Politistii de la Rutierã au dat „iama”, preventiv-reactiv, printre soferii bârlãdeni!

RAZIE… Actiuni de amploare la Bârlad pe linie rutierã. În cadrul activitãtilor derulate de cãtre 16 politisti de la Politia Rutierã din Bârlad, au fost verificate 155 de vehicule, legitimate peste 180 de persoane si testati alcoolscopic 155 de conducãtori auto. În urma neregulilor constatate, politistii au aplicat 58 de sanctiuni contraventionale, în valoare de peste 11.750 de lei. Cu ocazia derulãrii actiunii, s-a constatat si sãvârsirea a douã infractiuni la regimul rutier, respectiv “conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante”.

Dintre acele 58 de sanctiuni contraventionale aplicate, 57 au fost pentru încãlcãri privind circulatia pe drumurile publice. De asemenea, au fost retinute 7 permise de conducere si retrase douã certificate de înmatriculare. Cauzele care au condus la retinerea permiselor de conducere au fost urmãtoarele: depãsirea limitei legale de vitezã cu peste 50km/h (3), conducerea sub influenta alcoolului (3) si depãsirea neregulamentarã (1). Cauza care a condus la retragerea certificatelor de înmatriculare a fost: valabilitatea expiratã a inspectiei tehnice periodice (2).

Douã infractiuni: doi betivi la volan!

Cu ocazia derulãrii actiunii, s-a constatat si sãvârsirea a 2 infractiuni la regimul rutier, respectiv”conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante”. Astfel, pe 5 aprilie la orele 07:30, politistii Biroului Rutier Bârlad din cadrul Politiei Municipiului Bârlad, aflati pe drumul judetean DJ243 din comuna Perieni, au oprit în trafic, pentru control, o autoutilitarã înmatriculatã în judetul Bacãu, condusã de cãtre un bãrbat de 57 de ani, din Galati. Întrucât acesta emana halenã alcoolicã, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Municipal Bârlad, în vederea recoltãrii de probe biologice.

În aceeasi zi, orele 18:00, politistii Biroului Rutier Bârlad din cadrul Politiei Municipiului Bârlad aflati pe strada Ion Codrescu din municipiul Bârlad, au oprit în trafic, pentru control, un buldo-excavator, condus de cãtre un bãrbat de 35 de ani, din comuna Smulti, judetul Galati. Întrucât acesta emana halenã alcoolicã, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Municipal Bârlad, în vederea recoltãrii de probe biologice. „În ambele cauze, au fost întocmite dosare penale, sub aspectul comiterii infractiunii de <<conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante>>”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. .
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ