spot_imgspot_img
15.4 C
Vaslui
26-sept.-2023

Politistii vasluieni îsi limiteazã activitatea cu 25%, ca formã de protest

- Advertisement -

ALINIEREA! Cei peste 600 de politisti si persoane contractuale civile din cadrul IPJ Vaslui vor declansa de luni, 21 septembrie, o formã ineditã de protest împotriva reducerilor salariale: limitarea activitãtii cu 25%, exact cu cât li s-au redus si salariile. Agentul sef adjunt Gabriel Cojocaru, vicepresedintele Sindicatului National al Politistilor si Persoanelor Contractuale Civile (SNPPC) – Filiala Vaslui, ne-a precizat cã forma respectivã de protest nu va afecta cu nimic siguranta cetãtenilor.

Limitarea activitãtii decisã de politisti nu este îndreptatã împotriva Statului si nici a cetãtenilor, ea este o luare de atitudine fatã de subfinantarea politiei si fatã de alterarea relatiilor de muncã din interiorul institutiei, produse prin abuzuri manageriale. Protestul politistilor izvorãste din tensiunile mari care s-au acumulat în unitãtile de politie, în urma reducerii si anulãri mai multor drepturi salariale si, totodatã, prin mentinerea unui management ostil fatã de personal si care impune, indiferent de consecinte, munca fortatã si neplãtitã în sistemul de ordine publicã. Din informatiile pe care le detin sindicatele, sefii inspectoratelor judetene au comunicat ierarhic despre starea de tensiune care se acutizeazã în unitãti, fãrã a se solidariza cu problemele personalului.

“Am rãmas cu 60 de lei din salariu pentru mâncare”

“Sunt politisti care au acum ratele mai mari decât salariile, iar sotiile nu le lucreazã pentru cã, dintotdeasuna o sotie de politist nu a gãsit loc de muncã, fiind defavorizatã din start, spunându-se cã sotul are bani cã este politist. Ei bine nu, dau exemplu chiar cazul meu, am rãmas cu 60 de lei din salariu pentru mâncare, dupã 19 ani vechime în politie si în slujba statului. Am colegi care nu mai au cu ce sã-si achite ratele, având contractate împrumuturi pe care le-au fãcut în baza unor câstiguri salariale. Acum sunt în pericol sã-si piardã casele. Toatã munca noastrã este pentru cetãteni si acum am dori putinã întelegere, pentru cã avem mari problele si suntem afectati în capacitatea de a lucra. Nu avem nimic sã reprosãm cetãtenilor contribuabili, ci avem de reprosat Guvernului. Vom munci exact cu ce ne dau : ne dau hârtie, facem acte, ne dau pixuri, scriem, ne dau masini, mergem pe teren…dacã nu, nu ! Vom rãspunde la toate apelurile 112, cazurile urgente vor fi rezolvate, nu se va lãsa populatia în nesigurantã”, a spus agentul sef adjunct Gabriel Cojocaru. În urma consultãrii generale ale membrilor, a votului nominal exprimat de sindicalisti si a numeroase Adunãri generale ale Birourilor Teritoriale, privind modalitãtile practice de protest ale politistilor si personalului contractual, SNPPC a precizat cã de luni, 21 septembrie, politistii nu vor declara grevã si nici nu vor participa la aceastã formã de protest dar timp de o sãptãmânã pe lunã, munca politistilor se va limita doar la activitãtile pentru care institutia a asigurat si asigurã, în mod continuu, logistica necesarã desfãsurãrii activitãtilor ( 75% salariu deci 75% muncã)!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.