spot_imgspot_img
15.4 C
Vaslui
26-sept.-2023

Ponta: Trebuie să dăm jos Guvernul Boc. Dacă e nevoie, ne luptăm şi cu Băsescu

- Advertisement -

Obiectivele PSD pentru perioada următoare sunt înlăturarea Guvernului Boc şi instaurarea unui nou Executiv care să pregătească alegerile anticipate, a anunţat preşedintele PSD.
„Trebuie să dăm jos Guvernul Boc, trebuie să sprijinim un guvern care să oprească aceste măsuri ale lui Boc, care să pregătească alegerile anticipate. De asemenea, dacă va fi cazul, să ne batem cu Traian Băsescu, dacă Traian Băsescu nu-şi va îndeplini obligaţiile de preşedinte şi va încerca să perpetueze, împotriva voinţei populare şi a Parlamentului, un guvern corupt şi incompetent şi o criză politică pe care a declanşat-o când l-a numit pe Emil Boc prim-ministru”, a declarat Victor Ponta, după întâlnirea grupului PSD la Camera Deputaţilor.

Ponta a declarat că la grupul de la Cameră, social-democraţii au discutat planul de înlăturare a Guvernului Boc. „Depinde doar de noi să dăm jos acest Guvern. Faptul că la 15 iunie au lipsit opt oameni, soarta României a stat în opt deputaţi şi senatori care şi-au vândut sufletul pentru interese personale e un lucru rău şi sperăm ca la următoatre moţiune de cenzură să nu se mai întâmple această situaţie. Avem dreptul la o singură moţiune într-o sesiune parlamentară. Acea moţiune o vom depune atunci când considerăm că avem cele mai mari şanse să treacă”, a mai spus Ponta.

Întrebat dacă PSD are în vedere o eventuală suspendare a preşedintelui, Ponta a răspuns că nu a ascuns niciodată această intenţie. Liderul PSD a mai spus că România nu poate fi scoasă din criză de un guvernul Boc, „instaurat prin negocieri imorale, necurate şi care supravieţuieşte şi astăzi cumpărând câte un vot”. „Dacă Traian Băsescu îşi încalcă îndatoririle de preşedinte, şi datoria sa principală este nu de a crea crize politice, ci de a opri crizele politce, atunci sigur că trebuie să fie sancţionat, iar sancţiunea pentru un preşedinte este suspendarea şi retrimiterea la votul cetăţenilor. Traian Băsescu ne-a tot vorbit despre întoarcerea la oameni, iar acum îi este foarte frică de oameni şi poate îl întoarcem noi la oameni până la urmă”, a completat Victor Ponta.
realitatea.net

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.