referit strict la cei care au Academia, 4 ani, cursuri de zi ! Cei (cele) venite de la SC Casa de Cultura nici n-au ce cauta in sistem !

    PS- la favoritele lui Boss Buzatu , cand se iau niste hotarari?
    Multe ar fi trebuit sa lucreze la Confectii, da’ , na , intotdeauna exista si un prost care pune botul la curve !

  2. Doamna ionescu, iar tiai comandat articol in presa??
    Lasa prostiole si invata, ai stat trei luni acasa sa inveti si nu ai reusit. Cat iti trebuie sa iei si tu un 7,01??

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.