-4.4 C
Vaslui
09-feb.-2023

Polițiștii, jandarmii și Direcția Antidrog din Vaslui, la datorie pe timpul minivacanței! (VIDEO)

- Advertisement -

RAZII… Peste 650 de angajați ai Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui s-au aflat la datorie în perioada 30 decembrie 2022 – 2 ianuarie 2023, pregătiți să intervină în sprijinul cetățenilor. În contextul sărbătoririi Anului Nou, efectivele Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au fost angrenate în asigurarea și menținerea ordinii și liniștii publice, nefiind înregistrate incidente deosebite. În aceeași perioadă, peste 200 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui au fost prezenți la datorie în spațiul public, pentru a evita producerea unor situații nedorite care ar fi putut aduce atingere ordinii și liniștii publice. Direcția Antidrog Vaslui a adus de asemenea și câteva precizări privind prevenirea consumului de droguri.

Pe parcursul celor patru zile, polițiștii vasluieni au avut 298 de intervenții, din care 246 sesizate prin SNUAU 112, au început cercetările cu privire la comiterea a 106 infracțiuni și au aplicat peste 275 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 180.000 lei. Polițiștii rutieri au acționat pe cele mai aglomerate trasee pentru evitarea blocajelor și prevenirea accidentelor de circulație. Au fost depistați și conducători auto care nu au respectat regulile de circulație, fiind reținute 30 de permise de conducere și retrase 9 certificate de înmatriculare. Principalele cauze care au determinat reținerea acestora au fost depășirea limitei legale de viteză (13) și conducere sub influența alcoolului (8). „Având în vedere Sărbătorile Religioase din următoarea perioadă, polițiștii vasluieni vor fi în teren pentru prevenirea faptelor antisociale, precum și pentru a interveni la solicitările cetățenilor și a impune respectarea legii”, a precizat Mălina Popa, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui.

Jandarmii, și ei la datorie!

Manifestările cultural-artistice organizate în noaptea de Revelion în județul Vaslui s-au încheiat fără a fi înregistrate evenimente deosebite. Numărul mare de participanți a făcut ca misiunea jandarmilor să fie foarte importantă pentru asigurarea siguranței participanților, dar și pentru prevenirea săvârșirii de fapte antisociale. Jandarmeria Vaslui mulțumește tuturor participanților la evenimentele publice care au ales siguranța și au respectat recomandările forțelor de ordine. În această perioadă, jandarmii vasluieni au fost solicitați să intervină la 20 de apeluri 112 și au fost nevoiți să aplice 28 de sancțiuni contravenționale, din care 2 avertismente și 26 de amenzi în valoare de 7400 lei, pentru încălcarea normelor de conviețuire socială. „De asemenea, jandarmii au constatat și 4 infracțiuni: comercializare ilegală de articole pirotehnice, furt dintr-o societate comercială, precum și fapte de amenințare și tulburare a ordinii și liniștii publice. În continuare, rămânem la datorie și le reamintim cetățenilor că pot solicita sprijinul Jandarmeriei ori de câte ori situația o impune”, a precizat Alexandru Vatavu, purtător de cuvânt al IJJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.