Ponta: La viitoarea moţiune de cenzură se va vota cu bilele la vedere

Preşedintele PSD, Victor Ponta, spune că la moţiunea de cenzură anunţată de partidele din opoziţie se va vota cu bilele la vedere, ca şi la precedenta, liderul social-democrat precizând că există discuţii cu parlamentari din arcul guvernamental pentru a-i convinge să voteze moţiunea.
Liderul social-democrat a declarat, sâmbătă, la Târgovişte, că faptul că se arată votul este un gest de sinceritate faţă de alegători.

“Discutăm cu parlamentari care, eventual, vor vota moţiunea. Nu o să vă spunem de ei, până la urmă fiecare la momentul votului decide singur cum pune bilele acelea în urnă. În ceea ce ne priveşte, faptul că am arătat votul a fost un gest de sinceritate faţă de cei care ne-au ales. Nu au arătat votul ca să vedem noi, conducerea partidului, ci ca să vadă oamenii de acasă că au votat pentru moţiunea de cenzură, practic pentru salariile şi pensiile lor. Cred că la fel se va vota şi acum. Cred că trebuie să îţi asumi o decizie atât de importantă”, a declarat Victor Ponta.

Întrebat de jurnalişti dacă vor fi primiţi în PSD cei care votează moţiunea, Ponta a spus că da, au uşile deschise, dar că nu este o condiţie. Există un precedent, a susţinut Ponta, care a arătat că cei care au votat moţiunea de cenzură împotriva propriului Guvern nu au fost excluşi din partid.

“Pe 15 iunie, au fost oameni care au votat moţiunea de cenzură, au zis că îi dau afară şi nu i-au mai dat, domnul Prigoană, cred că doamna Teo Trandafir. Că, în general, ce spune Boc nu are nicio valoare. A zis atunci seara, ţineţi minte, era mic şi negru de supărare. Nu i-a mai dat afară. Dar noi i-am apreciat şi îi laud acum pe toţi cei de la PDL, chit că nu au fost daţi afară, care au votat moţiunea. Cred că au procedat corect faţă de alegătorii lor”, a mai precizat Victor Ponta.

Liderul PSD, Victor Ponta, a fost prezent, sâmbătă, la Târgovişte, la Conferinţa judeţeană a PSD Dâmboviţa, alături de secretarul general al partidului, Liviu Dragnea, şi de preşedintele organizaţiei de femei, Rovana Plumb.

În funcţia de preşedinte al PSD Dâmboviţa a fost reales deputatul Ion Stan, singurul candidat pentru acest post.
mediafax.ro
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ