spot_img
14.5 C
Vaslui
29-mai-2023

Polițiștii de frontieră de la Berezeni, noapte albă pe un viscol cumplit, pentru a le veni în ajutor celor prinși de nămeți pe ruta Huși – Murgeni (FOTO)

spot_imgspot_img
- Advertisement -

IMPLICARE… Polițiștii de frontieră de la Berezeni au fost de mare ajutor în noaptera în care viscolul a spulberat nămeții pe segmentul de drum Huși – Murgeni. Aceștia nu au ezitat să pună umărul la propriu, pentru a scoate din șanțuri mașinile care au derapat și în care se aflau mai multe persoane. Au ajutat cum au putut în patru asemenea cazuri, iar atunci când a fost nevoie de un utilaj mai puternic pentru a readuce pe drum vehiculele, au alertat autortățile locale, care au venit în ajutorul oameni.

„Ca urmare a viscolului puternic de noaptea de la sfârșitul săptămânii, care a înzăpezit comunicația Huși-Murgeni, făcând-o practicabilă cu dificultate pe porțiunea de drum Bumbăta-Berezeni, nu mai puțin de patru autoturisme au derapat în șanțul din proximitatea comunicației și au rămas înzăpezite. Astfel, două echipaje de polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni, aflați în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, au observat, în zona Șipot Bumbăta, comuna Vetrișoaia, trei autoturisme care derapaseră în șanțul din apropierea comunicației și care rămăseseră înzăpezite. Colegii noștri s-au asigurat că cei opt pasageri ai autoturismelor sunt în afara oricărui pericol, după care au procedat la repunerea pe carosabil a mijloacelor de transport. După eforuri considerabile, două dintre autoturisme au fost repuse pe carosabil, pentru al treilea fiind solicitat sprijinul autorităților locale ale comunei Vetrișoaia. Primarul comunei a acționat prompt, trimițând la fața locului două utilaje de deszăpezire. Prin eforturi conjugate, în aproximativ o oră, s-a reușit scoaterea din zăpadă a celui de-al treilea autoturism, precum și a unui utilaj de deszăpezire rămas blocat”, a precizar comisar de Poliției, Irina Mirică, purtător de cuvânt al STPF Vaslui.

Un cetățean moldovean a ajuns și el în șanț, cu mașină cu tot. Polițiștii de frontieră i-au sărit ajutor

„În acceași noapte, un alt echipaj din cadrul aceluiași sector, aflat în exercitarea atribuțților de serviciu, a fost informat că un autovehicul înmatriculat în Republica Moldova a derapat în șanțul de lângă comunicația ce leagă localitățile Berezeni și Vetrișoaia. Colegii noștri s-au deplasat la fața locului, au identificat autoturismul, în care se afla doar șoferul și au încercat să intervină prin forțe proprii. Eforturile au fost insuficiente în fața vitregiei vremii, motiv pentru care a fost solicitat sprijinul autorităților locale ale comunei Vetrișoaia. La fața locului a ajuns un tractor, iar după jumătate de oră de eforturi, persoana și autoturismul și-au putut relua călătoria. Vă reamintim că în mai multe județe din țară sunt în vigoare coduri de ninsori puternice și viscol. Pentru siguranța dumneavoastră, vă recomandăm să evitați deplasările în zonele afectate de vremea nefavorabilă. Fiți prudenți!”, a fost mesajul transmis de comisar de poliție, Irina Mirică, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al  Poliției de Frontieră Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.