spot_img
spot_imgspot_img
16.3 C
Vaslui
28-mai-2024

Politistul Mihai Vizitiu va fi judecat de magistratii Tribunalului Iasi

- Advertisement -

DECIZIE….Magistratii Tribunalului Vaslui au admis cererea de strãmutare a procesului în care politistul Mihai Vizitiu a fost trimis în judecatã dupã ce a fost acuzat cã a omorât un tânãr cu arma din dotare. Astfel, dosarul politistului a ajuns pe masa magistratilor Tribunalului Iasi care au stabilit deja si primul termen, la sfârsitul lunii ianuarie. Toatã povestea a început anul trecut, în luna martie, dupã ce agentul de politie Mihai Vizitiu l-a oprit pe Adrian Munteanu, de 27 de ani, în trafic, în Zona Industrialã. Tânãrul s-a dat jos din masinã si a luat-o la fugã cu Vizitiu pe urmele lui. Conform declaratiilor oamenilor legii, tânãrul a fost somat verbal sã se opreascã, dar nu a fãcut-o. Mihai Vizitiu a plecat în urmãrirea lui cu pistolul din dotare în mânã. În momentul în care l-a ajuns, l-ar fi prins de umeri cu ambele mâini si arma s-ar fi descãrcat, soferul a murit pe loc.

Politistul acuzat cã în primãvara anului 2018 a ucis un tânãr cu arma din dotare va fi judecat, în continuare, de cãtre Tribunalul Iasi. Si asta dupã ce magistratii Tribunalului Vaslui au admis cererea de strãmutare a dosarului formulatã de cãtre apãrãtorul ales. Toatã povestea a pornit dupã ce, pentru a doua oarã în istoria politiei rutiere din judetul Vaslui, un politist ajunge sã fie cercetat dupã ce-si foloseste armamentul din dotare. În 2009, Cristian Zamfir, recunoscut pentru zelul si corectitudinea cu care aplicã legea pe drumurile din judetul Vaslui, a fãcut uz de armã pentru a opri în trafic un sofer indisciplinat. În 2018, la jumãtatea lunii martie, un alt politist vasluian recunoscut pentru aceleasi calitãti, a folosit arma din dotare pentru a opri un tânãr care încerca sã scape de rãspundere. Din pãcate, glontul tras de arma lui Mihai Vizitiu a lovit capul lui Adrian Munteanu. Cazul a fost apoi preluat de procurorii Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui pânã la momentul în care s-a implicat Parchetul General.

Cum a fost împuscat Adrian Munteanu

REMEMBER…Politistul Mihai Vizitiu a intrat în atentia anchetatorilor dupã ce, în luna martie, a folosit arma din dotare pentru a opri un tânãr care încerca sã scape, cu fuga, de rãspundere. Din pãcate, glontul tras de arma lui Vizitiu a lovit capul lui Adrian Munteanu. Tânãrul de 27 de ani a fost resuscitat de cãtre medicii de pe ambulantã de douã ori, dar dupã mai bine de douã ore, a fost declarat decesul. Cazul a fost apoi preluat de procurorii Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui, dar la cererea avocatei familiei victimei, dosarul a ajuns acum în atentia procurorilor din cadrul Parchetului General. Ca o coincidentã, victima este nepotul unui alt politist cunoscut din judetul Vaslui, subcomisarul Iulian Munteanu. Si tot ca o coincidentã, politistul care avea sã facã denuntul la DNA în urma cãruia Munteanu, mai multi politisti si oameni de afaceri din Vaslui au ajuns acum în boxa acuzatilor, a fost cel care l-a împuscat pe Adrian Munteanu. Conform declaratiilor martorilor, victima ar fi bãut ceva, apoi s-a urcat la volan, chiar dacã avea permisul suspendat. Nu a reusit sã parcurgã o distantã prea mare, si a dat nas în nas cu masina politiei rutiere. Stiindu-se bãut si cu permisul suspendat, Adrian Munteanu a coborât din masinã si a luat-o la fugã. Pe urmele lui a pornit si politistul Mihai Vizitiu, cu arma în mânã. L-a somat verbal sã se opreascã si, în momentul în care l-a ajuns, l-a prins de umeri. Avea pistolul în mânã în acel moment, dezasigurat. Arma s-a descãrcat si glontul l-a lovit în cap pe Munteanu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.