spot_imgspot_img
8.6 C
Vaslui
23-feb.-2024

Politistii în alertã: acuzatii, scandal si amenintãri cu arma si cu furca!

- Advertisement -

ACUZATII GRAVE…Un fermier din Tanacu aduce grave acuzatii omului de afaceri Florin Dobârceanu. Mihai Dãrescu îl acuzã pe Dobârceanu cã l-a amenintat cu arma de vânãtoare dupã ce l-a prins, la furat porumb, în tarlaua pe care acesta o lucreazã. Mai mult, Dãrescu sustine cã omul de afaceri ar fi fost, de fapt, la vânãtoare ilegalã de mistreti. De cealaltã parte, omul de afaceri vasluian spune cã a fost, la rândul lui, amenintat, cu furca la gât, pânã au venit politistii la fata locului. Mai mult, acesta sustine cã participa la o actiune organizatã de Asociatia Judeteanã a Vânãtorilor si Pescarilor, la solicitarea unor fermieri din zonã care aveau probleme cu porcii mistreti. Toatã aceastã disputã va fi transatã de cãtre politistii vasluieni care au întocmit dosar penal în acest sens.

Scandal de pominã, joi seara, în apropiere de Tanacu, acolo unde omul de afaceri vasluian a fost depistat într-o tarla de porumb, împreunã cu un prieten. Cel care l-a gãsit acolo spune cã a fost amenintat cu arma de vânãtoare si cã ar fi gãsit, în masina lui Florin Dobârceau, mai multi stiuleti de porumb. „Tot scandalul a început pe la 9 seara si a tinut pânã pe la 2 dimineatã. Când am ajuns în tarla, am gãsit prima masinã cu porumb, dar fãrã proprietar. Am mers ceva mai departe si am gãsit o altã masinã în care erau doi vânãtori: Florin Dobârceanu si un bãrbat mai în vârstã. S-au dat jos, cu tot cu armã, la noi. Le-am spus sã lase arma si sã stea jos. Când m-am întors, am vãzut cã la spatele meu, era Dobârceanu cu arma îndreptatã spre mine. Mi-a spus sã am grijã, cã e încãrcatã. L-am împins si i-a sãrit arma din mânã. I-am cerut si lui sã stea jos pânã vine politia, pentru cã eu sunasem la 112. În acel moment, i-am cerut sã îsi cheme si ceilalti prieteni din porumb. De fapt, el a sunat alti vânãtori, care au venit cu douã masini si s-au dat jos cu tot cu arme, la mine. Probabil cã voiau sã mã intimideze si sã-i las sã plece. S-a ridicat si Dobârceanu, s-a urcat în masinã si a vrut sã plece. M-am asezat în fata masii, dar a reusit sã treacã de mine si a plecat spre Vaslui. Pe drum s-au întâlnit cu politistii si a fost începutã ancheta. Le-au fost verificate armele dar, între timp, au avut timp sã punã armele în tocuri. În schimb, mi-au furat destul porumb si nu cred cã este prima datã pentru cã am mult porumb furat în lan. Si un tun de speriat mistretii mi-a dispãrut si cred cã tot ei mi l-au luat, pentru cã altcineva nu avea cine. Probabil cã tunul le deranjeazã vânatul. Ne-am mai certat pe marginea lanului de porumb. Mi-a spus cã el este miliardar aici, în oras, si se pisã pe familia mea », spune pãgubitul, Mihai Dãrescu.

Florin Dobârceanu neagã acuzatiile si spune cã participa la o actiune organizatã de AJVPS

RÃSPUNS…Întrebat cum rãspunde la acuzatiile care i se aduc, omul de afaceri Florin Dobârceanu spune cã nimic nu este adevãrat, nu a amenintat pe nimeni cu arma de vânãtoare si cã, de fapt, participa la o actiune organizatã de cãtre Asociatia Judeteanã a Vânãtorilor si Pescarilor vasluieni. „A fost o actiune organizatã în urma reclamatiilor unori fermieri din zonã care ar fi avut probleme cu porcii mistreti. Cum fondul de vânãtãtoare se intersecteazã cu acea tarla, întreprindem astfel de actiuni pentru a nu plãti despãgubiri. Cel care a venit la mine si la prietenul cu care eram în masinã era bãut bine si a început sã facã scandal. Am avut o altercatie destul de nelalocul ei dacã tinem seama cã am fost obligati sã stãm jos, cu furca la gât, mai bine de o orã, pânã au venit ceilalti colegi ai mei si politistii. Pe moment, am vrut sã las lucrurile asa si sã-mi vãd de treaba mea. I-am si întins mâna dupã ce situatia s-a mai linistit dar, pânã la urmã, vreau sã-mi apãr onoarea. Am fost acuzat cã l-am amenintat cu arma, dar acest lucru nu este adevãrat. Cunosc foarte bine regimul armelor si munitiilor si nu mã joc cu asa ceva. El a venit la mine cu pretentia cã este terenul lui si a fãcut lucruri josnice în timp ce eu asteptam paznicii de vânãtoare si un alt proprietar de teren din zonã care avea probleme cu mistretii pentru a stabili un plan de actiune”, spune Florin Dobârceanu. Cazul este acum si în atentia politistilor vasluieni, care au misiunea de a stabili cine are si cine nu are dreptate în toatã aceastã poveste si cine va fi tras, pânã la urmã, la rãspundere.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.