0.7 C
Vaslui
27-ian.-2023

Politistii din Bârlad, suprasolicitati de betivanii de la volan de Pasti!

- Advertisement -

ALCOOLUL, BATÃ-L VINA!… Politistii vasluieni efectueazã cercetãri fatã de mai multe persoane care au fost depistate zilele trecute, pe drumurile publice ale judetului Vaslui, în timp ce încãlcau prevederile legale în vigoare. Mai precis, umblau morti de beti la volan! “Zmeii” au rãmas pietoni si s-au ales cu dosare penale!

Duminicã, 24 aprilie a.c., ora 01:45, politistii Sectiei 3 Politie Ruralã Bârlad, din cadrul Politiei Municipiului Bârlad, aflati în exercitarea atributiilor de serviciu, au fost sesizati prin 112, despre producerea unui eveniment rutier, fãrã victime omenesti, în proximitatea cimitirului din localitatea/comuna Ciocani, judetul Vaslui. Deplasati în temeiul sesizãrii, politistii au depistat un autoturism înmatriculat în judetul Vaslui si au stabilit cã acesta ar fi fost condus de cãtre un bãrbat, în vârstã de 41 de ani, din municipiul Bârlad. Întrucât acesta emana halenã alcoolicã, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.71 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Municipal Bârlad, în vederea recoltãrii de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

“Cercetãrile sunt continuate de cãtre politistii bârlãdeni, sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad, în vederea stabilirii si probãrii activitãtii infractionale, sub aspectul sãvârsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtor de cuvânt al IPJ Vaslui.

Si la Negresti, tot cu alcoolul…

În data de 24 aprilie a.c., ora 20:50, politistii din cadrul Politiei Orasului Negresti aflati pe strada Gãrii din orasul Negresti, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în judetul Vaslui, condus de cãtre un bãrbat în vârstã de 35 de ani, din aceeasi localitate. Întrucât acesta emana halenã alcoolicã, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul de Judetean de Urgentã Vaslui, în vederea recoltãrii de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei. Procedând la efectuarea de verificãri, politistii au constatat faptul cã acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. “Cercetãrile sunt continuate de cãtre politistii negresteni, sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui, în vederea stabilirii si probãrii întregii activitãti infractionale, sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante si conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere”, a precizat în continuare Bogdan Gheorghitã.

Cel mai tare sofer… din Bârlad!

Pe 25 aprilie a.c., pe primele ore ale diminetii (ora 04:50), politistii Biroului Rutier Bârlad, din cadrul Politiei Municipiului Bârlad, aflati în exercitarea atributiilor de serviciu pe strada Zimbrului din muncipiul Bârlad, au depistat un autoturism, înmatriculat în judetul Vaslui, implicat într-un eveniment rutier, fãrã victime omenesti. La fata locului a fost identificatã persoana care s-ar fi aflat la volanul autoturismului, un bãrbat de 32 de ani din Bârlad, si întrucât aceasta emana halenã alcoolicã, a fost testatã cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1.09 mg/l alcool pur în aerul expirat.

“Ulterior, bãrbatul a fost condus la Spitalul Municipal Bârlad, în vederea recoltãrii de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei. Cercetãrile sunt continuate de cãtre politistii bârlãdeni, sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad, în vederea stabilirii si probãrii activitãtii infractionale, sub aspectul sãvârsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante”, a spus Bogdan Gheorghitã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.