-0.2 C
Vaslui
27-ian.-2023

Polițiștii locali de la Huși, liber la sancționat proprietarii de mașini care își scot vehiculele la mezat în parcările târgului!

- Advertisement -
LIBER LA SANCȚIUNI!… Prefectura Vaslui a validat inițiativa aleșilor de la Huși, pe baza căreia Poliția Locală primește pârghiile care să îi dea autoritate în cazul proprietarilor de vehicule, scoase la vânzare prin parcări.

SOLUȚIE… Prefectura Vaslui a validat proiectul prin care Consiliul municipal Huși stabilește că Poliția Locală va avea de acum înainte cadru legal să facă ordine în parcările din oraș. Anterior, agenții susțineau că nu aveau cum să îi amendeze pe proprietarii mașinilor scoase la vânzare în parcări, întrucât situația nu ar fi fost anume prevăzută în atribuțiile lor. Oricum, de când s-au stârnit mai mult discuții legate de faptul că parcările – și așa puține, sunt ocupate mai mult de mașini pe care unii le scot la expoziție spre vânzare, hușenii au observat că s-a cam făcut puțină curățenie. „Eu am vrut să facem ceva pentru oameni, că vedeam cum șoferii nu aveau unde parca, în timp ce locurile erau ocupate de mașini scoase la vânzare”, a spus consiliera Mihaela Nacu, cea care a insistat ca acest proiect de hotărâre să fie votat și pus în aplicare.

Prefectura Vaslui a validat inițiativa aleșilor de la Huși, pe baza căreia Poliția Locală primește pârghiile care să îi dea autoritate în cazul proprietarilor de vehicule, scoase la vânzare prin parcări. Până acum, tema s-a tot repetat, iar reclamațiile cetățenilor nu au fost deloc puține, însă polițiștii locali, cei chemați să ia măsuri, spuneau că nu au cadru legal ca să intervină. Iată că acum aceștia pot da sancțiuni. „În orașul Huși parcările sunt foarte puține. În centrul orașului este greu să găsești un loc, dacă ajungi la ANAF, dacă ai treabă pe la băncile din centru. Eu, personal, care locuiesc pe strada Florilor, am făcut două cereri la Primărie să îmi dea un loc de parcare sau să se facă ceva cu mașinile care sunt în permanență pe strada aceasta. E o aglomerație teribilă. Aș duce mașina în parcare la Finanțe când vin și eu acasă, dar acolo sunt mașini de transport marfă, care așteaptă clienți sau mașini scoase la vânzare. Cineva din consilierii locali aducea vorba chiar și despre parcări cu plată sau parcări amenajate în alte locuri decât în centru și nicio idee nu ar fi rea. S-au înmulțit mașinile. Fiecare familie are câtre trei mașini, sunt cazuri de felul acesta. Și trebuie găsite soluții. Mie de la Primărie nu mi s-a dat niciun răspuns. E prea mic Hușul pentru câți suntem? Sau cum de nu mai e loc să parchezi o mașină în mod civilizat”, a reacționat unul dintre hușenii nemulțumiți.

„Nu se poate ca în puținele locuri disponibile în zona centrală, să fie mașini scoase la vânzare”

Consiliera PNL Mihaela Nacu a fost cea care a insistat pe subiectul parcărilor, ocupate fără drept de vânzătorii de mașini. „Eu am vrut să fac ceva pentru oameni, nu pentru mine. Recunosc faptul că am insistat, l-am sunat de multe ori pe șeful Poliției Locale, pe domnul Năstasă, dar și pe domnul primar. M-am bucurat când totul s-a transformat într-un proiect de hotărâre, care, iată, validat de Prefectură, le dă posibilitatea polițiștilor locali să facă ordine în parcări. Nu se poate ca în puținele locuri disponibile în zona centrală, să fie mașini scoase la vânzare. Acum sperăm ca lucrurile să se schimbe și să fie ordine”, a spus consiliera Mihaela Nacu. „E și dorința mea să facem ordine, să nu mai vedem mașini la vânzare pe domeniul public. Nu e prima dată când spun acest lucru, s-au mai încercat unele acțiuni în acest sens, dar nu aveau cadru legal”, a spus și primarul Ioan Ciupilan, la momentul punerii în dezbatere a proiectului prin care Poliția Locală să primească posibilitatea legală de a sancționa proprietarii de mașini care ocupă cu scop comercial parcările din oraș.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

9 COMENTARII

 1. Cautati sa amendati pe cei care parcheaza corect dar nu va sinchisiti de ditai tapsanu de noroi care se afla in mijlocul orasului in spate la finante si unde ati putea amenaja o parcare mare. Caini vagabonzi, gunoaie, masini parcate in noroi in mijlocul husului. bine ca dati amenzi la cei ce parcheaza da pe aia de blocheaza caile de acces spre tapsanul ala de noroi nu vedeti, pe damele alea de la finante sau pe vanzatorii de budigai sau pe altii care incurca si blocheaza caile de acces. de mai multe ori am stat minute in sir claxonand sa pot iesi de acolo …. primarie de rahat…. madamele alea de la anaf ar fi in stare de atita lene sa urce cu masnile pe scari pana sus la ele asa de putori sunt …. curcile

 2. Bravo Doamna Nacu
  Acuma poate reușiti să rezolvati pe viitor si haosul creat de familia buzdugan in centrul orasului parc cinema
  De Paști au fost zile de coșmar cu muzica
  Nu avem nimic cu montarea caruselelor sau alte chestii.ptr copii
  Muzica e asurzitoare
  Am vrea si noi cetatenii sa stim cine ii da autorizatie de la primarie ptr a da muzica in halul ăla ptr ca nu exista lege care sa i dea dreptul acesta
  Mulțumim anticipat

 3. Puteti sta linistita …e vanduta aia care v-a stresat atata timp . Stiti d-voastra care ….cea pt care ati insistat mereu …..

 4. Ne bucuram nespus de reusita d voastra d na Nacu . Intr-adevar era un pitic pe creier acest proiect si iaca ca ati reusit . Felicitari din toata inima .Nu zic ca nu a fi si asta o problema cu parcarile care si asa sunt putine in oras insa haideti sa vedem daca se va si concretiza ce spuneti d-voastra . Sa nu mai vedem masini cu lemne etc. Altceva nu stiu cu ce v-ati afirmat in toata cariera de consilier local .

 5. Ce să facă băi opăriții ăștia, să dea amenzi? Poi ăștia amendează numai copii care scapă acadica din gură sau vreo mamaie care vinde pătrunjel la colțul blocului…

 6. Asta pentru ca primarul este prea tâmp (dooh) si nu își da seama ca parcările rezidențiale plus parcările cu plata (peste tot) ar aduce un sac de bani la primărie. Dar, când e zero viziune…n-ai cum cere mai mult.0

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.