Polițiștii nu mai fac față! Sute de băcăuani primesc zilnic decizii de carantinare și ar trebui verificați de forțele de ordine

Forțele de ordine sunt cele care ar trebui să verifice zilnic dacă persoanele care au decizii de carantină chiar le respectă, adică nu părăsesc domiciliul, riscând astfel să transmită virusul, dacă îl au și nu au și simptome.

Numărul persoanelor care au fost sau sunt verificate că respectă sau nu deciziile de carantină este impresionant, dacă stăm să analizăm și creșterea semnificativă a cazurilor pozitive.

„DSP Bacău transmite zilnic către CJCCI Bacău situația deciziilor de carantină emise pentru contacții de caz confirmat. Până la data de 22.10.2020, ora 9,00, au fost emise 6.972 de decizii de carantină”, a declarat Anda Dumitrescu, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Bacău. Zilnic, acest număr variază. De exemplu, doar în data de 21 octombrie, DSP a emis 217 astfel de decizii.

În aceste condiții, și activitatea polițiștilor este determinată de numărul de oameni de verificat, dar în același timp și de alte evenimente la care este necesară prezența poliției. „Activitatea de verificare a persoanelor care se află în carantină, la domiciliu, reprezintă o prioritate de acțiune, numărul zilnic de verificări fiind diferit în funcție de efectivele care acționează în teren și evenimentele care se produc și necesită intervenția poliției”, a precizat insp.Cătălina Păduraru, purtător de cuvânt al IPJ Bacău.  …https://zdbc.ro/politistii-nu-mai-fac-fata-sute-de-bacauani-primesc-zilnic-decizii-de-carantinare-si-ar-trebui-verificati-de-fortele-de-ordine/
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ