spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
28-sept.-2023

Polițiștii vasluieni au făcut un gest umanitar: au donat sânge pentru a salva vieți! (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -

DE ZIUA POLIȚIEI ROMÂNE… Pentru că nevoia de sânge este permanentă, în această dimineață, 21 martie a.c., 20 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui s-au prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină Vaslui, din municipiul Bârlad, unde au donat sânge pentru cei aflați în nevoie.

Gestul polițiștilor vasluieni a fost unul benevol, înțelegând că în acest mod pot contribui la salvarea vieții unui copil, a unui părinte, a victimelor accidentelor rutiere sau a pesoanelor aflate în suferință, pentru care donarea de sânge oferă o șansă la viață. Gestul polițiștilor vine ca un îndemn adresat comunității de a li se alătura în misiunea de a salva vieți printr-un gest atât de simplu, dar de o importanță vitală. Trebuie menționat că cei 20 de polițiști vasluieni au donat fiecare câte 450 de ml de sânge. Un singur donator poate salva printr-o donare, cel puțin trei vieți!

„Este pentru prima dată când de Ziua Poliției Române noi, polițiștii vasluieni am ales să donăm sânge pentru a salva vieți. Vom face acest gest în fiecar e an, de Ziua Poliției Române și îndemnăm pe toți cei eligibili din punct de vedere medical să facă și ei acest gest simplu și benefic, atât pentru sănătatea lor, cât și pentru viața celor aflați în momente delicate”, a precizat inspectorul de poliție Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui.

„Prin gestul lor, polițiștii vasluieni au marcat Ziua Poliției Române, sărbătorită în fiecare an la 25 martie. Activitate benevolă, anonimă și cu caracter umanitar, acțiunea polițiștilor vasluieni nu este una singulară, mulți dintre polițiști fiind donatori «cu acte în regulă», donând ori de câte ori au fost necesare cantități suplimentare de sânge. Anul acesta au avut loc patru asemenea donări în grup ale polițiștilor vasluieni, ei înțelegând că donarea de sânge înseamnă o nouă șansă la viață și pentru asta le mulțumim. Pentru entuziasmul lor și pentru că ajută la promovarea donării de sânge în rândul cetățenilor”, a precizat și Alina Ghimuș, directorul Centrului de Trasfuzie Sanguină Vaslui, care are sediul în Bârlad. Mâine, are loc la Protopopiatul Huși o acțiune similară, de donare a sângelui, începând cu ora 8.00.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.