Politistul cu diplomã falsã se pregãteste de…cules la vie

FALS Implicatã fãrã voie în scandalul politistilor cu acte de studii falsificate, conducerea Colegiului National “Cuza Vodã” Husi transeazã problema “elevului Munteanu”, ajuns… liceean, în anul scolar 2006 – 2007: “N-a fost primit în scoala noastrã pânã nu a avut dovada de la Minister, prin care i se echivala studiile si, firesc, noi încã mai avem aceastã hârtie”, a pecizat managerul Colegiului, profesoara Manuela Iacob. Între timp, agentul Munteanu, unul dintre eroii scandalului diplomelor false, se pregãteste sã… culeagã via si spune cã “nu mai vrea sã dea la nimeni pontul cu negotul de diplome”. De partea celalatã, procurorii au fãcut pasi importanti în ancheta lor, descoperind – surprizã! – ca reteaua de falsificatori de documente nu are nicio legãturã cu Republica Moldova, chiar dacã de acolo se folosesc nume de institutii si de persoane.

SILITOR Conducerea Colegiu “Cuza Vodã” Husi nu a avut rãbdare ca imaginea sã îi fie afectatã pe nedept de scandalul politistilor cu diplome false si a oferit lãmuriri în legãturã cu politistul de frontierã, ajuns în institutie pentru a absolvi clasa a XIII-a (seral), desi el nu fãcuse vreodatã clasele a XI-a si a XII-a. “Este o situatie ciudatã pentru noi, deoarece aceastã persoanã, Munteanu Neculai, a fost singurul caz de elev care vine sã se înscrie la seral, cu acte care dovedesc cã a fãcut scoalã peste Prut. Nici acum si nici în altI ani nu am mai avut astfel de situatii. Dar vreau sã vã spun cã noi l-am primit în scoalã, numai dupã ce a adus o dovadã de echivalare a studiilor emisã de Ministerul Educatiei si Cercetãrii. Practic, verificarea a fost fãcutã de Minister. Nouã ni s-a prezentat un dosar cu toate în el si l-am primit la scoalã. Cât a fost elev la noi, a frecventat scoala si a luat bacalaureatul”, a precizat profesoara Manuela Iacob.

Agentul Munteanu si-a “ofticat” vecinii cu ascensiunea lui profesionalã!

TARE! Pentru cã a fost prins cu falsul la dosar, agentul Munteanu s-a reîntors la agriculturã. A intrat însã în gura vecinilor, care au stat tot timpul cu ochii pe… ascensiunea profesionalã uimitoare a acestuia: de la mecanic pânã la agent sef adunct! “Dar eu nu sunt din sat de aici credeti? Pãi eu nu stiu cã el are câteva clase fãcute? Eu am rãmas uimitã când am auzit cã l-au fãcut politist. Si am auzit si noi cã l-au prins cu falsuri si cu diplome cumpãrate, dar nu ne-am mirat. Cã asa obisnuieste el sã facã numai prostii. Sunt vecina lui, dar deloc nu ne împãcãm bine”, a tinut sã se exprime vecina lui Munteanu. “Uitati, vedeti, lumea e rea. Eu cred cã vecinii v-au dat infomatii. Oameni rãi! Nu, nu stiu ce sã vã mai spun. Nu vreau, de fapt, sã spun nimic. Lumea e rea, vorbeste rãu, precum vedeti. Adevãrul se va dovedi. Plec la câmp, am treabã”, a spus, supãrat, agentul acuzat de fals.

Surpriza: procurorii stiu cã în România trebuie sã îi caute pe “creatorii” de diplome false!

DETALII Aurel Adam este un alt agent care a folosit aceeasi metodã pentru a-si asigura locul în IJPF Vaslui. Adam a vrut sã convingã instanta cã actele lui prin care aratã cã a urmat liceul în Republica Moldova, la Leova, între anii 1996 si 1998 sunt valabile, ajungând cu “Apel” la Iasi, dupã ce a fost condamnat la 2 ani si sapte luni de închisoare. Si în cazul lui, actele au fost echivalate de MEC în 2005. “Nici unul din cei patru prinsi cu acte false, nu a recunoscut pe parcursul judecãtii cã diplomele sunt niste hârtii fãrã valoare. Doar unul din ei a declarat o serie de lucruri importante pentru anchetatori, dar dupã aceea a fost învãtat sã retracteze totul. Chiar si asa, oamenii legii au stiut ce sã retinã sI ce le trebuie în ancheta lor”, au spus avocatii. De altfel, procurorii au indicii clare cã reteaua de falsificare a diplomelor nu se aflã nicidecum în Republica Moldova, ci chiar în România. Detalii însã nu pot oferi, deoarece le-ar strica “surpriza finalã” celor care s-au specializat în falsificat documente.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ