3.3 C
Vaslui
28-mart.-2023

Polițiștii vasluieni, percheziții la samsarii de petarde și artificii

- Advertisement -

PRINȘI… Polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase din Vaslui au efectuat, la mijlocul acestei săptămâmi, trei percheziții domiciliare, în urma cărora au fost descoperite și ridicate 200 de kilograme articole pirotehnice, în valoare de aproximativ 9.000 de lei. Descinderile polițiștilor vasluieni fac parte dintr-o acțiune organizată la nivel național, denumită “Foc de artificii 2022-2023” și care s-a soldat, în primele 9 zile,  cu o captură totală de 19 tone de petarde în valoare de 1,5 milioane lei și întocmirea a 83 de dosare penale.

În perioada 21 noiembrie – 1 decembrie, în toată țara  au fost efectuate 276 de controale în complexe, piețe și alte obiective, precum și 19 percheziții. De asemenea, au fost controlate 122 de persoane fizice și juridice autorizate, iar 98 de persoane fizice și juridice neautorizate au fost identificate. Totodată, au fost constatate 103 infracțiuni, ce sunt cercetate în 83 de dosare penale, de comiterea cărora sunt bănuite 101 persoane. Au fost aplicate 17 contravenții, în valoare de 25.500 de lei și indisponibilizate, în vederea confiscării, 19.267 de kilograme de articole pirotehnice, din categoriile F1, F2, F3, F4 și P1, în valoare de  1.593.340 de lei.

Trei percheziții în județul Vaslui

Vasluiul s-a numărat printre județele unde au fost făcute percheziții. Astfel, la data de 30 noiembrie, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui – Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui. În urma perchezițiilor, au fost descoperite 200 de kilograme de articole pirotehnice, deținute fără drept, în valoare de aproximativ 9.000 de lei. “În cauză se efectuează cercetări, sub  aspectul săvârșirii infracţiunilor de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice, destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni. Întreaga cantitate de articole pirotehnice a fost indisponibilizată, în vederea continuării cercetărilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Cea mai mare captură, la Suceava

Dacă în județul Vaslui au fost găsite „doar” 200 de kilograme de materiale pirotehnice, la Suceava, polițiștii de la Arme și Muniții au confiscat peste 8 tone de petarde și artificii precum și peste 110.000 de țigarete. Acolo au fost puse în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară, valarea totală a materialelor pirotehnice confiscate depășind valoarea de 500.000 de lei. Și polițiștii din București au avut de treabă, aceștia descoperind în mașina unui bărbat 350 de kilograme de articole pirotehnice, care au fost, de asemenea, indiponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. E abia inceputul lui decembrie… deja ne bubuie lua-i-ar de nesimtiti.

    Ma intreb cum naiba or fi intrat tone de petarde in tara…. ca doar nu s-au teleportat!

  2. Va mai dau un pont .veniți în cartier la intersecția cu blocul 405 să vedeți ce mârlani sunt acolo și câți au petarde și le aruncă între copii și bătrâni in casele oamenilor .de animale nici nu mai zic căs terorizate alooo poliția faceți ceva .este un bou chelios cu barba împletită ăla comercializează ilegal le vinde copiilor .cel mai marlan dintre toți marlanii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.