Politistii locali vasluieni si-ar putea pierde “puterile speciale”

LOVITURÃ… Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat la sfârsitul sãptãmânii trecute cã politia localã ar putea sã iasã de sub coordonarea Politiei Române pe 12 martie. “Am propus, suntem în evaluare, pe 12 martie în baza unei hotãrâri CNSU vom decide prin HG dacã politia localã se întoarce la nivel local asa cum este în lege”, a zis ministrul. Bode a mai spus cã vrea o trecere spre “normalitate” si cã el sustine revenirea politiei locale la autoritãtile locale.

În data de 18 martie 2020, când România era lovitã în plin de pandemia de coronavirus, fostul ministru de Interne, Marcel Vela, anunta, într-o conferintã de presã, cã în toatã tara Politia Localã va trece în subordinea Inspectoratelor de Politie. Scopul acestei mãsuri a fost ca Politia Localã sã sprijine politistii de la ordine publicã în activitatea de zi cu zi, sporitã în ultima perioadã din cauza activitãtilor de prevenire a infectiilor cu noul coronavirus. Ca urmare a acestui transfer, pe perioada stãrii de urgentã, dar si în lunile urmãtoare, politistii locali vasluieni au asigurat paza la centrele de carantinã, au verificat persoanele aflate în izolare, au asigurat patrularea pe raza municipiilor, dar în acelasi timp s-au ocupat si de micile infractiuni si contraventii.

Ministrul de Interne: “Le multumesc pentru sprijinul acordat”

Pe 12 martie, Comitetul National pentru Situatii de Urgentã este asteptat sã ia o decizie cu privire la Politia Localã, dacã revine sau nu în subordinea autoritãtilor locale, a precizat joi ministrul Lucian Bode. “Le multumesc pentru sprijinul acordat de Politia Localã în perioada stãrii de urgentã si apoi în starea de alertã. Suntem într-o evaluare, pe 12 martie vom lua o decizie privind prelungirea stãrii de alertã si atunci vom decide dacã Politia Localã se întoarce la autoritatea localã. E o decizie de oportunitate.” a explicat ministrul de Interne.
14 COMENTARII

 1. Ai stiut ca se dă șpaga si ai ascuns? Esti un mic infractor..ar trebui ca instituțiile abilitate, sa te caute putin si sa le spui ce stii..nemernicule, tu vorbesti de lege?
  Te ascunzi dupa un telefon si împrosti cu venin, o faci din frustrare asa-i?
  Măi jegosule, 80% din administratia centeala si locala au facultati la x si 0 gen spiru harlet, care acum produc efecte vizibil nocive asupra celor condusi si tu vorbesti de liceul din Negresti? Conducerea liceului ar trebui sa initieze o chemare în judecata, pentru că, poti fi gasit, chiar daca esti anonimus.
  Ramâi în anonimat, jegule.

 2. Constat cu stupoare ca printre comentatori sunt si “politisti” locali. Nivelul de inteligenta va da de gol… daca ati coborat din pom ca sa va certati cu oamenii care va platesc si ca le aratati voi de pe 12 care o are mai lunga, e clar ca institutia trebuie desfiintata.

  • Respectă si o să fii respectat..ori din ce citesc, te ingrozesti ce poate sa debiteze mintea unora…dl “pff”
   Daca avem pretentia ca suntem civilizati, rationali, atunci nu poti recurge la asemenea jigniri…dl ” pff”

   • Dromader e fiul mamei tale analfabet cu statut de politist local! Ce studii ai tu eminenta cenusie? Abia politistii de la Politia nationala merita statutul de polițiști! Voi de la locala sunteti paznici cu nume de polițiști! Mare greșeală!

     • Liceu facut la Negresti pe spaga! Majoritatea asta sunteti si acum aveti tupeul nenorocit sa comentați? Puneți capul în nisip ca strutul si ciocul mic! Esti mai prost decât prevede legea aia ce o citești invers ca de știut nu o stii! Nu meritați banii contribuabililor! Iar de “prostalau”….privește te in oglinda,capusă ce esti!

LĂSAȚI UN MESAJ