spot_img
21.8 C
Vaslui
29-mai-2023

Politistii se plâng de calitatea uniformelor: „pantalonii s-au rupt, iar inscriptiile s-au dezlipit”

spot_imgspot_img
- Advertisement -

SUSPICIUNI… Scandal urias în aceste zile, în curtea Politiei Române, dupã ce a iesit la ivealã adevãrul despre noile uniforme ale angajaților. Sindicalistii acuzã cã, dupã doar o lunã de folosire, acestea sunt vizibil deteriorate. Pantalonii s-au rupt, jachetele s-au uzat, iar inscriptiile cu „Politia” s-au dezlipit. Pe fir au intrat si procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, care ieri au desfãsurat mai multe perchezitii în Bucuresti si Cãlãrasi.

Reprezentantii Europol au început sã primeascã din ce în ce mai multe dovezi cu privire la calitatea îndoielnicã a uniformelor politistilor, care au început sã se degradeze dupã doar o lunã de folosire. De altfel, aceștia au semnalat de un an de zile problemele în privinta noii uniforme, de când acest lucru era încã la stadiul de proiect pus pe hârtie. Prin intermediul unei postãri pe retelele de socializare, Sindicatul atrage atentia cã materialele folosite la croialã nu ar corespunde cu cele prezentate, iar oamenii legii se plâng de situatii în care pantalonii s-au rupt, jachetele s-au uzat la contactul cu dotãrile de pe centurã, iar inscriptiile cu „Politia” s-au dezlipit. „De un an de zile semnalãm sub diferite forme probleme în privinta noii uniforme pe care Politia Românã vrea sã o achizitioneze. De la licitatii anulate si pânã la caiete de sarcini întocmite necorespunzãtor, temerea noastrã s-a materializat când absolventii scolilor de agenti de politie au primit în 2022 noua uniformã. Colegii semnaleazã deja situatii în care, la o lunã de la utilizare, pantalonii s-au rupt, jachetele s-au uzat la contactul cu dotãrile de pe centurã, iar inscriptiile cu „Politia” s-au dezlipit”, au scris sindicalistii, într-o postare pe Facebook, distribuind și fotografii cu uniformele deteriorate. În continuarea postãrii, reprezentantii Sindicatului Europol au lansat o acuzatie durã la adresa Politiei Române. Acestia spun cã, nici dupã 20 de ani, institutia „nu este capabilã sã facã un mic efort si sã se asigure cã zecile de milioane de lei destinate noii uniforme sunt cheltuite legal si eficient”.

Perchezitii DNA privind achizitia de echipamente

Luni, 30 ianuarie, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au fãcut perchezitii la sediul Politiei Locale Bucuresti într-un dosar privind unele proceduri de achizitie de uniforme, dar si echipamente plãtite dar care nu au ajuns niciodatã la politisti.

De asemenea, în cursul aceleiasi dimineti, procurorii au fãcut perchezitii domiciliare în cinci locatii, aflate pe raza municipiului Bucuresti si a judetului Cãlãrasi, din care trei sunt sedii ale unor institutii publice, restul reprezentând sediile unor societãti comerciale. „Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate celor de coruptie efectueazã cercetãri într-o cauzã penalã ce vizeazã suspiciuni privind sãvârsirea unor infractiuni asimilate celor de coruptie, comise în perioada 2022-2023, în legãturã cu încheierea unor contracte de achizitie publicã privind achizitionarea unor echipamente pentru dotarea politiei locale si a politiei nationale.

În cursul zilei de 30 ianuarie 2023, ca urmare a obtinerii autorizãrilor legale de la instanta competentã, se efectueazã perchezitii domiciliare în cinci locatii, situate pe raza municipiului Bucuresti si a judetului Cãlãrasi, din care trei sunt sedii ale unor institutii publice, restul reprezentând sediile unor societãti comerciale”, se aratã în comunicatul DNA.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.