-4.4 C
Vaslui
01-feb.-2023

Politistul santajist de la Todiresti, cu sabia deasupra capului

- Advertisement -

PENAL…Condamnat deja la 5 ani de închisoare în regim privativ de libertate, fostul politist Nicu Mocanu stã acum cu sabia deasupra capului. Si asta pentru cã libertatea sa este acum în mâna magistratilor Curtii de Apel Iasi. Deocamdatã, Mocanu beneficiazã de un moment de respiro dupã ce instanta a amânat pronuntarea pentru aproximativ o lunã de zile. Mocanu a ajuns în boxa acuzatilor dupã ce procurorii au probat activitatea infractionalã a acestuia, întinsã pe mai multi ani. Conform anchetatorilor, politistul ar fi accesat mai multe sisteme informatice, fãrã permisiunea proprietarului, iar datele obtinute le-ar fi folosit pentru a santaja si a lua mitã de la un agent economic. Totul a iesit la ivealã dupã ce concubina lui i-a fãcut plângere la procurorii anticoruptie.

Ajuns în boxa acuzatilor de aproximativ 4 ani, fostul politist de la Todiresti, Nicu Mocanu, îsi asteaptã sentinta finalã. Deocamdatã poate rãsufla usurat pentru cã magistratii Curtii de Apel Iasi au decis amânarea pronuntãrii sentintei cu aproximativ o lunã. În schimb, în primã instantã, acesta a fost condamnat la 5 ani de închisoare în regim de detentie si obligat sã plãteascã 5.000 de lei, cheltuieli de judecatã. Mai mult, pentru acuzatia de luare de mitã, judecãtorii au decis interzicerea dreptului de a ocupa o functie care implicã exercitiul autoritãtii de stat si dreptul de a ocupa functia de agent de politie cu atributii de control si sanctionare a contraventiilor. Mocanu a ajuns în boxa acuzatilor dupã ce procurorii au reusit sã-i probeze activitatea infractionalã, întinsã pe mai multi ani. Conform anchetatorilor, politistul ar fi accesat mai multe sisteme informatice, fãrã permisiunea proprietarului si datele obtinute le-ar fi folosit pentru a santaja si a lua mitã de la un agent economic. Totul a iesit la ivealã dupã ce concubina lui i-a fãcut plângere la procurorii anticoruptie. Ca urmare a perchezitiilor desfãsurate, în baza probatoriului administrat în cauzã de ofiterii de politie, procurorul de caz a dispus continuarea urmãririi penale si ulterior punerea în miscare a actiunii penale fatã de agentul de politie, retinându-se comiterea infractiunilor de luare de mitã, douã infractiuni de santaj, operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, acces ilegal la un sistem informatic si transfer neautorizat de date informatice. De asemenea, în anul 2019, Nicu Mocanu a pretins si primit o sumã de bani de la un agent economic. Totodatã, în perioada 2017-2018, politistul a accesat, fãrã drept, sisteme informatice protejate prin parole, transferând date si informatii confidentiale pe un dispozitiv, pe care ulterior le-a folosit la santajarea a douã pãrti vãtãmate în scopul obtinerii unor foloase nepatrimoniale.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

 1. Asa este. dar poate interveni ANAF-ul, daca 2 si 15 sta degeaba. De fapt, cred ca 2 si 15 nici nu poate, din lipsa de profesionalism. Ce faceau ei cand Mocanu isi facea de cap? De ce nu au anticipat si stopat la timp ilegalitatile lui Mocanu? Daca si-ar fi facut datoria, astazi nu citeam astfel de lucruri.

 2. Cate specimene din astea nu au fost si nu sunt in cadrul politiei romane, in judetul Vaslui sunt destui care fenteaza testele pshihologice, au dubla personalitate. Sunt multi retarzi care se cred zmei, mai ales in politia rurala. Cati spagari nu sunt la rutiera, cazul Rar Sandu Catalin, Dumitrasc, Patrichi Nicu Florin, care iau spagi si in prezent. Averea nu este justificata cu veniturile. Asta e Politia Romana din pacate. Adevaratii politisti sunt cei cu academia…in rest umplutiri.

  • Asa este. dar poate interveni ANAF-ul, daca 2 si 15 sta degeaba. De fapt, cred ca 2 si 15 nici nu poate, din lipsa de profesionalism. Ce faceau ei cand Mocanu isi facea de cap? De ce nu au anticipat si stopat la timp ilegalitatile lui Mocanu? Daca si-ar fi facut datoria, astazi nu citeam astfel de lucruri.

 3. Deci acest individ a facut parte din politie…Sa mai aiba si dreptul de a judeca o situatie si sa aplice sanctiuni…Este de noaptea mintii.
  Cum este posibil ca acest gen de individ sa treaca examenele psihologice? Inseamna ca psihologii sunt de acelasi calibru profesional.
  Dar sefii ierarhici cum l-au cunoscut? Parca era vorba de ”cunoasterea subordonatilor sub toate formele”. Inseamna ca sefii sunt la fel de incapabili.
  Unde mai sunt subofiterii de alta data, cu scoala serioasa de cativa ani facuta la Campina? Ce pretentii sa ai la politistii cu cateva luni de scoala si aceea facuta pe fuga?
  Mai nou, am remarcat ca bucuria/jucaria poltistilor am vazut ca este girofarul si sirenele. Cel mai adesea le folosesc cand merg la masa de pranz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.