UPDATE 15,30: Politistul de frontierã a fost arestat preventiv pentru 30 de zile!

Instanta Judecãtoriei Husi a fost fermã în hotãrârea sa, admitând propunerea procurorilor, care au considerat cã mãsura preventivã cea mai grea, privativã de libertate pentru 30 de zile, se impune în acest caz. La iesirea din Judecãtorie, Andrei Andrunache si-a acoperit chipul cu o hainã, pentru a nu fi vãzut. “Probabil, îi este rusine. A regretat faptele, a spus lucrul acesta în fata anchetatorilor, dar nu este suficiet, într-un asemenea caz. Pãcat cã nu a gândit în momentul în care s-a hotãrât sã fugã de la locul accidentului”, au spus avocatii.

UPDATE 11, 30: Procurorii huseni cer arestarea preventivã a lui Andrei Andrunache!

În urmã cu putin timp, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângã Judecãtoria Husi au încheiat cercetãrile în cazul politistului de frontierã, care a accidentat grav un copil de 13 ani, pãrãsind, fãrã pic de remuscare, locul faptei, iar propunerea cu care anchetatorii vor merge în fata instantei este de arestare preventivã a lui Andrei Andrunache! “Propunerea procurorului de caz, având în vedere infractiunile care se retin, de vãtãmare corporalã din culpã, precum si pãrãsirea locului accidentului, este de 30 de zile de arest preventiv. Rãmâne de vãzut ce va dispune instanta de judecatã”, au precizat reprezentatii Parchetului de pe lângã Judecãtoria Husi. Cu cãtuse la mâini, Andrunache a fost dus la sediul Politiei HusI, pânã când va începe sedinta de judecatã, unde se va analiza propunerea procurorilor!

Politistul fugar de la Husi s-a predat

Fratele lui Andrunache si-a gãsit sfârsitul tot din cauza vitezei

ANCHETÃ … Dupã 20 de ore de la producerea accidentului în care Cãlin Turcu, un copil de 13 ani, a fost zdrobit de un BMW scãpat de sub control, ieri, politistul de frontierã, Andrei Andrunache, conducãtorul masinii, care a pãrãsit locul accidentului, a mers la Politie si si-a recunoscut faptele. A gãsit si o justificare pentru faptul cã a abandonat, cu lasitate, copilul rãnit grav, preferând sã fugã printr-o râpã din proximitate: i-a fost fricã de husenii adunati la fata locului! “Dacã i-a fost fricã de oamenii de acolo, de ce n-a fugit direct la Politie, care l-ar fi protejat de furia multimii?!”, s-au întrebat cei care au auzit explicatiile acestuia. Anchetatorii însã au decis cã se impune retinerea lui Andrunache, iar astãzi, el sã fie dus la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Husi, cu propunerile legale. Sotia politistului, profesoara Gina Andrunache, cea care a încercat initial sã convingã politistii cã ea ar fi fost la volan, s-a rãzgândit. Nu de alta, dar anchetatorii au avut la dispozitie mãrturii, dar si imagini de pe camerele video din oras, care arãtau cã adevãrul este altul.

Andrei Andrunache a recunoscut faptul cã el a condus BMW-ul, înmatriculat în Bulgaria, cu care a produs acest groaznic accident. I-a luat 20 de ore pentru a se gândi cum e mai bine sã procedeze, iar, în fata politistilor, a sustinut cã fuga de la locul faptei s-ar fi produs pe fondul fricii de eventualele reactii ale oamenilor strânsi în jurul copilului abandonat, într-o baltã de sânge. Va explica mai în detaliu, astãzi, în fata procurorilor, motivele pentru care avea acea vitezã excesivã, dar si dacã era beat în momentul producerii accidentului. “Va fi prezentat procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângã Judecãtoria Husi, cu propunerile legale. Cel mai probabil, se va decide apoi pentru luarea unei mãsuri preventive asupra sa”, au precizat reprezentantii IPJ Vaslui.

“Din dragoste, sotia a vrut sã ia toatã vina asupra ei”!

Profesoara Gina Andrunache, sotia soferului, a avut în ziua accidentului, poate fãrã sã constientizeze, o atitudine care a frizat… Codul Penal. Femeia s-a dus la politisti si a insistat cã ea se face vinovatã de tot, sustinând cã s-ar fi aflat la volanul masinii, în momentul producerii accidentului. Evident, politistii huseni nu au putut fi usor de pãcãlit. “Practic, sã minti organele de cercetare penalã este o infractiune destul de serioasã. Poate cã nu si-a dat seama. Dânsa îsi iubeste sotul, îsi iubeste familia si a crezut cã astfel îl ajutã pe el sã scape de un mare necaz. Nu si-a dat seama, probabil, cât de gravã e situatia. Nimeni nu trebuie sã se joace cu mãrturii mincinoase în fata Politiei, mai ales când în spital este un copil nenorocit pe viatã! Cel mai probabil, supãratã si speriatã fiind, a vrut sã îsi ia vina asupra ei. A actionat fãrã sã se gândeascã prea mult, într-un moment de panicã, de sensibilitate”, au spus apropiatii acesteia.

Fratele lui Andrei, Daniel, si-a pierdut viata acum 3 ani, din cauza vitezei excesive!

Din nefericire, tot în februarie, dar în urmã cu 3 ani, fratele lui Andrei Andrunache, Daniel Andrunache, a fost implicat într-un grav accident de circulatie, în urma cãruia si-a pierdut viata. Viteza excesivã, au spus politistii, a fost cauza pentru care Daniel si-a pierdut viata. „În jurul orei 3.37, dimineata, pe un sector de drum situat în afara localitãtii Husi, a avut loc un grav accident de circulatie, soldat cu decesul unei persoane. Din primele cercetãri efectuate de politistii Biroului Rutier municipal Husi, deplasati la fata locului, s-au stabilit urmãtoarele: Andrunache Daniel, în vârstã de 24 ani, din municipiul Husi, posesor al permisului de conducere categoriile A,B,C,E, se deplasa cu un autoturism pe D.N 24 A, din directia Husi cãtre Stãnilesti. La un moment dat, pe o portiune de drum în aliniament, din cauza vitezei excesive, tânãrul a pierdut controlul asupra directiei de deplasare, iar autovehiculul s-a rãsturnat în afara pãrtii carosabile, în partea dreaptã, având în vedere sensul de deplasare mentionat. Conducãtorul auto a fost gãsit sub autoturism, cadrele medicale ajunse la fata locului constatând decesul acestuia”, a precizat inspectorul Mihaela Straub, purtãtorul de cuvânt al IJP Vaslui, într-un comunicat transmis în urma tragediei. O multime de prieteni l-au plâns pe Daniel, iar tragedia sa, cel putin asa s-a considerat, a fost o lectie de viatã pentru multi care ar fi fost tentati sã sofeze cu vitezã excesivã. Din pãcate, tocmai fratele sãu, Andrei, se pare cã nu a învãtat ceea ce era mai important de retinut, în urma acelei tragedii.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ