spot_img
spot_imgspot_img
16.3 C
Vaslui
28-mai-2024

Politistii vasluieni, necrutãtori cu soferii vitezomani si bãuti: au retinut 35 de permise auto!

- Advertisement -

UPS!… În cadrul activitãților desfãșurate în weekendul trecut, între 4 si 6 februarie, polițiștii rutieri au verificat peste 400 de vehicule, legitimat peste 420 de persoane și testat alcoolscopic peste 300 de conducãtori de vehicule. În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat un numãr de 197 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 86.300 de lei. De asemenea, au fost reținute 35 permise de conducere. Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost: depãșirea cu peste 50 km/h a limitei de vitezã (30), conducerea sub influența alcoolului (4) și o depãșire neregulamentarã.

În perioada 4-6 februarie, polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier Vaslui au acționat pe drumurile publice ale județului, pentru creșterea gradului de disciplinã rutierã, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, în special pe acele sectoare de drum cu un risc rutier ridicat. Activitãțile au vizat depistarea conducãtorilor de autovehicule care încalcã prevederile privind limitele legale de vitezã admise sau care se aflã sub influența alcoolului, precum și pentru identificarea pietonilor, bicicliștilor și conducãtorilor de atelaje agricole care încalcã normele rutiere.

Se certau cã s-au ciocnit în trafic, iar politistii au „mirosit” halena alcoolicã!

Joi, 3 februarie a.c., ora 15:45, polițiștii Biroului Rutier Huși, din cadrul Poliției Municipiului Huși, aflați pe strada Dobrina, în municipiul Huși, au observat o ceartã între doi conducãtori auto care fuseserã implicați într-un eveniment rutier fãrã victime. Procedând la efectuarea de verificãri, polițiștii au constatat cã unul dintre conducãtorii auto identificați emana halenã alcoolicã, motiv pentru care a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1.31 mg/l alcool pur în aerul expirat (2,62/1000 alcool în sânge). Ulterior, bãrbatul de 46 de ani, din comuna Tãtãrãni, care era beat pulbere, a fost condus la Spitalul Municipal Huși, în vederea recoltãrii de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. <<Cercetãrile sunt continuate de cãtre polițiști, în vederea stabilirii și probãrii întregii activitãți infracționale, sub aspectul sãvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența bãuturilor alcoolice”>>, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtor de cuvânt al IPJ Vaslui.

Cu alcoolemie de 2.2 la mie, haihui seara pe drumul national!

Sâmbãtã, 5 februarie a.c, ora 20.00, polițiștii Secției 5 Poliție Ruralã Murgeni, din cadrul Poliției Orașului Murgeni, aflați pe drumul național DN24A, în localitatea Berezeni, au fost sesizați cu privire la faptul cã, un conducãtor auto ar emana halena alcoolicã. Polițiștii au identificat conducãtorul unui autoturism înmatriculat în județul Vaslui, un bãrbat de 61 de ani, din aceeași localitate și l-au testat alcoolscopic, rezultând o valoare de 1.10 mg/l alcool pur în aerul expirat (2,2/1000 alcoolemie în sânge). Ulterior, acesta a fost condus la o unitate medicalã din orașul Murgeni, în vederea recoltãrii de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. <<Cercetãrile sunt continuate de cãtre polițiștii bârlãdeni, în vederea stabilirii și probãrii întregii activitãți infracționale, sub aspectul sãvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența bãuturilor alcoolice” >>, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtor de cuvânt al IPJ Vaslui.

Pe drumul din Perieni, cu alcoolemie de 2,08 /1000 în sânge, noaptea la volan!

Sâmbãtã, 5 februarie a.c, ora 23:00, polițiștii Secției 3 Poliție Ruralã Bârlad, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, aflați pe drumul județean DJ 243D, în comuna Perieni, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de cãtre un bãrbat în vârstã de 32 de ani, din aceeași localitate. Întrucât acesta emana halenã alcoolicã, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1.04 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Municipal de Urgențã Bârlad, în vederea recoltãrii de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. <<Cercetãrile sunt continuate de cãtre polițiștii bârlãdeni, în vederea stabilirii și probãrii întregii activitãți infracționale, sub aspectul sãvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența bãuturilor alcoolice”>>, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtor de cuvânt al IPJ Vaslui. 

Sfaturi de la politisti!

Polițiștii vasluieni atrag atentia asupra importantei respectãrii regulilor de circulatie si, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenta bãuturilor alcoolice: Nu vã urcati la volan dacã ati consumat bãuturi alcoolice! Consumul de alcool scade capacitatea de reactie si de manevrare a autovehiculului, dereglând rãspunsul la stimulii optici si auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atentia, reflexele si viteza de executie a miscãrilor. Pe lângã posibilitatea producerii unui accident rutier, soferii care conduc sub influenta bãuturilor alcoolice trebuie sã stie cã riscã si închisoarea de la unu la cinci ani sau amendã, aceasta fiind pedeapsa prevãzutã de lege pentru cei depistati în trafic cu o îmbibatie alcoolicã de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Totodatã, pe timpul cercetãrii, permisul este retinut, fãrã drept de circulatie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Vrem ca în parbriz să apară insignele de usr isti, securiști, milițieni și jandarmi, mai mari ca sa le vedem de la distanță , sa ne ferim și să dăm prioritate, dar și cei de la spital…in special cei analfabeți sa poarte semne distincte de smecherie

  2. este o persoana la blocul 121 cand se da jos din masina pe care o conduce nu se poate tine pe picioare nu se stie din ce cauza ! trebuie verificat de politie sa nu faca o nenorocire . 06 ysr….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.