-1.2 C
Vaslui
04-dec.-2021

Polițiștii suceveni au în dotare camere video corporale. Toate intervențiile mai dificile vor fi filmate

Solicitate intens de ani de zile de sindicaliștii din poliție, camerele audio-video de tip „body cam”, care vor fi ataşate la uniformele poliţiştilor în timpul serviciului, au ajuns de câteva zile și în dotarea polițiștilor suceveni.

161 de astfel de camere au fost distribuite structurilor de poliție ale Inspectoratului de Poliție Județean Suceava. Intenția mai marilor din poliție este ca fiecare echipaj rutier ori de ordine publică să aibă câte o astfel de cameră. Pentru asta, mai e nevoie de o tranșă de camere, însă oricum cele 161 de camere deja distribuite vor ajunge, câte 2-3, la fiecare secție rurală de poliție.

Aceste camere sunt considerate o „armă” esenţială care să îi ajute pe polițiști atunci când sunt victimele unor agresiuni verbale sau fizice ori când sunt acuzaţi de fel de fel de abuzuri. În plus, polițiștii spun că din practică s-au convins că existența acestor camere are un efect clar descurajator pentru un posibil agresor, ceea ce va duce la scăderea numărului de fapte de ultraj.

Pe de altă parte, polițiștii vor fi nevoiți și ei să fie mult mai atenți la cum pun problema atunci când intervin la evenimente, ce limbaj și abordare au etc., ceea ce până la urmă este tot în avantajul cetățeanului de bună-credință.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: https://www.monitorulsv.ro/Local/2020-10-17/Politistii-suceveni-au-in-dotare-camere-video-corporale-Toate-interventiile-mai-dificile-vor-fi-filmate#ixzz6b7XJnXby

Ultimele Știri
Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here