Pompierii vasluieni au muncit în minivacanta de Paste: 168 de misiuni în patru zile! (FOTO)

SOLICITATI…O statisticã întocmitã de ISU Vaslui ne aratã cã, în perioada 30 aprilie – 03 mai, echipajele de interventie din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã “Podul Înalt” al Judetului Vaslui au desfãsurat 168 misiuni. Adicã în medie 42 de interventii pe zi! Pompierii militari au intervenit pentru limitarea si lichidarea a sase (6) incendii (locuinte, anexe gospodãresti, mijloace auto, incendii de vegetatie uscatã). Pompierii au intervenit si pentru descarcerarea unor persoane si asigurarea mãsurilor de prevenire si stingere a incendiilor în cazul a douã (2) accidente rutiere.

Astfel, în aceastã perioadã, pompierii militari au intervenit pentru limitarea si lichidarea a sase (6) incendii (locuinte, anexe gospodãresti, mijloace auto, incendii de vegetatie uscatã). De asemenea, pompierii militari au intervenit si în nouã (9) actiuni la alte situatii de urgentã (deblocãri de usã, cãutare/salvare, etc.). În aceastã perioadã, ehipajele SMURD au fost solicitate si au intervenit la 69 cazuri medicale. În zilele de 30 aprilie, 1 si 2 mai, în zona lãcasurilor de cult cu afluentã mare de persoane au fost efectuate 82 misiuni de recunoastere si patrulare.

Interventii pentru salvarea persoanelor din accidente grave

„În data de 1 mai, începând cu ora 19:30, Detasamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu o autospecialã de stingere echipatã cu modul pentru descarcerare, o ambulantã SMURD tip B2 (EPA) si echipaje specializate pentru asigurare mãsuri PSI si acordarea primului ajutor la un accident rutier produs în localitatea Simila, comuna Zorleni. În accident au fost implicate douã autoturisme si patru persoane. La sosirea echipajelor de interventie, au fost gãsite douã autoturisme avariate si o persoanã rãnitã usor. Dupã acordarea primului ajutor medical, persoana rãnitã a refuzat transportul la o unitate medicalã. Pompierii militari au asigurat zona, au tãiat bornele bateriilor si au curãtat carosabilul.

În data de 2 mai, începând cu ora 16:45, Sectia de pompieri Husi a intervenit cu o autospecialã de stingere cu modul pentru descarcerare, o ambulantã SMURD tip B2 (EPA) si echipaje specializate, la un accident rutier produs în localitatea Bunesti Averesti, comuna Averesti. La fata locului a fost deplasatã si o ambulantã tip C apartinând SAJ Vaslui. La sosirea echipajelor de interventie, au fost gãsite douã persoane rãnite, acestea fiind lovite de un autoturism. Una dintre victime, persoana cea mai grav rãnitã, o fetitã cu vârsta de 12 ani, a fost transportatã cu elicopterul SMURD la o unitate medicalã specializatã din municipiul Iasi. Cealaltã victimã a fost transportatã la CPU Husi.

În data de 03 mai, începând cu ora 08:20, Detasamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu o autospecialã pentru descarcerare, o autospecialã de stingere echipatã cu modul pentru descarcerare si echipaje specializate, la un accident produs în apropiere de localitatea Ivesti, comuna Ivesti. La interventie a fost deplasatã si o ambulantã tip C apartinând SAJ Vaslui, substatia Bârlad. Accidentul s-a produs în câmp, la aproximativ 700 metri de sosea. La sosirea echipajelor de interventie a fost gãsit un camion rãsturnat, conducãtorul vehiculului suferind mai multe rãni. Victima în vârstã de 45 ani a fost transportatã la Compartimentul de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Municipal Bârlad, aceasta fiind diagnosticatã cu politraumatisme în zona membrelor inferioare si superioare, precum si în zona toracicã”, a precizat Dan Ionascu, purtãtor de cuvânt al ISU Vaslui.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ