spot_img
18.9 C
Vaslui
15-iun.-2024
spot_img

Politistii vasluieni, plãtiti ca femeile de serviciu!

- Advertisement -

Viatã grea în Politie, dupã ce Guvernul Boc a decis sã taie în carne vie în salariile bugetarilor, diminuând veniturile lunare, dar si sporurile aferente. În octombrie, când au încasat salariile pe luna precedentã, multi politisti, în special din mediul rural, dar si cei care abia au intrat pe statul de platã al IPJ, au constatat cã primesc doar sase milioane de lei vechi, pentru o lunã întreagã. Dupã ce si-au fãcut cruce, oamenii legii s-au întrebat de ce au ales aceastã meserie, dacã tot nu este plãtitã de statul român. Probabil, pentru cã, în vremurile bune, un simplu agent de politie lua 15-20 de milioane de lei vechi, în timp ce sefii de la Vaslui ajungeau la 80-90 de milioane.

Comisarul-sef Mihai Carp a încasat, pentru luna septembrie, aproape 50 de milioane de lei vechi, conform tabelului cu veniturile salariale nete ale personalului din IPJ, publicat pe site-ul institutiei. Unul dintre adjuncti, comisarul Radu Corozel, a ridicat peste 44 milioane le vechi, în timp ce al doilea adjunct al lui Carp, comisarul-sef Cãtãlin Popa, a încasat 31,5 milioane. Sefii de Politii Municipale din Vaslui, Bârlad si Husi au ridicat si ei între 29 si 32 milioane lei vechi, în timp ce comandatii de subunitãti din Negresti si Murgeni sunt plãtiti cu aproape 30 de milioane, lunar. În cazul sefilor de servicii de la judet, salariile variazã între 28 si 40 de milioane, în ultimul caz fiind vorba de un politist cu vechime mare în serviciu, dar si cu responsabilitãti pe mãsurã.

Agenti de politie cu salariul minim pe economie

Cele mai mici salarii de pe statul IPJ Vaslui sunt în dreptul unor agenti de politie, în jur de 10-15, care au primit pentru luna septembrie ceva mai mult de sase milioane lei vechi. Probabil, vorbim despre debutanti în aceastã muncã, persoane venite de pe bãncile scolilor de profil si care vor trebui sã se descurce cum pot cu acesti bani, la limita salariului minim pe economie. Câteva zeci de politisti primesc, la rândul lor, în jur de 8-9 milioane de lei, bani din care trebuie sã se hrãneascã si sã-si achite chiriile. În rest, agentii de la comune primesc 11,12 sau 14 milioane de lei vechi, sume cu mult mai mici fatã de anul 2008, sã spunem, când aceiasi politisti ridicau 20-24 de milioane, lejer. Cu doi-trei ani în urmã, bãncile se bãteau pentru a-i prinde de clienti pe politisti, stiind cã au salarii mari si sigure. Acum, lucrurile s-au schimbat, pentru cã multi politisti au rate si fac fatã cu greu plãtilor. În total, pe statul de salarii al Politiei Judetene sunt trecute 820 de persoane, inclusiv personalul civil.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.