spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
28-sept.-2023

Politistii vasluieni la „Zilele Culturale”! Activitate preventivã care i-a convins pe copii sã devinã politisti! (FOTO)

- Advertisement -

ACTIUNE POLITIENEASCÃ … Parcul Victor Ion Popa din municipiul Bârlad a fost „scena” unei activitãti preventive pentru copii si adolescenti, organizatã de Inspectoratul de Politie Judetean Vaslui. Activitatea a beneficiat de sprijinul Primãriei Municipiului Bârlad si a fãcut parte din calendarul de activitãti al „Zilelor Culturale ale Bârladului”, editia din acest an!

Prescolarii, elevii si tinerii care au avut curiozitatea sã cunoascã politistii rutieri, au fost încântati de tehnica si dotãrile acestora, menite sã îi ajute în mentinerea unui trafic rutier sigur. Cei mici au fost dornici sã vadã, îndeaproape, autospecialele politiei rutiere, sã porneascã sistemele acustice si luminoase, folosite atunci când acestia circulã în regim prioritar si sã primeascã primele sfaturi despre siguranta în deplasare (portul centurii de sigurantã, folosirea sistemelor omologate de retentie si transport copii, etc). Totodatã, persoanele prezente au primit sfaturi despre modul corect de deplasare în calitate de pieton, traversarea în sigurantã a pãrtii carosabile si folosirea bicicletelor si trotinetelor.

Atelierul mobil de Educatie Rutierã i-a uimit pe micii participanti!

Printre punctele de atractie s-a numãrat si Atelierul Mobil de Educatie Rutierã, intrat de curând în dotarea Serviciului Rutier, special destinat si echipat activitãtilor de educatie rutierã. Aici, vizitatorii s-au putut familiariza cu indicatoarele rutiere, regulile de circulatie pe drumurile publice si au demonstrat buna întelegere a sfaturilor primite, Unul dintre cele mai inedite standuri a fost creat de politistii criminalisti, care si-au folosit instrumentele speciale pentru a-i amprenta pe cei mici si pentru a le oferi diplome personalizate de Micul Criminalist, ce purtau propriile impresiuni si urme papilare. De o atentie deosebitã s-au bucurat si politistii de la Biroul Sigurantã Scolarã dar si cei de la Compartimentul de Analizã si Prevenire a Criminalitãtii, care au organizat zone tip work-shop, unde au fost derulate activitãti preventiv – educative (desenare, colorare, decupare si rezolvare puzzle/ghicitori, etc). Acestia au urmãrit informarea si constientizarea elevilor din ciclul primar, gimnazial si liceal, cu privire la efectele nocive ale consumului de substante psihoactive si le-au fost transmise recomandãri si sfaturi preventive referitoare la necesitatea respectãrii programului scolar si a conduitei în societate. Tinerii au putut afla prevederile legislative ce reglementeazã substantele interzise si institutiile cãrora le putem solicita sprijin în vederea acordãrii serviciilor de consiliere si asistentã pentru persoanele consumatoare de droguri.

Politia Animalelor a impresionat maxim copiii!

De asemenea, vehiculul din dotarea Biroului pentru Protectia Animalelor i-a impresionat pe copii prin dotãrile speciale destinate transportului de animale rãnite. Politistii structurii prezenti la eveniment le-au explicat copiilor cum se realizeazã microciparea si controlul microcipurilor, cu un aparat special. În plus, copiii si pãrintii au primit sfaturi despre respectul pe care acestia trebuie sã îl manifeste pentru animale si cum pot veni în sprijinul acestora.

Luptãtorii „în actiune” au fãcut senzatie

Standul si traseul aplicativ amenajat de politistii Biroului Pregãtire Profesionalã Vaslui a dat sansa doritorilor sã observe si sã poatã participa activ în activitãtile de depistare, interceptare, imobilizare, încãtusare si conducere, procedee politienesti prezentate de politisti cu sprijinul luptãtorilor de la actiuni speciale. Totodatã, copiii, adolescentii si tinerii au fost dornici sã-i întâlneascã pe „mascatii” de la Serviciul pentru Actiuni Speciale, publicul larg, în special micii oaspeti, au fost încântati de tehnica si dotãrile luptãtorilor, menite sã îi ajute în interventiile zilnice. Pe toatã durata activitãtii, participantii au primit insigne autocolante, pliante si flyere, realizate cu sprijinul organizatiei profesionale Corpul National al Politistilor, al Asociatiei Internationale a Politistilor – Regiunea 1 Vaslui si al Primãriei Municipiului Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.