2.6 C
Vaslui
03-dec.-2022

Politistii si inspectorii RAR Vaslui, razie de amploare pe drumurile judetului: peste 200 de vehicule verificate si zeci de amenzi date

- Advertisement -

PRINSI SI SANCTIONATI… Actiune de amploare, sâmbãtã noaptea, pe mai multe drumuri publice din judetul Vaslui, unde politistii rutieri au efectuat controale în trafic. De data aceasta nu singuri, ci împreunã cu inspectorii din cadrul Registrului Auto Român, care au verificat starea tehnicã a masinilor si motocicletelor. În cadrul activitãtilor desfãsurate în noaptea 6/7 august 2022, în intervalul orar 18.00 – 02.00, de cei 20 de politisti participanti, au fost verificate peste 200 de vehicule, legitimate peste 220 de persoane si aplicate 39 de sanctiuni contraventionale, în valoare de peste 25.000 lei, pentru încãlcãri ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulatia pe drumurile publice). De asemenea, au fost retinute 7 permise de conducere si retrase 5 certificate de înmatriculare.

Conform purtãtorului de cuvânt al IPJ Vaslui, principalele cauze care au condus la retinerea permiselor de conduce au fost: consumul de alcool (3), depãsirea limitei de vitezã (2), nerespectarea indicatiilor politistului (1) si nerespectarea regulilor de circulatie la trecerea la nivel cu linia de cale feratã (1).

De asemenea, a fost constatatã si sãvârsirea a cinci infractiuni la regimul rutier, respectiv „conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante” (3) si „conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere” (2).

Si beat, si cu permisul suspendat

Sâmbãtã, 6 august 2022, ora 20:00, politistii Biroului Rutier, din cadrul Politiei Municipiului Vaslui, aflati în exercitarea atributiilor de serviciu pe drumul judetean DJ 247, în comuna Dãnesti, au depistat un autoturism înmatriculat în judetul Vaslui, condus de cãtre un bãrbat în vârstã de 34 de ani, din aceeasi localitate.

Întrucât conducãtorul autoturismului emana halenã alcoolicã, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la Serviciul Judetean de Medicinã Legalã Vaslui, în vederea recoltãrii de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei. Procedând la efectuarea de verificãri, politistii au constatat cã acesta avea suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice. Cercetãrile sunt continuate de cãtre politisti, sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui, sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de „conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante” si „conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere”.

Bãut la volan, pe strãzile din Vaslui

Duminicã, 7 august 2022, ora 02:58, politistii Biroului Rutier, din cadrul Politiei Municipiului Vaslui, aflati în exercitarea atributiilor de serviciu pe strada Stefan cel Mare, în municipiul Vaslui, au depistat un autoturism înmatriculat în judetul Vaslui, condus de cãtre un bãrbat în vârstã de 22 de ani, din comuna Solesti. Întrucât conducãtorul autoturismului emana halenã alcoolicã, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, în vederea recoltãrii de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei. Si în acest caz, cercetãrile sunt continuate de cãtre politisti, sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui, sub aspectul sãvârsirii infractiunii de „conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

 1. Alo, IPJ Vaslui, nu v-ați săturat de făcut circ?!. Ia cereți din baza de date RAR autovehiculele cu verificarea făcută în ultima lună și verificați-le mașinile. Să vedeți ce vă vor spune unii dintre ei. Prin Vaslui se aude din nou, vechile metehne au reînviat.

  • Rapunsul a fost dat,ca s-au retinut permise,certificate de inmatriculare,ce altceva mai doresti ? Daca nu ai somn si alte subiecte , citeste o carte de cultura generala !

   • Nu, nu am somn, fiindcă m-am săturat de atâția agenți de serviciu secreți care vin noaptea la domiciliul meu și vor să mă omoare.

  • Nea Jenica..in calitate de fost organ competent nu te ai saturat s-o dai in curu fostilor colegi..mai da-o si n curu altora..nu ne am saturat de marleti a se citi valenari muntenari inchidem paranteza..care se plimba cu tigai de 150 de cucoane pe strazile orasului?

   • Care colegi?! Unde am lucrat eu am avut consider că au existat doar câțiva „colegi”, în sensul că erau cinsiți și i-am putut recruta și folosi de ei, dar și ei asasinați unul după altul, unul băgat la pușcărie printr-o înscenare și mârșăvie judiciară, timp în care a fost iradiat și după un an după ce a ieșit de acolo a murit subit, altul iradiat și el, un cms de i-au scos plămânul, iar apoi s-a curățat, în scrut timp, alții otrăviți, alții ce naiba le-o fi dat că au făcut și aia diferite forme de cancere galopante, eu otrăvit și tot așa. Nu pot să pun pe seama întâmplării moartea întâmplătoare moartea celor care au făcut parte din grupa mea, iar asemenea asasinate nu s-au putut comite decât la comandă. Eu nu îi consider colegi pe toți infractorii din sistemul putregai. De altfel nici nu mă consider fost coleg cu vreo cineva din MAI. Puțini din MAI au fost oameni patrioți care au acceptat o colaborare pe bază de convingere patriotică cu ocazia recrutării, prin care să mai fie stârpit fenomenul corupției care afecta siguranța națioală când deraia șandramaua. Oriunde am fost și am lucrat prin țară, trebuie să mai figureze pe la evidența populației locurile prin care am locuit legal, ce trecea de trei luni puneam viză, deși pe unele le-au șters cine era interesat, în maxim o săptămână, că era OP, că era biroul/ serviciul economic, cercetări penale, judiciare, administrativ, personal într-o săptămână îi știam pe toți corupții, așa că dacă vreunul din anonimii care scriu pe aici pretind că în locul unde lucrează nu există cel puțin un grup infracțional organizat, fiindcă actele de corupție se realizează întotdeauna în grup infracțional, minte cu nerușinare. Un timp am fost și la rutieră. O zi – două era toată lumea zbir, restul săptămânii se încasa șpaga. Sursa prezenței tigăilor…o reprezintă RAR-ul. Ia când se depistează o asemenea tigaie să fie verificată și data efectuării ultimei inspecții, iar un ofițer DGA sa il ia deoparte daca este de data recentă. Așa cum ceilalți de la RAR luau mită de și pe la colț de stradă se făceau oferte sau dacă serveai masa la un restaurant chelnerul iti făcea o ofertă să treci RAR-ul, tot la fel se aud asemenea lucruri și acum prin Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.