8.8 C
Vaslui
04-oct.-2022

Polițiștii Penitenciarului Vaslui protestează în fața Guvernului României

- Advertisement -

NEMULȚUMIRI…Sindicaliștii din poliție și penitenciare protestează miercuri în fața Guvernului, apoi se vor deplasa în marș spre sediile partidelor PNL și PSD. Aceștia cer salarii mai mari, dar și acordarea salariilor restante. E vorba de Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), Sindicatul Democratic al Polițiștilor (SIDEPOL), Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP), Federația Polițiștilor de Penitenciare (FPP). La protest participă  și aproximativ 20 de polițiști ai Penitenciarului Vaslui.  

La ora 11:00, sindicaliștii din poliție și din penitenciare s-au îndreptat, în marș, spre sediile principalelor partide politice care formează actuala coaliție de guvernare: PNL și PSD. Sindicaliștii acuză clasa politică că, deși există bani pentru acordarea cel puțin a unei tranșe salariale din cele două restante, „orgoliul și fuga acerbă după populism deșănțat” îi determină pe factorii de decizie din cele două partide politice să acorde polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare doar „un praf în ochi”, în timp ce salariile altor bugetari sunt, de doi ani, pe grila de salarizare maximă.

„Decontarea acestor măsuri dezonorante va fi suportată tot de cetățeanul victimă a infractorilor

 Redăm mai jos un fragment relevant din comunicatul sindicaliștilor din poliție și penitenciare: ”Poliția și penitenciarele acuză clasa politică că, deși există bani pentru acordarea cel puțin a unei tranșe salariale din cele două restante, orgoliul și fuga acerbă după populism deșănțat îi determină pe factorii de decizie din cele două partide politice să acorde polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare doar „un praf în ochi”, în timp ce salariile altor bugetari sunt, de doi ani, pe grila de salarizare maximă. Lipsa de interes a liderilor PSD și PNL pentru eliminarea discriminărilor în ceea ce privește pensiile militare de stat reprezintă, în primul rând, o sfidare la adresa cadrelor militare active și în rezervă și, în al doilea rând, o totală neînțelegere de către politicieni a contextului militar de la granița României. Suma de bani acordată polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare de către Guvernul României nu acoperă creșterea prețurilor la principalele alimente, inflația și facturile la energie electrică și la gaze naturale. Salariul unui polițist a devenit neatractiv, fiind egal cu salariul unui muncitor necalificat din construcții, situație care va conduce la deprofesionalizarea poliției, penitenciarelor și a celorlalte structuri de forță ale statului, iar decontarea acestor măsuri dezonorante ale PNL și PSD va fi suportată tot de cetățeanul victimă a infractorilor.”

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Paznicii de la Penitenciar se plang ca nu au bani, mergeti in parcarea lor sa vedeti ce limuzine au si multi dintre ei au 20 – 25 ani. Ce munca de politie fac ei cand dorm cu fundul pe scain ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.