spot_img
spot_imgspot_img
16.1 C
Vaslui
25-mai-2024

Politistii rutieri verificã respectarea vitezei: zeci de soferi au rãmas pietoni pe loc! (FOTO)

- Advertisement -

RESPECTATI VITEZA !…. Politia Rutierã a judetului Vaslui desfãsoarã actiuni privind respectarea regimului legal de vitezã, pentru prevenirea evenimentelor rutiere cauzate de viteza excesivã. În acest context, reamintim cã acum limitele de vitezã au fost stabilite de legislatia rutierã în functie de tipul drumului si sanctiunile pe care le riscã soferii ce nu le respectã. Zilele trecute, pe drumurile publice din judetul Vaslui, 57 de politisti rutieri si de ordine publicã ai IPJ Vaslui au actionat pentru cresterea gradului de disciplinã rutierã si pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, înregistrate la nivel judetean. La activitãtile desfãsurate în perioada 8-9 iulie a.c. au participat politisti din cadrul structurilor de politie rutierã si ordine publicã, cu atributii pe linie de politie rutierã, care au actionat pentru prevenirea si combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în special pentru depistarea conducãtorilor auto care încalcã regimul legal de vitezã. Doi soferi vitezomani au fost lãsati pietoni pe loc, circulând cu peste 70 de km/h fatã de limita de vitezã. Unul a fost filmat când circula cu o vitezã de 194 km/h, în conditiile în care maximul era 100 de km/h, iar un alt sofer a fost înregistrat cã circula cu 137 de km/h, acolo unde limita de vitezã era 50 de km/h.

În urma actiunilor si controalelor efectuate, cei 57 de politisti participanti au aplicat 224 de sanctiuni contraventionale, în valoare de peste 150.000 de lei si au retinut 60 de permise de conducere si un certificat de înmatriculare. Dintre acestea, 183 de sanctiuni contraventionale au fost aplicate pentru depãsirea limitelor maxime de vitezã admise – (7 pentru depãsirea cu peste 70 de km/h, 47 pentru depãsirea cu peste 50 de km/h, 64 pentru depãsirea cu peste 40 de km/h, 54 pentru depãsirea cu peste 30 de km/h). Principalele cauze care au condus la retinerea permiselor de conducere au fost: depãsirea limitei legale de vitezã – (54), neacordare prioritate fatã de vehicule (1), conducere sub influenta alcoolului (1) si depãsire neregulamentarã (3). Mentionãm cã, soferii prinsi cã circulã cu peste 70 de km/h, depãsind limita maximã de vitezã, rãmân fãrã permisul auto pe loc, pentru 4 luni, fãrã a putea avea reducerea pedepsei, fãrã a primi dovada de circulatie de 15 zile! Iar cei care au depãsit limitele de vitezã cu peste 50 de km/h, primesc 3 luni de suspendare a permisului auto si li se dã o dovadã de circulatie pentru 15 zile. Dupã cum se vede, pe 8 si 9 iulie a.c., 7 soferi au rãmas pietoni pe loc, circulând cu peste 70 km/h fatã de limita admisã si alti 47 de soferi au depãsit limita de vitezã admisã cu peste 50 km/h.

La 21 de ani, circula cu 137 km/h, pe drumul unde limita de vitezã era de 50 km/h!

Pe 9 iulie a.c., ziua în amiza mare, politistii din cadrul Politiei Orasului Negresti, aflati pe drumul judetean DJ 248, în comuna Rebricea, au depistat si oprit pentru control un autoturism, înmatriculat în judetul Vaslui, condus de cãtre un tânãr de 21 de ani, din comuna Costesti, care se deplasa din directia Iasi spre Vaslui, cu o vitezã de 137 de km/h, pe un drum unde limita maximã admisã este de 50 km/h. Totodatã, conducãtorul sus-mentionat a fost surprins cu aparatul radar TruCam în timp ce a efectuat si o manevrã de depãsire neregulamentarã. Tânãrul a fost sanctionat contraventional cu amenzi în cuantum total de 3.370 lei si, complementar, i-a fost suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, pe o perioadã de 180 de zile.

Cel mai „tare” vitezoman, prins pe DE 581 cu … 194 km/h! A rãmas pieton pe loc!

Tot pe 9 iunie si tot în miezul zilei, politistii din cadrul Serviciului Rutier Vaslui, aflati pe DE 581, în comuna Zorleni, au oprit pentru control un autoturism, înmatriculat în judetul Iasi, condus de un tânãr de 25 de ani, din municipiul Iasi, care se deplasa din directia Vaslui spre Bârlad, cu o vitezã de 194 de km/h, pe un sector de drum unde limita maximã admisã este de 100 km/h. Tânãrul a fost sanctionat contraventional cu amenzi în cuantum total de 2.900 lei si, complementar, i-a fost suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, pe loc, pe o perioadã de 120 de zile.

„Pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulatie, politistii rutieri le recomandã conducãtorilor auto sã adopte o conduitã preventivã, sã respecte cu strictete regulile de circulatie si sã circule cu o vitezã adaptatã în permanentã la conditiile de drum. Politistii vasluieni atrag atentia asupra importantei respectãrii regulilor de circulatie si, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenta bãuturilor alcoolice si a substantelor psihoactive. Nu vã urcati la volan dacã ati consumat substante psihoactive si/sau bãuturi alcoolice!. Consumul de substante psihoactive si alcool scade capacitatea de reactie si de manevrare a autovehiculului, dereglând rãspunsul la stimulii optici si auditivi. De asemenea, alcoolul si substantele psihoactive scad concentrarea, atentia, reflexele si viteza de executie a miscãrilor. Activitãtile de supraveghere ale traficului rutier, pentru depistarea celor care încalcã regimul legal de vitezã, vor continua în perioada urmãtoare, atât pe timpul zilei cât si pe cel al noptii, în mediul urban dar si în cel rural”, a precizat inspectorul de politie Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  • Când nu ai studiat codul rutier și te trezești la volan din căruță sau de pe bicicletă, da! Circuli după cartea sau bunul simț pe care îl ai, dacă legea nu o cunoști sau nu vrei să o respecți.

 1. Nu ai cum să faci Vaslui – București în 5 ore respectând viteza legală. Dacă respecți toate limitările plus traficul sufocant de la Vaslui la Focșani, faci minimul 3 ore. Problema este ieșitul la vânătoare în zilele de weekend și în rest, liniște. În oraș, fiecare circula și parchează cum vrea, atv-uri prin centru și conducători fără cască, motocicliști câte doi în paralel pe bandă de nu ai pe unde să îi depășești, depășiri pe dreapta, de prioritate nu mai vorbesc. Dar bine că ieșim în weekend la vânătoare și în timpul săptămânii avem cele mai multe și grave accidente pe străzi. Dar ai acoperire. Ai patru morți pe săptămâna, dar te acoperi cu 1000 de sancțiuni date. Poate comportamentul din afara orașului se datorează și lipsei de fermitate și prezență a Poliției pe străzile orașului.

 2. Mdea… Asta se numește abuz de putere si persecutarea cetateanului. Nu mai bine ar fi sa facă niște drumuri bune, pe care sa se poata circula cu viteza, în siguranță, astfel încât sa nu faci trei zile pana la București dacă respecți toate limitările de viteza din toate localitățile prin care treci? Dar nuuu… Guvernanții noștri lăsa drumurile proaste, ca sa-si poată amenda cetatenii, și asa sufocați de salariile mici, taxe și impozite, și își scoate jepcarii la înaintare, sa dea amenzi!
  Tara de kkt, condusa de oameni de kkt, cu slugi de kkt!!

  • Pai daca nu sunt drumuri,si alea care sunt.sunt atat de proaste,zbori cu 194 la ora?Eu fac Vaslui Bucuresti in 5 ore nu 3 zile,si merg relativ legal nu merg cu 50 dar nici cu 94 peste limita legala…bine ca ies la luat permise,ca suntem locul 1 la decese pe ulita,in Europa…Vasluiul e mai rau ca pe vremea bataliei de la Podul Inalt,Buzatu e de 30 ani in functie,voi il alegeti,intrebari romanii,nimeni nu voteaza fsn dar toti se plang de ei,hai sictir….chiar si asa,o sa se faca drumul ala expres denumit „autostrada” si tot inconstienti unii vor utiliza harbul importat din vest.
   Mergi de la OMV spre Munteni,si desi coloana vin unii cu niste rable dau flash uri sa te dai,desi nu ai unde sa te dai,fiind in coloana,si apoi in 500 metri opresc in fata sopronului fara gard…mai prosti soferi ca la Vaslui mai vezi prin India,pe internet.La cat mai multe permise luate,strazile sunt mai sigure fara ciobanii astia cu blugii bagati in sosete urcati pe cate o draghina direct din caruta in care manau caii din picioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.