5 C
Vaslui
07-dec.-2022

Politistul Vizitiu rãmâne sub control judiciar, pânã la sentinta judecãtorilor

- Advertisement -

Politistul Mihai Vizitiu este liber si cercetat, în continuare, sub control judiciar

DECIZIE….Magistratii Tribunalului Vaslui au decis prelungirea controlului judiciar a politistului Mihai Vizitiu, acuzat cã a omorât un tânãr cu arma din dotare. Decizia nu este definitivã si poate fi contestatã de procurori în termen de 48 de ore de la comunicare. Toatã povestea a început în luna martie dupã ce agentul l-a oprit pe Adrian Munteanu, de 27 de ani, în Zona Industrialã. Tânãrul s-a dat jos din masinã si a luat-o la fugã cu Vizitiu pe urmele lui. Conform declaratiilor oamenilor legii, tânãrul a fost somat verbal sã se opreascã, dar nu a fãcut-o. Mihai Vizitiu a plecat în urmãrirea lui cu pistolul din dotare în mânã. În momentul în care l-a ajuns, l-ar fi prins de umeri cu ambele mâini si arma s-ar fi descãrcat, iar soferul a murit pe loc.

Politistul acuzat cã în primãvara anului trecut a ucis un tânãr cu arma din dotare va fi judecat, în continuare, sub control judiciar. Decizia apartine Tribunalului Vaslui si poate fi contestatã în termen de 48 de ore de la comunicare de cãtre procurori. Arestat preventiv pentru 30 de zile, Mihai Vizitiu scapã de arest dupã ce magistratii Curtii de Apel Bucuresti au admis contestatia formulatã de cãtre apãrãtorul politistului si au decis cã acesta nu reprezintã un pericol social si poate fi cercetat, în continuare, sub control judiciar. La sfârsitul anului trecut magistratii bucuresteni au decis cã Tribunalul Vaslui este instanta ce va solutiona întregul dosar. Toatã povestea a pornit dupã ce, pentru a doua oarã în istoria politiei rutiere din judetul Vaslui, un politist ajunge sã fie cercetat dupã ce-si foloseste armamentul din dotare. În 2009, Cristian Zamfir, recunoscut pentru zelul si corectitudinea cu care aplicã legea pe drumurile din judetul Vaslui, a fãcut uz de armã pentru a opri în trafic un sofer indisciplinat. Anul trecut, la jumãtatea lunii martie, un alt politist vasluian recunoscut pentru aceleasi calitãti, a folosit arma din dotare pentru a opri un tânãr care încerca sã scape cu fuga de rãspundere. Din pãcate, glontul tras de arma lui Mihai Vizitiu a lovit capul lui Adrian Munteanu. Tânãrul de 27 de ani a fost reuscitat de cãtre medicii de pe ambulantã sositi la fata locului, dar dupã mai bine de douã ore a fost declarat decesul. Cazul a fost apoi preluat de procurorii Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui pânã la momentul în care s-a implicat Parchetul General.

Cum a fost împuscat Adrian Munteanu

REMEMBER…Politistul Mihai Vizitiu a intrat în atentia anchetatorilor dupã ce, în luna martie, a folosit arma din dotare pentru a opri un tânãr care încerca sã scape, cu fuga, de rãspundere. Din pãcate, glontul tras de arma lui Vizitiu a lovit capul lui Adrian Munteanu. Tânãrul de 27 de ani a fost reuscitat de cãtre medicii de pe ambulantã de douã ori, dar dupã mai bine de douã ore, a fost declarat decesul. Cazul a fost apoi preluat de procurorii Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui, dar la cererea avocatei familiei victimei, dosarul a ajuns acum în atentia procuroilor din cadrul Parchetului General. Ca o coincidentã, victima este nepotul unui alt politist cunoscut din judetul Vaslui, subcomisarul Iulian Munteanu. Si tot ca o coincidentã, politistul care avea sã facã denuntul la DNA în urma cãruia Munteanu, mai multi politisti si oameni de afaceri din Vaslui au ajuns acum în boxa acuzatilor, a fost cel care l-a împuscat pe Adrian Munteanu. Conform declaratiilor martorilor, victima se certase cu douã zile înaintea incidentului cu sotia lui, o tânãrã care lucreazã ca vânzãtoare la unul dintre magazinele de lângã blocurile ANL din Zona Industrialã si cu care are si un copil. Victima, cu domiciul în Valea Târgului, comuna Puscasi, venise sã se împace cu mama copilului lui. Ar fi bãut ceva, apoi s-a urcat la volan chiar dacã avea permisul suspendat. Nu a reusit sã parcurgã o distantã prea mare si a dat nas în nas cu masina politiei rutiere. Stiindu-se bãut si cu permisul suspendat, Adrian Munteanu a coborât din masinã si a luat-o la fugã. Pe urmele lui a pornit si politistul Mihai Vizitiu, cu arma în mânã. L-a somat verbal sã se opreascã si, în momentul în care l-a ajuns, l-a prins de umeri. Avea pistolul în mânã în acel moment, dezasigurat. Arma s-a descãrcat si glontul l-a lovit în cap pe Munteanu. I-a intrat în partea dreaptã, a traversat craniul pe diagonalã si a iesit pe partea stângã. În scurt timp, zona a fost împânzitã de politisti.


- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.