9.2 C
Vaslui
27-mart.-2023

Poluare pe râul Suceava. Autorităţile avertizează populaţia că peştele din râu este contaminat

- Advertisement -

Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava a fost sesizat de o persoană care a văzut mai mulţi peşti morţi pe cursul râului Suceava. În urma verificărilor, inspectorii au constatat că există poluare pe acest râu din cauza staţiei de epurare a unei firme.

Informaţia a fost confirmată de Prefectura Suceava, sâmbătă, printr-un comunicat de presă.

„Urmare a sesizării adresate SGA Suceava de către o persoană fizică cu privire la faptul că pe râul Suceava, în zona punţii Lisaura, există mortalitate piscicolă ridicată, angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava s-au deplasat la faţa locului, în data de 01.07.2022, în vederea verificării celor sesizate. Cu privire la producerea evenimentului au fost notificate Instituţia Prefectului judeţului Suceava, DSVSA Suceava, GNM – CJ Suceava, APM Suceava, DSP Suceava, ISU Suceava şi Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă Ipoteşti, Bosanci, Udeşti şi Liteni. Specialiştii deplasaţi în teren au constatat mortalitate piscicolă masivă pe râul Suceava pe un tronson de 3 km din zona punţii Lisaura, respectiv 1 km amonte şi 2 km aval de aceasta”, a precizat instituţia.

În zona verificată sunt două staţii de epurare. „Pentru identificarea posibilei surse de poluare, angajaţii SGA Suceava au procedat la verificarea cursului râului Suceava pe un tronson de 5 km, de la pragul de priză al SC AMBRO SA până în aval de puntea Lisaura. Având în vedere faptul că în zonă sunt două posibile surse de poluare (Staţia de epurare ACET S.A. Suceava, respectiv Staţia de epurare AMBRO SA), s-au efectuat prelevări”, mai scrie sursa citată.

Citeste mai mult: adev.ro/redwmi

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.