10 C
Vaslui
02-apr.-2023

Politistul de la Sculeni a scãpat!

- Advertisement -

A FOST SAU N-A FOST… Moldoveanul de 41 de ani, care a acuzat un politist de frontierã de la Albita cã a primit mitã 20 de euro, si-a cam… bãtut joc de autoritãtile române! Cel putin asa reiese din ancheta finalizatã de procurorii DGA, chemati grabnic sã scoatã adevãrul la ivealã! “Bãrbatul a declarat cã nu i s-a pretins si nici nu a oferit bani sau alte foloase materiale vreunui politist de frontierã”, se transmite în comunicatul oficial al ITPF Vaslui, care, culmea, începe prin a relata motivul pentru care “Anticoruptia” a fost chematã de urgentã în Vama Albita !

ALARMÃ.. la MISTO! Reprezentantul DGA, respectiv BJA Vaslui, a finalizat ancheta de la Albita, în care era vorba despre o mitã de 20 de euro, pe care un moldovean ar fi dat-o unui politist de frontierã. Rezultatul aratã cã alarma a fost una falsã: “În data de 05 ianuarie a.c., în jurul orelor 16.30, seful P.T.F. Albita a fost sesizat de cãtre politistul de frontierã care îsi desfãsura activitatea pe sensul de intrare în tarã persoane fizice – pista CD, despre faptul cã un cetãtean moldovean care s-a prezentat la controlul de frontierã pentru a intra în România a afirmat faptul cã a oferit suma de 20 de euro unui politist de frontierã îmbrãcat în negru si care se afla la supravegherea traficului, pentru a nu mai sta la coadã si a ajunge mai repede la controlul vamal. Seful P.T.F. Albita i-a informat imediat pe seful Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontierã Iasi si pe seful S.P.F. Husi. În conformitate cu prevederile dispozitiilor interne în vigoare, seful S.P.F. Husi, împreunã cu ofiterul delegat de la S.P.F. Iasi, au efectuat un control asupra politistului indicat cât si asupra autospecialei cu care acesta s-a deplasat în P.T.F.Albita. În urma activitãtii nu au fost gãsite bunuri sau valori care contravin normelor legale. Totodatã, conducerea Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontierã Iasi, în urma aspectelor sesizate, a informat organele competente, în speta D.G.A. – Biroul Judetean Anticoruptie Vaslui, pentru cercetarea existentei sau inexistentei faptei. În jurul orelor 18.00, la P.T.F. Albita, a ajuns un reprezentant al D.G.A. – B.J.A. Vaslui”, spun reprezentantii ITPF Vaslui, prin purtãtorul de cuvânt, inspectorul Mihaela Denis Lazãr.

Cine a mintit : politistul care a alertat autoritãtile sau moldoveanul care a afirmat cã a dat mitã ?!

CERCETARE…În Vama Albita, însã, reprezentantul DGA n-a avut prea mult de lucru, fiindcã nimeni n-a mai recunoscut mare lucru… “Cu ocazia cercetãrilor efectuate, politistul de frontierã, indicat cã a primit suma de bani, a declarat faptul cã nu a pretins si nici nu a primit bani sau alte foloase materiale de la participantii la trafic. S-a procedat la audierea cetãteanului moldovean identificat în persoana lui G. Igor, în vârstã de 41 ani. Bãrbatul a declarat cã nu i s-a pretins si nici nu a oferit bani sau alte foloase materiale vreunui politist de frontierã ”, se mai spune în comunicatul ITPF Iasi, precizându-se inclusiv faptul cã, pentru a stabili existenta sau inexistenta faptei, au fost verificate inclusiv înregistrãrile de pe camerele de supraveghere video ale Vãmii. De reamintit ca, din cauza aglomeratiei inregistrate in primele zile ale anului in Vama Albita pe sensul de intrare in tara, conducerea ITPF Iasi a decis delegarea in acest punct de trecere de frontierei a unui numar de 17 politisti de la PTF Sculeni, in vederea eficientizarii activitatii. Cetateanul moldovean care a acuzat pe 5 ianuarie 2012 faptul ca a dat mita unui politist, pentru a trece de controlul vamal mai repede, a indicat unul dintre politistii adusi de la Sculeni. Imediat de aflarea acestui fapt, au fost alertati superiorii din conducerea ITPF Iasi, iar acestia, la randul lor, au cerut ajutorul „Anticoruptiei”, pentru a cerceta existenta sau inexistenta faptelor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.