spot_imgspot_img
6 C
Vaslui
23-apr.-2024

Ponta câştigă cu „ajutor” liberal contra lui Antonescu

- Advertisement -

ALEGERI 2012. Bătălia pentru nominalizarea candidatului la primăria sectorului 6 este pe cale de a fi câştigată de Gabriel Mutu (PSD) susţinut, în dauna liberalului Rareş Mănescu, şi de PNL Bucureşti.

După luni întregi de negocieri întense şi dispute subterane, omul lui Victor Ponta- Gabriel Mutu – are prima şansă să fie desemnat candidat USL la primăria sectorului 6 în competiţia cu favoritul lui Crin Antonescu- Rareş Mănescu.

„Domnul Rareş Mănescu a mai crescut şi el în sondaje, dar nu este clar dacă îndeajuns pentru a ne convinge că va reuşi să câştige acest sector. Nu am convenit însă nimic definitiv”, a declarat Ecaterina Andronescu, liderul interimar al filialei PSD Bucureşti.

PSD a luat faţa PNL în bătălia pentru nominalizarea candidatului pentru sectorul 6 – considerată a fi singura cu şanse de a fi smulsă PDL- şi cu aportul consistent al unei aripi liberale, care nu se află sub controlul lui Crin Antonescu.

Rareş Mănescu, trezorierul PNL, nu era dorit candidat la 6 de gruparea Chiliman-Moisescu, care domină organizaţia PNL Bucureşti. Un eventual succes al acestuia la locale ar redeschide pe alte poziţii lupta pentru şefia organizaţiei PNL de Bucu­reşti.

În plus, gruparea Chiliman-Moisescu susţine un apropiat al său -Dan Cristian Popescu-pentru candidatura de la sectorul 2. În USL, negocierea a fost următoarea: dacă PNL ia sectorul 2, PSD obţine 6. Şi invers.

„La sectorul 2, va merge cel mai bine plasat în sondaje, adică domnul Cristian Popescu”, este convinsă Ecaterina Andornescu. Chiliman a preferat să obţină sectorul 2, astfel că omul lui Antonescu care îşi făcea calcule pentru sectorul 6 a fost sacrificat. Decizia ca PSD să fie cel care pune candidatul la sectorul 6 urmează să fie oficializată azi, cel târziu mâine. USL îşi va prezenta candidaţii la alegerile locale sâmbătă.

Înainte de revenirea lui Piedone, candidatura lui Mănescu la 6 în numele USL era aproape bătută în cuie. PSD era dispus să renunţe la sectorul 6 şi să accepte 2 deoarece sperau să-l convingă pe primarul Neculai Onţanu să plece de la UNPR. Acest lucru nu s-a întâmplat.

SECTORUL 2

Un candidat „garantat” de Tăriceanu

Un semn că la nivelul USL s-a finalizat împărţirea candidaţilor pe sectoare este şi faptul că liberalul Dan Cristian Popescu a început deja să împartă pliante electorale. El se prezintă drept candidatul USL la primăria sectorului 2 şi se laudă că îl are de partea sa pe Călin Popescu Tăriceanu în calitate de „garant”.

PNL va mai desemna candidatul la sectorul 1 (Andrei Chiliman), PC la 4 (Cristian Popescu Piedone), iar PSD la 3 (Robert Negoiţă), 5 (Marian Vanghelie) şi 6 (Gabriel Mutu).

„Rareş Mănescu nu a crescut îndeajuns pentru a ne convinge că va reuşi să câştige primăria sectorului 6.“ ECATERINA ANDRONESCU, preşedinte interimar PSD Bucureşti

www.evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.