Politistii vasluieni au fãcut „prãpãd” printre soferii bãuti si fãrã permis!

RAZIE…Politistii vasluieni au întocmit în week-end mai multe dosare penale în care fac cercetãri fatã de persoanele depistate pe drumurile publice ale judetului Vaslui, încãlcând prevederile legale în vigoare. Cinci soferi s-au ales cu dosare penale, amenzi drastice, permise suspendate si riscã puscãria pentru cã au fost gãsiti beti la volan.

La data de 07 februarie a.c., ora 18.20, politistii Sectiei 3 Politie Ruralã Bârlad au depistat în trafic, pe raza satului Mânzati, comuna Ibãnesti, un autoturism al cãrui conducãtor nu detinea permis de conducere pentru nicio categorie si se afla sub influenta bãuturilor alcoolice. Bãrbatul în vârstã de 19 ani, din comuna Ibãnesti, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,87mg/l alcool pur în aerul expirat. << În cauzã a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunilor de conducerea unui vehicul sub influenta bãuturilor alcoolice si conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere>., a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

La plimbare cu masina, fãrã permis de conducere!

În dimineata zilei de 08 februarie a.c., ora 08:15, politistii Biroului Rutier Negresti au depistat în trafic, pe strada Decebal, din orasul Negresti, un autovehicul al cãrui conducãtor nu detinea permis de conducere pentru nicio categorie. Bãrbatul de 48 de ani, din orasul Negresti, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, soferul a fost condus la spital în vederea recoltãrii de probe biologice. Negresteanul s-a ales si el cu dosar de cercetare penalã, pentru sãvârsirea infractiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice de cãtre o persoanã fãrã permis de conducere.

Bârlãdean cu permisul suspendat, circula pe Drumul European!

În ziua de 08 februarie a.c., ora 15:35, politisti din cadrul Sectiei 3 Politie Ruralã Bârlad, aflati în exercitarea atributiilor de serviciu, au depistat în trafic, pe drumul european DE 581, în localitatea Tutova, judetul Vaslui, un autovehicul condus de un tânãr de 30 de ani, din municipiul Bârlad. În urma verificãrilor efectuate, a rezultat faptul cã soferul avea suspendat dreptul de a conduce, în cauzã întocmindu-se dosar de cercetare penalã sub aspectul comiterii infractiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice de o persoanã având exercitarea dreptului de a conduce suspendatã.

Accident în Vaslui! Soferul a refuzat recoltarea de probe biologice!

În noaptea de 08/09 februarie a.c., ora 01:20, politistii din cadrul Biroului Rutier Vaslui au fost sesizati cu privire la producerea unui accident rutier soldat cu pagube materiale. Din cercetãrile efectuate, politistii au stabilit faptul cã, în timp ce un bãrbat de 43 de ani, din municipiul Vaslui, conducea un autoturism din directia „Gãzãrie” cãtre suburbia Rediu, în intersectia cu sens giratoriu de pe strada Cãlugãreni, la efectuarea virajului la stânga, a pierdut controlul asupra volanului pãrãsind partea carosabilã si intrând în curtea unei vulcanizãri. Soferul a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, fiind condus la spital unde în prezenta medicului a refuzat prelevarea de probe biologice pentru stabilirea concetratiei de alcool pur în sânge. În cauzã a fost întocmit dosar de cercetare penalã, pentru sãvârsirea infractiunii de refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Are si Bârladul inconstienti la volan si fãrã permis!

În cursul noptii de 09/10 februarie, ora 02.40, politisti din cadrul Politiei Municipiului Bârlad, în timp ce se aflau în exercitarea atributiilor de serviciu, au depistat în trafic, pe Bld. Republicii din municipiul Bârlad, judetul Vaslui, un autoturism înmatriculat în strãinãtate, al cãrui conducãtor nu detinea permis de conducere pentru nicio categorie si care se afla sub influenta bãuturilor alcoolice. Soferul, un bãrbat de 21 de ani, din comuna Ibãnesti, judetul Vaslui, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, soferul a fost condus la spital în vederea recoltãrii de probe biologice. A fost întocmit dosar de cercetare penalã, pentru sãvârsirea infractiunilor de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante si conducerea unui vehicul pe drumurile publice de cãtre o persoanã fãrã permis de conducere.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ